Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακός – Απόλλων Λεμεσού 1-1: Στον Πειραιά θα κριθεί η πρόκριση στους ομίλους του Europa League

Ο Χουάνγκ το γκολ των ερυθρόλευκων

18 Αυγούστου 2022 22:04
Ολυμπιακός – Απόλλων Λεμεσού 1-1: Στον Πειραιά θα κριθεί η πρόκριση στους ομίλους του Europa League
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλα ανοιχτά παραμένουν σε ό,τι αφορά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στον πρώτο αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού, στην Κύπρο, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Τζάνγκα αλλά ισοφάρισε με τον Χουάνγκ και στη συνέχεια είχε ευκαιρίες με τον Ελ Αραμπί για τη νίκη που δεν ήρθε, με αποτέλεσμα η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Δείτε επίσης: Europa League: Με την... ψυχή στο στόμα η πρόκριση για τον Ολυμπιακό - Βατσλικ και Βαλμπουενά τον έσωσαν στα πέναλτι (video)

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους και τους Κύπριους να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα στο 10′ με τον Πίττα, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ. Δεν έγινε, επομένως, το 1-0 και λίγα λεπτά μετά, στο 17′, λίγο έλειψε να γίνει το 0-1 από το ωραίο σουτ του Κούντε που κατέληξε στο δοκάρι.

Ήταν μια φάση στην οποία οι Πειραιώτες άγγιξαν το γκολ αλλά δεν το έβαλαν και στην αμέσως επόμενη φάση, στο 18′, βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Τζάνγκα με κοντινό πλασέ, μετά τις κόντρες που τον ευνόησαν (1-0). Εξέλιξη που επηρέασε την ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν όπως φάνηκε στα επόμενα λεπτά, αφού δυσκολευόταν να αντιδράσει. Όχι για πολύ όμως…

Δείτε τα highlights

Στο 29′ οι ερυθρόλευκοι βγήκαν ωραία μπροστά και ο Ρέμπατσιουκ έστρωσε για τον Χουάνγκ, ο οποίος μπήκε ωραία στην περιοχή και πλάσαρε όπως έπρεπε για το 1-1, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, αφού στη συνέχεια δεν υπήρξε κάποια μεγάλη φάση είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά.

Αυτές ήρθαν στο β’ μέρος και ήταν για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν ήταν σε καλή μέρα… Στο 54′ και ενώ βγήκε τετ α τετ από την πάσα του Ραντζέλοβιτς άργησε και δεν τελείωσε τη φάση όπως έπρεπε, ενώ στο 55′ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Χουάνγκ.

Δύο ευκαιρίες που δεν συνηθίζει να χάνει ο Μαροκινός φορ, ο οποίος έχασε άλλες δύο αμέσως μετά, αν και αυτές δεν μέτρησαν γιατί υποδείχθηκε οφσάιντ τελικά, με τον Κορμπεράν να τον αντικαθιστά τελικά με τον Χασάν. Και μαζί με τον Ελ Αραμπί αποχώρησε και ο πολύ καλός Χουάνγκ, ο οποίος τραυματίστηκε στη μεγάλη ευκαιρία που έχασε στο 64′, μετά την πάσα του Μαροκινού.

Ο Ολυμπιακός, με λίγα λόγια, είχε τις φάσεις για το δεύτερο γκολ και τη νίκη αλλά δεν τις αξιοποίησε, με αποτέλεσμα όλα να είναι ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη.

Απόλλων Λεμεσού: Α. Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Πεϊμπερνές, Ρομπέρζ, Καμάς, Κυριάκου (60′ Μπα), Κολ, Φέλιξ (46′ Ονγκεντά), Πίττας, Τζάνγκα (60′ Σαχάρ), Ντιγκινί (74′ Χέντι).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε (92′ Μπουχαλάκης), Ραντζέλοβιτς (79′ Βρουσάι), Χουάνγκ (66′ Α. Καμαρά), Ζινκερνάγκελ (79′ Ντε Λα Φουέντε), Ελ Αραμπί (67′ Χασάν).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share