Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Eurobasket 2022: Με προβλήματα τραυματισμών και αποφασιστικότητα «ρίχνεται» στη μάχη η Εθνική μας κόντρα στην Κροατία (video)

Θέλει να ξεκινήσει με νίκη στη σπουδαία διοργάνωση η «επίσημη αγαπημένη»

2 Σεπτεμβρίου 2022 08:26
Eurobasket 2022: Με προβλήματα τραυματισμών και αποφασιστικότητα «ρίχνεται» στη μάχη η Εθνική μας κόντρα στην Κροατία (video)
Φωτογραφίες: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ&ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αισιοδοξία αναβλύζει από τη συμμετοχή με την «επίσημη αγαπημένη» του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενός από τους καλύτερους παίκτες του πλανητή, και όλων των υπόλοιπων «αστεριών» του ελληνικού μπάσκετ, που διακρίνονται σε Ευρωλίγκα και NBA.

Δείτε επίσης: Eurobasket: «Εξολοθρευτής» η Γερμανία - Νίκησε 63-76 τη Γαλλία

Η Εθνική, μετά την προετοιμασία της στη διάρκεια της οποίας αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών, είναι πιθανό να αγωνιστεί σήμερα με μοναδικό απόντα τον Κώστα Αντετοκούνμπο, για τον οποίο, πάντως, τα νεότερα είναι ευχάριστα.

Ο Δημήτρης Ιτούδης, κόουτς της ελληνικής ομάδας, δήλωσε σχετικά με τους τραυματίες πως οι Ιωάννης Παπαπέτρου, Κώστας Σλούκας είναι έτοιμοι να αγωνιστούν, ο Γιώργος Παπαγιάννης το ίδιο, αλλά η συμμετοχή του θα κριθεί από το πώς νιώθει λίγες ώρες πριν το τζάμπολ διότι προέρχεται από αρκετά μεγάλη αποχή, ενώ επεσήμανε πως ο Κώστας Αντετοκούνμπο ανταποκρίνεται πολύ καλά στη θεραπεία και ενδέχεται να επανέλθει νωρίτερα του αρχικά αναμενομένου.

Οι τέσσερις τραυματίες δηλώθηκαν στη 12άδα μαζί με τους Τάιλερ Ντόρσεϊ, Μιχάλη Λούντζη, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Δημήτρη Αγραβάνη, Νικ Καλάθη, Κώστα Παπανικολάου, Ιωάννη Παπαπέτρου, Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο.

Αποκλείστηκαν από τη δωδεκάδα στο Μιλάνο την τελευταία στιγμή ο Λεωνίδας Κασελάκης και ο Λευτέρης Μποχωρίδης, καθώς ο Ιτούδης προτίμησε αντί του Θεσσαλονικιού γκαρντ τον Λούντζη.

«Η εθνική ομάδα δεν είναι υποχρέωση, αλλά ηθική ευθύνη», σχολίασε ο Κώστας Παπανικολάου, αρχηγός της «επίσημης αγαπημένης», και τόνισε ότι: «Ολα τα παιδιά νιώθουν αυτή την ευθύνη. Δεν δίνουμε υπόσχεση ότι θα κατακτήσουμε κάτι, αλλά ότι θα δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είναι υποχρέωσή μας γιατί τα περισσότερα παιδιά αναδειχθήκαμε από τις εθνικές ομάδες».

Η Κροατία, με προπονητή τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, που έπαιξε σε Παναθηναϊκό (κατέκτησε με τους «πράσινους» την Ευρωλίγκα του 2002), Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Πανελλήνιο, ταξίδεψε πλήρης στο Μιλάνο. Στη διάθεση του «Μούλα» είναι οι Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς της Γιούτα, Μάριο Χεζόνια της Ρέαλ, Ντάριο Σάριτς των Φίνιξ, Κρούνοσλαβ Σιμόν (τις πέντε προηγούμενες σεζόν στην Αναντολού Εφες) κ.ά. Η Κροατία, επίσης, είναι ενισχυμένη με τον νατουραλιζέ Τζαλίν Σμιθ της Αλμπα Βερολίνου.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share