Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

EuroBasket 2022: «Έκπληξη» από Βέλγιο - Νίκησε 73-83 την Ισπανία!

Εξαιρετική εμφάνιση!

4 Σεπτεμβρίου 2022 19:30
EuroBasket 2022: «Έκπληξη» από Βέλγιο - Νίκησε 73-83 την Ισπανία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το εκπληκτικό Βέλγιο έκανε την μεγάλη έκπληξη στην Τιφλίδα και επικράτησε της Ισπανίας με 83-73 για τον Β' όμιλο του EuroBasket 2022.

Οι Βέλγοι μπήκαν από την αρχή με στόχο να δυσκολέψουν την Ισπανία και να μην την αφήσουν να επιβάλλει τον ρυθμό της. Ως ένα βαθμό το κατάφερε. Παρέμεινε μπροστά με μικρή διαφορά, έχοντας πρωταγωνιστή τον Λεκόμπτ και τον Ζιλέ.

Πλέον το Βέλγιο ανέβηκε στο 2-1 στον όμιλο και βλέπει με αισιοδοξία την συνέχεια. Η απειλή των Ισπανών άκουγε στο όνομα των αδελφών Ερνανγκόμεθ οι οποίοι ήταν οι πρώτοι σκόρερ για την ομάδα τους και αυτοί που απειλούσαν την ρακέτα των Βέλγων. Παρά το γεγονός πως τα λάθη από τους παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο ήταν λιγότερα από τους Βέλγους, πληγώθηκαν από την βελγική περιφέρεια η οποία ήταν εκείνη που κράταγε ζωντανούς τους αντιπάλους.

Δείτε επίσης: EuroBasket 2022, Ελλάδα - Ιταλία 85 - 81: «Ασταμάτητη» η Εθνική με Αντετοκούνμπο και Ντόρσεϊ (video

Στα μισά περίπου της τέταρτης περιόδου το ματς ήρθε στην απόλυτη ισορροπία (65-65) με τρίποντο του Λόπεθ-Αροστέγκι και λέι απ του Γουίλι Ερνανγκόμεθ. Ο ίδιος παίκτης έβαλε μπροστά την Ισπανία στο 36' όμως οι Βέλγοι ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα και πέρασαν μπροστά με 5 πόντους, δύο λεπτά πριν από το φινάλε (73-78). Έκτοτε ο έλεγχος χάθηκε από τους Ισπανούς μαζί και το ματς, με τους Βέλγους να ολοκληρώνουν την έκπληξη του ομίλου.

Πρώτος σκόρερ για το Βέλγιο ήταν ο Λεκόμπτ με 20 πόντους ενώ και ο Μπακό είχε 10 πόντους με 9 ριμπάουντ Για τους Ισπανούς ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ ήταν πολύ καλός έχοντας 18 πόντους ενώ ακολούθησαν οι Μπράουν και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ με 11 πόντους.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share