Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Μεγαλειώδης Κατερίνα Στεφανίδη - Αργυρό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ! (video)

Για ακόμη μία φορά σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία σε κορυφαία διοργάνωση

17 Αυγούστου 2022 23:27
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Μεγαλειώδης Κατερίνα Στεφανίδη - Αργυρό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ! (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο βάθρο και η Κατερίνα Στεφανίδη! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με μία μεγάλη εμφάνιση στον τελικό του άλματος επί κοντώ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση στα 4.75μ..

Η Στεφανίδη μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο όπως είχε κάνει και στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις, αλλά το προσπάθησε. Δυστυχώς… έπεσε επάνω στη Φιλανδή, Μούρτο η οποία μπόρεσε να περάσει και τα 4.85 κατακτώντας αυτή το χρυσό μετάλλιο.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε στη Σουτέι από την Σλοβενία η οποία είχε και αυτή επίδοση τα 4.75, τα οποία όμως πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια.

Δείτε επίσης: Γίγαντας Τεντόγλου στην κορυφή της Ευρώπης: «Πέταξε» στα 8,52 και κατέκτησε το χρυσό με το κορυφαίο άλμα στον κόσμο! (video)

Ο αγώνας

Η Κατερίνα ξεκίνησε από τα 4,40μ. και έκανε ένα εντυπωσιακό πρώτο άλμα, το οποίο βοήθησε και στην ψυχολογία της εν όψει της συνέχειας του τελικού.

Σε αυτό το ύψος μόνο η Νορβηγή Ρέτζιους δεν τα κατάφερε και 11 συνέχισαν στα 4,55μ., με την Μοζέρ να... λαχταρά και να περνά με το τρίτο της άλμα. Στα 4,55μ. η Στεφανίδη έκανε άλλο ένα εντυπωσιακό άλμα και με μόλις δύο άλματα πήγε ξεκούραστη στα 4,65μ., όπου θα γινόταν το μεγάλο ξεκαθάρισμα για τα μετάλλια.

Συνολικά οκτώ αθλήτριες πέρασαν αυτό το άλμα και συνέχισαν στα 4,65μ. (Στεφανίδη, Σούτεϊ, Μοσέρ, Χολμ, Μούρτο, Μπονέν, Κόντερι, Μπρούνι). Στα 4,65μ. η Στεφανίδη βρήκε τον πήχη, ωστόσο αυτός της έκανε το χατίρι και παρά την αναπήδησή του, έμεινε στη θέση του!

Τεράστιας σημασίας πέρασμα με την πρώτη προσπάθεια που θα έπαιζε ρόλο σε αυτό το ύψος, για την διεκδίκηση των μεταλλίων. Μόνο η Σούτεϊ κατάφερε να περάσει (εκτός της Κατερίνας) με την πρώτη προσπάθεια. Μόνο τρεις το πέρασαν (Κατερίνα, Σούτεϊ, Μουρτό) και η Κόντερι που αποφάσισε να πάει για ένα άλμα στα 4,70μ. Μόλις το έκανε, απέτυχε και η Στεφανίδη ήταν σίγουρα στο βάθρο.

Στα 4,70μ. η Κατερίνα πέρασε άνετα με το πρώτο άλμα και ισοφάρισε την φετινή της επίδοση, έχοντας τη σιγουριά ενός μεταλλίου. Σούτεϊ και Μούρτο που ήταν σίγουρες στο βάθρο πλέον, έκαναν άκυρο το πρώτο άλμα και αποφάσισαν να πάνε για δύο στα 4,75μ.

Η Κατερίνα πήρε... φόρα και πέρασε με την πρώτη και τα 4,75μ., όπως το ίδιο έκαναν και οι δύο αντίπαλές της, που ωστόσο εξακολουθούσαν να είναι πίσω της μιας και η Στεφανίδη δεν είχε άκυρο στον αγώνα. Έτσι η μάχη για το χρυσό θα κρίνονταν στα 4,80μ. Εκεί η Κατερίνα έριξε τον πήχη στην πρώτη προσπάθεια, με την Μούρτο να κάνει την ανατροπή και να περνάει με την πρώτη τα 4,80μ. και να έχει το χρυσό στα χέρια της, κάνοντας εθνικό ρεκόρ Φινλανδίας.

Η Σούτεϊ απέτυχε στα 4,80μ. και έμεινε στο χάλκινο μετάλλιο, με την Κατερίνα και την Φινλανδή να μένουν να παλεύουν για το χρυσό στα 4,85μ. Καμία τελικά δεν το πέρασε και η Στεφανίδη πήρε το αργυρό μετάλλιο, με την Μούρτο να κάνει μία μίνι έκπληξη.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share