Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Γίγαντας Τεντόγλου στην κορυφή της Ευρώπης: «Πέταξε» στα 8,52 και κατέκτησε το χρυσό με το κορυφαίο άλμα στον κόσμο! (video)

Μας έκανε περήφανους για ακόμη μία φορά!

16 Αυγούστου 2022 23:01
Γίγαντας Τεντόγλου στην κορυφή της Ευρώπης: «Πέταξε» στα 8,52 και κατέκτησε το χρυσό με το κορυφαίο άλμα στον κόσμο! (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου πραγματοποιώντας μία «μυθική» εμφάνιση που συνδυάστηκε με ρεκόρ αγώνων.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, καθώς παρότι το πρώτο άλμα ήταν οριακά άκυρο αν και αρκετά μεγάλο, βελτίωνε συνεχώς τις επιδόσεις του.

Στο δεύτερο άλμα ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε 8.23, ενώ στην τρίτη ήταν ακόμα καλύτερος καθώς “πέταξε” στα 8.35 πετυχαίνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή του για το 2022.

Στην τεταρτη προσπάθεια ο Μίλτος Τνετόγλου πέρασε ακόμα πιο “ψηλά” κάνοντας 8.52, ξεπερνώντας την καλύτερη επίδοση της χρονιάς στον κόσμο αλλά και κάνοντας ρεκόρ αγώνων καταρρίπτοντας το 8.47 του Γερμανού Κρίστιαν Ράιφ από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης το 2010.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι αποφάσισε να μην επιχειρήσει πέμπτο άλμα. Έτσι ο Έλληνας πρωταθλητής υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε το 2018 στο Βερολίνο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου στην 9η συμμετοχή του σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης την τελευταία τετραετία κατέκτησε έτσι το έκτο του χρυσό, μετά το αργυρό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον και δίνοντας συνέχεια στις ελληνικές επιτυχίες μετά το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε η η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35 χλμ. βάδην.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Τα δάκρυα της Αντιγόνης Ντιρσμπιώτη στην απονομή του χρυσού μεταλλίου - Η αγκαλιά και το φιλί του συζύγου της (Video)

Με εμφανή τη συγκίνηση στο πρόσωπό της, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο για τη νίκη της στα 35 χλμ. βάδην του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου.

Με μια εκπληκτική εμφάνιση και αφήνοντας πίσω τις αντιπάλους της κατά 2 λεπτά(!), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε την πρωτιά στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

Τα δάκρυα της Αντιγόνης Ντιρσμπιώτη στην απονομή του χρυσού μεταλλίου

Λίγη ώρα μετά έγινε η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Αντιγόνη, η οποία δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της λίγο πριν αλλά και κατά την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Η αγκαλιά και το φιλί του συζύγου της

Η αθλήτρια αμέσως μετά την λήξη του αγώνα έπεσε στην αγκαλιά του προπονητής της και συζύγου της, ο οποίος της έδωσε και ένα φιλί.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με βοήθησαν να λείπω από τη δουλειά μου εδώ και 3.5 μήνες για να προετοιμάζομαι όπως πρέπει», ήταν οι πρώτες δηλώσεις της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη μετά τον θρίαμβό της στην κάμερα της ΕΡΤ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share