Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Νιώθω όμορφα που είμαι από την Αλβανία - Είμαι και Ελληνίδα»: Τα δάκρυα της Ελίνας Τζένγκο για τους γονείς της (video)

Το μήνυμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης για τον ρατσισμό

22 Αυγούστου 2022 11:29
«Νιώθω όμορφα που είμαι από την Αλβανία - Είμαι και Ελληνίδα»: Τα δάκρυα της Ελίνας Τζένγκο για τους γονείς της (video)
Φωτογραφία αριστερά: ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ελίνα Τζένγκο, μόλις στα 20 της χρόνια, πήρε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο.

Η ίδια μίλησε στον ΑΝΤ1 για τη μεγάλη της επιτυχία αλλά και για τις θυσίες που έκαναν οι γονείς της, προκειμένου εκείνη να φτάσει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Συγκινημένος στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου ο Λευτέρης Πετρούνιας: «Πήρα έξτρα δύναμη από τις δύο κόρες μου – Τώρα θέλω μια μπύρα» (video)

«Είμαι πολύ χαρούμενη και δέχομαι την αγάπη του κόσμου, προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω. Νομίζω το περίμενα το μετάλλιο, γιατί μπήκα πολύ προετοιμασμένη σε αυτόν τον αγώνα. Είχα μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά είπα ότι δεν θέλω να τελειώσει έτσι η σεζόν μου και μπήκα στον αγώνα και τα κατάφερα», ανέφερε αρχικά η Ελίνα Τζένγκο, στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι το πρώτο τηλεφώνημα μετά το χρυσό μετάλλιο το έκανε στους γονείς της.

«Οι γονείς μου, μού λένε κάθε φορά “Eλίνα, δεν θα σε δούμε, θα περιμένουμε τηλεφώνημά σου μετά”, γιατί αισθάνονται ότι μου περνούν το άγχος». Η Ελίνα Τζένγκο δάκρυσε, μιλώντας για τις θυσίες της οικογένειάς της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ποτέ δεν σταμάτησαν να πιστεύουν σε μένα».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό ρωτήθηκε και για τα συναισθήματά της απέναντι στην Ελλάδα και την Αλβανία, χώρα στην οποία γεννήθηκαν οι γονείς της: «Έχω γεννηθεί εδώ, έχω μεγαλώσει εδώ, η Ελλάδα είναι η χώρα μου. Είμαι από την Αλβανία, οι γονείς μου είναι από εκεί. Δεν έχω βιώσει ρατσισμό, οι άνθρωποι στο χωριό που μένουμε μου έχουν φερθεί όμορφα από παιδί, ήμουν πολύ κοινωνική κι εγώ».

Αν και, όπως σημείωσε, «μου έρχονται και πολλά αρνητικά μηνύματα επειδή κατάγομαι από την Αλβανία» η Ελίνα Τζένγκο απάντησε ότι «νιώθω όμορφα που είμαι από την Αλβανία, αλλά είμαι και Ελληνίδα, έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει εδώ».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share