Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Eurobasket 2022: Εκπληκτικό ημίχρονο για την Εθνική - 46-30 την Κροατία

Το μυθικό ημίχρονο του Ντόρσεϊ

2 Σεπτεμβρίου 2022 19:25
Eurobasket 2022: Εκπληκτικό ημίχρονο για την Εθνική - 46-30 την Κροατία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FIBA.COM / ONLY FOR EDITORIAL USE
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Eurobasket 2022: Η Ελλάδα πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 30-46 ενώ το ατομικό ρεκόρ του Ντόρσεϊ με την Εθνική είναι οι 22 πόντοι που σημείωσε στην πρόσφατη αναμέτρηση με το Βέλγιο στο ΟΑΚΑ (28/8), στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Δείτε επίσης: Eurobasket 2022: Με προβλήματα τραυματισμών και αποφασιστικότητα «ρίχνεται» στη μάχη η Εθνική μας κόντρα στην Κροατία (video)

Το πρώτο 20λεπτο του Εurobasket κύλησε πολύ καλά για την Εθνική. Ίσως η διαφορά μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη, αλλά μπήκαν οι βάσεις για την νίκη και παράλληλα φάνηκαν οι πολλές δυνατότητες της ομάδας.

Κυρίως γιατί πλέον υπάρχουν πολλές επιλογές και στην περιφέρεια, αφού Ντόρσεϊ και Σλούκας έβαλαν τα σουτ. Ειδικά ο Ντόρσεϊ. Βέβαια σταθερή αξία για την Ελλάδα ήταν η διαβασμένη και σωστά εκτελεσμένη άμυνα.

Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο βοήθησαν τρομερά με άμυνα και επιθετικά ριμπάουντ (Παπαπέτρου, Αγραβάνης). Οι Κροάτες στην επίθεση, μία πάσα σουτ και δεν διαβάζουν τίποτα. Η Κροατία έχει το ατομικό ταλέντο να πλησιάσει στο σκορ.

Με buzzer-beater έκλεισε η Ελλάδα την πρώτη περίοδο στο φετινό EuroBasket, απέναντι στην Κροατία. Ο Δημήτρης Αγραβάνης έχασε τη δεύτερη βολή αλλά ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν εκεί για να μαζέψει το επιθετικό ριμπάουντ και να σκοράρει ανάμεσα σε δύο αντιπάλους, διαμορφώνοντας το 16-24 υπέρ της Ελλάδας μετά από 10 αγωνιστικά λεπτά.

Ευρωμπάσκετ 2022: Το μυθικό ημίχρονο του Ντόρσεϊ

Η Ελλάδα… ποδοπάτησε την Κροατία στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Mediolanum Forum, έχοντας ως μπροστάρη τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που κουβάλησε την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη σε αυτό το διάστημα!

Ο γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς ήταν on fire, ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο με 20 πόντους, 2/2 βολές, 3/4 δίποντα και 4/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα στα 13:56 που έμεινε στο παρκέ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε μπροστά στο ανθρώπινο… τείχος των Κροατών όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να βγάλει ένα πολύ όμορφο highlight στα πρώτα λεπτά του ματς της Ελλάδας με την Κροατία στο EuroBasket 2022.

Ο Νικ Καλάθης έδωσε την πάσα στον Greek Freak κι εκείνος τελείωσε τη φάση μόνος του εναντίον όλων, κερδίζοντας και φάουλ από τον Ζούμπατς!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share