Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

EuroBasket 2022: Η Ουκρανία έκλεψε τη νίκη από την Εσθονία με 73-74

Αγκάλιασε την πρόκριση

3 Σεπτεμβρίου 2022 20:19
EuroBasket 2022: Η Ουκρανία έκλεψε τη νίκη από την Εσθονία με 73-74
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ουκρανία βρέθηκε να ακολουθεί την Εσθονία για 38'58'' αλλά στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη (74-73), κάνοντας το πλέον αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στους "16" του EuroBasket 2022.

Για 38'58'' η Εσθονία κρατούσε σφιχτά τη νίκη στο παιχνίδι με την Ουκρανία. Κάπου εκεί όμως, ο Ίλια Σιντόροφ πετάχτηκε... από το πουθενά, πήρε την μπάλα μετά από το airball του Σβιάτοσλαβ Μίχαϊλιουκ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του (74-73), η οποία έκανε το 2/2 στο EuroBasket 2022 και αγκάλιασε την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης. Στην εκπνοή, ο Κρίστιαν Κουλαμάε είχε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην Εσθονία, το τρίποντο που επιχείρησε όμως δεν κατέληξε στον στόχο, με αποτέλεσμα τη νίκη της Ουκρανίας.

Δείτε επίσης: Eurobasket 2022: Φινλανδία – Πολωνία 89-59 – Μαρκάνεν και Σάλιν έστησαν πάρτι (video)

Η Εσθονία έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό ήδη από τα πρώτα λεπτά, παρασυρόμενη απόλυτα από την υποστήριξη που είχε από περίπου 4.000 φιλάθλους της. Οι παίκτες του Γιούκα Τόιγιαλα πήραν από νωρίς το προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους (35-33), παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Σβιάτοσλαβ Μίχαϊλιουκ. Ο 25χρονος γκαρντ πήρε πρωτοβουλίες, αλλά όσο δεν είχε την υποστήριξη του Άλεξ Λεν από τη ρακέτα, ήταν αδύνατο να ανατρέψει μόνος του όσα έκανε ομαδικά η Εσθονία.

Στο δεύτερο μέρος, η ουσία δεν άλλαξε εν πολλοίς, δεδομένου πως η Εσθονία διατηρούσε τη διαφορά στις δύο - τρεις κατοχές, ενόσω η Ουκρανία αδυνατούσε να εκμεταλλευτεί τα μεγάλα κορμιά που είχε στο "5". Την ίδια ώρα, ο Μάικ - Κάλεβ Κότσαρ έκανε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς χάρη στα... μούσκουλά του, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει μέχρι το +7 (57-50) στο 29ό λεπτό.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, όσο κι αν προσπαθούσε η Ουκρανία. Κυρίως γιατί δεν είχε το καθαρό μυαλό στην επίθεση να βρει τις καλύτερες επιλογές και τα κατάλληλα σουτ. Η Εσθονία, με νύχια και με δόντια, έμεινε μπροστά μέχρι το τελευταίο λεπτό, μέχρι τη φάση που έκρινε επί της ουσίας το παιχνίδι. Το τρίποντο του Σβιάτοσλαβ Μίχαϊλιουκ αλλοιώθηκε από εσθονικά χέρια, αλλά ο Ίλια Σιντόφορ τρύπωσε στη ρακέτα, πήρε την μπάλα και με λέι απ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share