Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

EuroBasket 2022: Θρίαμβος για τη Βοσνία απέναντι στη Σλοβενία με 97-93

«Προσγείωση» για τους πρωταθλητές Ευρώπης

4 Σεπτεμβρίου 2022 20:52
EuroBasket 2022: Θρίαμβος για τη Βοσνία απέναντι στη Σλοβενία με 97-93
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Βοσνία θριάμβευσε με 97-93 απέναντι στη Σλοβενία στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου του Eurobasket 2022.

Η παρέα του Λούκα Ντόντσιτς αποτελούσε το ακλόνητο φαβορί της αναμέτρησης, όμως την... πάτησε από τους παθιασμένους κι εντυπωσιακούς Βόσνιους. Πλέον και οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 2-1 κι ακολουθούν στη βαθμολογία την πρωτοπόρο και οικοδέσποινα Γερμανία η οποία μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Δείτε επίσης: Eurobasket 2022: «Καθάρισε» η Εθνική στην πρεμιέρα της με 89-85 την Κροατία

Από πολύ νωρίς φάνηκε πόσο θεαματικό θα ήταν το παιχνίδι, καθώς στην πρώτη περίοδο οι δύο επιθέσεις πήραν από νωρίς «φωτιά» και οι Σλοβένοι προηγήθηκαν 32-26 παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ και με πρωταγωνιστή φυσικά τον Λούκα Ντόντσιτς.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως η Βοσνία έβγαλε αντίδραση, βελτίωσε την άμυνά της κι απέδειξε ότι δεν είχε διάθεση να παραδοθεί χωρίς να παλέψει. Το θέαμα συνέχισε να είναι απολαυστικό και στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου το σκορ ήταν 52-49.

Θεωρητικά η Σλοβενία έπρεπε να εκμεταλλευτεί την ανωτερότητά του όσο το παιχνίδι θα έφτανε προς το τέλος του αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Το ντέρμπι συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου της Κολωνίας έγραφε 73-72 κι όλα ήταν «ανοιχτά».

Η ψυχολογία ήταν πλέον στην πλευρά του αουτσάιντερ και η Βοσνία σούταρε εξαιρετικά από την περιφέρεια λόγω του εξαιρετικού μομέντουμ που είχε αποκτήσει. Μάλιστα στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού προσπέρασε και με καλάθι του άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ Έντιν Άτιτς ξέφυγε με τέσσερις πόντους (93-89), με λιγότερο από ένα λεπτό για το τέλος.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν τα παράτησαν αλλά δεν ανέτρεψαν την κατάσταση και η κόρνα της λήξης βρήκε τη Βοσνία να θριαμβεύει με 97-93.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share