Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Super League: Κέρδισε ΠΑΣ και ηρεμία ο Ολυμπιακός με τον... αειθαλή Βαλμπουενά (photos)

Ο πολύπειρος χαφ των "ερυθρολεύκων" άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη με κεφαλιά!

22 Αυγούστου 2022 00:04
Super League: Κέρδισε ΠΑΣ και ηρεμία ο Ολυμπιακός με τον... αειθαλή Βαλμπουενά (photos)
Πηγή φωτογραφίας: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τον… αιώνιο έφηβο Ματιέ Βαλμπουενά να κάνει ματσάρα και τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς να είναι καθοριστικός, ο Ολυμπιακός επικράτησε (2-0) του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 1η αγωνιστική της Super League με πολλές αλλαγές και πλέον ξεκινά την προετοιμασία του για την μάχη πρόκρισης κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού!

Δείτε επίσης: Ελληνίδα πολίστρια του Ολυμπιακού… αναστάτωσε την παραλία (ΦΩΤΟ)

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε με τα… όλα στο παιχνίδι και μόλις στο 4' έχασε τεράστια ευκαιρία. Συγκεκριμένα, μετά από κεφαλιά του Ραντζέλοβιτς και πίεση του Αγκιμπού, η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του ΠΑΣ! Δύο λεπτά αργότερα, οι Γιαννιώτες καρδιοχτύπησαν πάλι, αφού η κεφαλιά του Χασάν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πριόρ, με τον Αγκιμπού στη συνέχεια να μην βρίσκει στόχο με σουτ.

ντε-λα-φουεντε-ολυμπιακοσ-πασ-γιαννενα-σουπερ-λιγκ-21-8
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Στο 8' ο Γάλλος τερματοφύλακας κράτησε όρθια την ομάδα του, αφού είπε «όχι» σε κεφαλιά του Σισέ. Στο 11' ο Κούτρης βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ του δεν πήγε στα δίχτυα! Όσο περνούσε η ώρα οι Ηπειρώτες κέρδιζαν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Βατσλίκ να διώχνει με τα πόδια σουτ του δραστήριου Κόντε.

Το ματς όμως διακόπηκε για αρκετά λεπτά, όταν Χασάν και Παντελάκης χτύπησαν κεφάλι με κεφάλι, με τον αμυντικό των φιλοξενουμένων να αποχωρεί με φορείο και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή στο 35'. Ο Ολυμπιακός είχε ναι μεν τον έλεγχο όμως η ομάδα του Στάικου κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και έτσι στο 45', μετά από ένα μπέρδεμα, ο Μανωλάς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ, πριν σωστά ακυρωθεί η φάση ως οφσάιντ. Η φάση διαρκείας στο φινάλε με Σισέ και Μπουχαλάκη δεν κατέληξε κάπου και οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια.

Ο Αγκιμπού με φαλτσαριστό σουτ απείλησε με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους τον ΠΑΣ, με τον Ντε λα Φουέντε να «χορεύει» στο 54’ την άμυνα των φιλοξενούμενων και να κερδίζει ένα κόρνερ. Οι «ερυθρόλευκοι» το έψαχναν με… μανία και τελικά το βρήκαν στο 57’!

ραντζελοβιτσ-ολυμπιακοσ-πασ-γιαννενα-σουπερ-λιγκ-21-8
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Μετά από σέντρα «διαβήτη» του Άβιλα, ο Βαλμπουενά πετάχτηκε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Πριόρ για το 1-0. Οι Ηπειρώτες πήραν μέτρα στο γήπεδο και αν δεν ήταν ο Σισέ στο 68’ να βοηθήσει τον Βατσλίκ να μπλοκάρει, η ομάδα του Κορμπεράν ίσως είχε πρόβλημα.

Τα πράγματα ωστόσο απλοποιήθηκαν τρομακτικά για τον Ολυμπιακό στο 74’! Μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ο Ελ Αραμπί έδωσε στον Μασούρα, αυτός βρήκε τον Ραντζέλοβιτς μέσα στην περιοχή, με τον Σέρβο να εκτελεί τον Γάλλο γκολκίπερ από το ύψος του πέναλτι για το 2-0. Από εκεί και μετά τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για κάτι καλύτερο, αλλά το αποτέλεσμα να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Ανδρούτσος (46’ Άβιλα), Μανωλάς (79’ Μπα), Σισέ, Κούτρης, Μπουχαλάκης (54’ Εμβιλά), Αγκιμπού Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Ντε Λα Φουέντε (64’ Μασούρας), Χασάν (53’ Ελ Αραμπί).

ΠΑΣ Γιάννινα: Πριόρ, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης (35’ λ. τρ. Μπαγκαλιάνης), Κιάκος, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Λιάσος (78’ Ριέστρα), Λώλης (61’ Παμλίδης), Μορέιρα (60’ Τζίμας), Κόντε (78’ Σταματελόπουλος).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share