Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Τα δάκρυα της Αντιγόνης Ντιρσμπιώτη στην απονομή του χρυσού μεταλλίου - Η αγκαλιά και το φιλί του συζύγου της (Video)

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι μπορώ να...»

16 Αυγούστου 2022 14:39
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Τα δάκρυα της Αντιγόνης Ντιρσμπιώτη στην απονομή του χρυσού μεταλλίου - Η αγκαλιά και το φιλί του συζύγου της (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με εμφανή τη συγκίνηση στο πρόσωπό της, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο για τη νίκη της στα 35 χλμ. βάδην του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου.

Με μια εκπληκτική εμφάνιση και αφήνοντας πίσω τις αντιπάλους της κατά 2 λεπτά(!), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε την πρωτιά στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

Τα δάκρυα της Αντιγόνης Ντιρσμπιώτη στην απονομή του χρυσού μεταλλίου

Λίγη ώρα μετά έγινε η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Αντιγόνη, η οποία δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της λίγο πριν αλλά και κατά την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Η αγκαλιά και το φιλί του συζύγου της

Η αθλήτρια αμέσως μετά την λήξη του αγώνα έπεσε στην αγκαλιά του προπονητής της και συζύγου της, ο οποίος της έδωσε και ένα φιλί.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με βοήθησαν να λείπω από τη δουλειά μου εδώ και 3.5 μήνες για να προετοιμάζομαι όπως πρέπει», ήταν οι πρώτες δηλώσεις της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη μετά τον θρίαμβό της στην κάμερα της ΕΡΤ.

Σε δηλώσεις της μετά τον θρίαμβό της η Ντιρσμπιώτη είπε ότι «καμία φορά αξίζει να λείπεις πολύ καιρό από το σπίτι σου, λείπω 3,5 μήνες από το σπίτι μου». Γι’ αυτό και ευχαρίστησε την οικογένεια και τους φίλους της για τη στήριξή τους: «Αυτό σκεφτόμουν σε όλη την κούρσα, πόσος κόσμος με έχει στηρίξει και βρίσκομαι τώρα στην κορυφή της Ευρώπης.»

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Δεν πίστεψα ποτέ ότι μπορώ να γίνω πρωταθλήτρια Ευρώπης»

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δεν έκρυψε την τεράστια χαρά της μετά το τέλος της κούρσας των 35 χλμ. βάδην και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που έκανε μια εκπληκτική κούρσα και πήρε τη νίκη, στις δηλώσεις της ευχαρίστησε τον προπονητή της για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν, αλλά και την οικογένειά και τους φίλους της, που τη βοηθούν να κάνει όλες αυτές τις θυσίες που χρειάζονται για να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη:

Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου:

«Το κάνει να αξίζει τον κόπο να λείπεις τόσο πολύ από το σπίτι σου. Έλειπα 3,5 συνεχόμενους μήνες, δεν το έχω ξανακάνει ποτέ. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και τους φίλους μου, που μου το επέτρεψαν με τη στήριξή τους. Είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη για την επιτυχία αυτή».

Για τα άλματα... βελτίωσης των τελευταίων ετών:

«Έχω αλλάξει προπονητή εδώ και τρία χρόνια. Ευχαριστώ πολύ τον νέο μου προπονητή Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο για όσα μου έχει προσφέρει. Δηλαδή σωστή προπόνηση και σωστές συμβουλές. Μπορεί να δει και να καταλάβει τα πάντα. Με έμαθε να καταλαβαίνω κι εγώ τις συναθλήτριές μου. Έχουμε καταπληκτική χημεία, δεν ξέρω πώς να τον ευχαριστήσω».

Για το ότι δεν παρασύρθηκε από τις αντιπάλους της:

«Τις γνωρίζω πολύ καλά, γιατί τις έχω μάθει. Τις μελέτησα και ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένη. Ήξερα πως η Βερόνικα δεν μπορεί να κερδίσει και την άφησα να φύγει μπροστά».

Για την προετοιμασία για τις καιρικές συνθήκες:

«Δεν είχαμε προετοιμαστεί για τη ζέστη, όμως είχαμε γυμναστεί πολύ καλά. Κάνω σχεδόν τα διπλά χιλιόμετρα με τον κ. Κεφαλόπουλο. Δεν υπολείπομαι σε τίποτα από τις άλλες αθλήτριες».

Για τον σημερινό χρόνο και τον αγώνα του Όρεγκον:

«Μείναμε μόνο μία μέρα στην Ελλάδα ανάμεσα στο Όρεγκον και στην Ιταλία. Αυτό είχαμε ανάγκη, αυτό κάναμε. Μας βγήκε αρκετά καλά. Μέχρι τα 24 χλμ. δεν υπήρχε κούραση, μετά είναι λογική η εμφάνισή της».

Για την Ελληνίδα συναθλήτριά της:

«Είμαστε μαζί στο ίδιο σπίτι, κάνουμε προπονήσεις, τα ίδια πράγματα. Είναι όλα παιδιά καταπληκτικής ποιότητας. Δεν έχουμε ίντριγκες. Όλα αυτά μάς τα έχει περάσει ο προπονητής μας».

Για το σημερινό χρυσό μετάλλιο:

«Είναι εκπλήρωση καριέρας. Δεν πίστεψα ποτέ στη ζωή μου πως μπορώ να κάνω αυτό το πράγμα. Όταν ήρθε η ώρα να γυμναστούμε με τον κ. Κεφαλόπουλο, μου είπε πως θα μπορούσα να ήμουν Ολυμπιονίκης. Μπορεί να μην τον κατάφερα αυτό, αλλά έγινα πρωταθλήτρια Ευρώπης».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share