Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: “Καυτός” Μαντσίνι - Έκανε τη διαφορά και έδωσε το πρώτο τρίποντο στον Άρη (photos)

Ντεμπούτο και αποθέωση για Ζερβίνιο

21 Αυγούστου 2022 22:58
Super League: “Καυτός” Μαντσίνι - Έκανε τη διαφορά και έδωσε το πρώτο τρίποντο στον Άρη (photos)
Πηγή φωτογραφίας: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με το... δεξί στη Super League 1 και ο Άρης, ο οποίος επικράτησε 3-0 φιλοξενώντας τον Λεβαδειακό στο «Κλ. Βικελίδης» στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους Θεσσαλονικείς οι Μανσίνι και Γκρέι.

Ο πρώτος με δύο υπέροχα τέρματα (12' και 45'+2') και ο δεύτερος με δουλειά στο δημιουργικό παιχνίδι (είχε και την ασίστ στο 1-0) και γκολ στο 68'. Εξαιρετικό πρόσωπο από τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο, με το σκορ να τους αδικεί βάσει ευκαιριών. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος ανέβασε ρυθμούς η ομάδα του Χερμάν Μπούργος, σφραγίζοντας το «τρίποντο». Το ντεμπούτο του με τους «κίτρινους» πραγματοποίησε ο Ζερβίνιο, ο οποίος πέρασε στο 74' γνωρίζοντας την αποθέωση.

Δείτε επίσης: Super League: Με κεκτημένη ταχύτητα από πέρυσι Παναθηναϊκός και Αϊτόρ - Νικηφόρα πρεμιέρα κόντρα στον Ιωνικό (video)

Το ματς

Μόνο... ψαρωμένος δεν ήταν στο ξεκίνημα ο Λεβαδειακός, ο οποίος παρουσιάστηκε αρκετά δραστήριος επιθετικά. Αρχικά απείλησε με τα μακρινά σουτ των Μπελμόντ (2') και Συμελίδη (8'). Ενδιάμεσα ο Άρης είχε δοκάρι, όμως η φάση θεωρήθηκε -σωστά- ως μη γενόμενη καθώς είχε προηγηθεί φάουλ του Μπράμπετς πάνω στον Μάρκοβιτς.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 12', στην πρώτη ουσιαστικά καλή τους στιγμή στο ματς: Ωραία κάθετη του Γκρέι στον Μαντσίνι, με τον τελευταίο να πιάνει... ψύχραιμη πλασεδάρα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι. Γενικά, ο Γκρέι έκανε εξαιρετική δουλειά στο δημιουργικό κομμάτι, βγαίνοντας εκτός περιοχής και σπάζοντας μπαλιές. Σε ένα πρώτο ημίχρονο με καλό ρυθμό.

αρησ-λεβαδειακοσ-σουπερ-λιγκα-αντι-γκρει-21-8
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, με τα σουτ των Μουτίνιο (16') και Δούμτσιου (17'). Σε αμφότερα έβαλε το «στοπ» ο Κουέστα. Η επόμενη καλή στιγμή για τον Άρη σημειώθηκε στο 23', όταν ο Γκρέι βρήκε ωραία τον Καμάτσο εντός περιοχής, με τους Μάρκοβιτς και Βινίσους να καθαρίζουν σε πρώτο και δεύτερο χρόνο αντίστοιχα.

Σιγά-σιγά οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει να ανεβάζουν ρυθμούς. Για να φτάσουμε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μαντσίνι έγινε δέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού, δημιούργησε το ρήγμα περνώντας δύο αντιπάλους και πλάσαρε ιδανικά με το αριστερό! Έτσι, ο Άρης πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος 2-0, με τον Λεβαδειακό όμως να έχει περισσότερες τελικές, 7(5) έναντι 5(4) των Θεσσαλονικιών.

Ο Άρης άρχισε με διπλή αλλαγή το δεύτερο μέρος. Οι Μανού Γκαρθία και Ντιόπ πέρασαν στις θέσεις των Καμάτσο και Νταμπό, αντίστοιχα. Ο πρώτος έπαιξε πίσω από τον Γκρέι, με τον Πάλμα να πηγαίνει στα αριστερά και τον Μαντσίνι να παραμένει δεξιά. Ο Λεβαδειακός ήταν ο πρώτος που απείλησε και πάλι, με τον Συμελίδη (48'), για να απαντήσει ο Γκρέι με σουτ στην κίνηση στο 51', ύστερα από ωραία ενέργεια του Φαμπιάνο που είχε βγει σε θέση εξτρέμ.

Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, ο Άρης άρχισε να... φορτσάρει, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Στο 55' ο Πάλμα πίεσε και εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη απομάκρυνση του Μάρκοβιτς, με το σουτ εκτός περιοχής του Μαντσίνι στην εξέλιξη της φάσης να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Έκτοτε ανέλαβε δράση ο Γκρέι. Στο 59' ο Μανού Γκαρθία -που βοήθησε πολύ μεσοεπιθετικά- τον βρήκε με υπέροχη παράλληλη μεταβίβαση, με τον Μάρκοβιτς να βάζει υπέροχο «στοπ» στον επιθετικό των Θεσσαλονικιών. Στο 62' ο Γκρέι απελευθερώθηκε -με υποψία για φάουλ- έκανε και το σουτ, με την μπάλα να περνά άουτ.

αρησ-λεβαδειακοσ-σουπερ-λιγκα-ζερβινιο-21-8
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM

Ό,τι δεν κατάφερε στις προηγούμενες φάσεις ο Γκρέι, το πέτυχε στο 68'. Ο Πάλμα τον βρήκε με υπέροχη μπαλιά και εκείνος αφού έφυγε από οριακή θέση, εκτέλεσε ψύχραιμα με διαγώνιο τελείωμα. Στο 74' πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Ζερβίνιο, για να γνωρίσει την αποθέωση. Μάλιστα, ήταν εκείνος που είχε και τη σημαντικότερη στιγμή μέχρι το φινάλε, όταν στο 89' είχε διπλή ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ, όμως δέχτηκε το «στοπ» σε δύο χρόνους.

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα - Οντουμπάγιο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Πίρσμαν (82' Μαζικού) - Μαντσίνι, Ντουκουρέ, Νταμπό (46' Ντιόπ), Καμάτσο (46' Μανού Γκαρθία) - Πάλμα (74' Ζερβίνιο), Γκρέι (82' Χατζηιωάννου).

Λεβαδειακός (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς - Κωνσταντινίδης, Τζημόπουλος, Βινίσιους, Βήχος - Μπελμόντ (58' Λούα Λούα), Μεχία - Βρακάς (76' Βουτσάς), Συμελίδης (76' Ρεγκίς), Μουτίνιο (63' Νίκας) - Δούμτσιος.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share