Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Europa Conference League: «Άγγιξε» την ανατροπή, αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι ο Παναθηναϊκός (video)

Πολλά παράπονα των «πράσινων» για πέναλτι και αποβολή της Σλάβια Πράγας

11 Αυγούστου 2022 22:37
Europa Conference League: «Άγγιξε» την ανατροπή, αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι ο Παναθηναϊκός (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός στην κατάμεστη από 16.000 οπαδούς Λεωφόρο δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή και παρά το γεγονός πως έχασε πολλές ευκαιρίες, ήρθε τελικά ισόπαλος 1-1 με την Σλάβια Πράγας και αποκλείστηκε από την Ευρώπη.

Οι «πράσινοι» έχοντας στην πλάτη τους την ήττα με 2-0 στην Πράγα μπήκαν στη ρεβάνς με… τέρμα το γκάζι και μόλις στο πρώτο λεπτό είχαν δοκάρι με τον Σπόραρ, όταν από μπαλιά του Χουάνκαρ από τα αριστερά ο Σλοβένος δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των Τσέχων.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, η Σλάβια περίμενε στο μισό γήπεδο δίχως να απειλεί την εστία του Μπρινιόλι, την πίεση των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να είναι ασφυκτική.

Στο 20΄ ο Αϊτόρ και στο 31΄ ο Σπόραρ με ανεπανάληπτο τετ α τετ χάνουν τεράστιες ευκαιρίες για να βάλουν μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, στο 41΄ ο Σένκεφελντ φώναξε για πέναλτι στην έξοδο του Μάντους, με τον τερματοφύλακα της Σλάβια να φαίνεται ότι δεν βρίσκει την μπάλα και γκρεμίζει τον Ολλανδό αμυντικό του Παναθηναϊκού.

Με τους Κυπελλούχους Ελλάδας να είναι ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου, το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε στο 0-0, κάτι που αδικούσε τον Παναθηναϊκό με βάση τις ευκαιρίες που είχε χάσει αλλά και την πίεση που ασκούσε στην Σλάβια Πράγας.

Δεύτερο ημίχρονο και… γκολ!

Με τον Μπαρτ Σένκεφελντ να μη μπορεί να συνεχίσει μετά το χτύπημα από τον τερματοφύλακα της Σλάβια, ο Κουρμπέλης πέρασε στη θέση του Ολλανδού, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να πιέζει και στο δεύτερο ημίχρονο.

Το γκολ που άξιζαν οι «πράσινοι» ήρθε τελικά στο 58΄ όταν η μπαλιά του Χουανκάρ από τα αριστερά ήταν… ξυράφι στην άμυνα της Σλάβια, με τον Σπόραρ να βγαίνει πρώτος στην μπάλα και να τη στέλνει στα δίχτυα βάζοντας φωτιά στη Λεωφόρο.

Μετά το γκολ του Παναθηναϊκού ο ρυθμός έπεσε και για πρώτη φορά η Σλάβια δημιουργούσε κινδύνους και κρατούσε την μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλες δυνάμεις, οι αλλαγές περιορισμένες και έτσι η Σλάβια έλεγξε το παιχνίδι μέχρι το τέλος και μάλιστα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά το τραγικό λάθος του Καμπετσή ο Γιουρέτσκα ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share