Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μπιλ Ράσελ: Πέθανε ο θρύλος των Σέλτικς

Θρήνος στον αθλητικό κόσμο

31 Ιουλίου 2022 20:59
Μπιλ Ράσελ: Πέθανε ο θρύλος των Σέλτικς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Μπιλ Ράσελ.

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών και μέλος του Hall of Fame. Μεγαλούργησε στη δεκαετία του '60 με τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς και κατέκτησε 11 πρωταθλήματα NBA.

Δείτε επίσης: Ο Κυριακός Μητσοτάκης στο NBA: Είδε από κοντά την ματσάρα Σέλτικς - Χιτς!

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του, στον οποίο γράφτηκε σχετική ανακοίνωση που μεταξύ άλλων ανέφερε το θάνατό του από φυσικά αίτια. «Ο μεγαλύτερος νικητής στην ιστορία του αμερικανικού αθλητισμού, απεβίωσε ειρηνικά σε ηλικία 88 ετών, με την σύζυγό του στο πλευρό του».

Ο Ράσελ πέρασε μία ολόκληρη μπασκετική ζωή με τους Κέλτες (1956-1969) και αναδείχθηκε πέντε φορές MVP του ΝΒΑ, βρέθηκε 12 φορές σε All-Star, ενώ πανηγύρισε και δύο πρωταθλήματα με τους Σέλτικς ως προπονητής (1968,1969).

Η αυτοκρατορία των Μπόστον Σέλτικς

Ήταν 1972, ακριβώς 50 χρόνια πριν, τότε που η φανέλα με το θρυλικό «6» σκαρφάλωσε στην οροφή του «Γκάρντεν» της Βοστόνης ως ελάχιστος φόρος τιμής για εκείνον που σκάλισε με τα ίδια του τα χέρια την μεγαλύτερη «αυτοκρατορία» στην ιστορία του αμερικανικού αθλητισμού. Τους Μπόστον Σέλτικς.

Έντεκα πρωταθλήματα σαν παίκτης (και τι παίκτης), τα δύο τελευταία σαν παίκτης- προπονητής: Από το 1957 ως το 1969 το NBA δεν είχε λόγο να ονομάζεται ΝΒΑ. Έπρεπε απλά να φέρει το όνομα του κορυφαίου σέντερ όλων των εποχών.

Δεν είναι τυχαίο ότι το βραβείο που δίνεται ακόμη στον πολυτιμότερο παίκτη των τελικών φέρει το όνομα του. Διότι κανείς από όσους πάτησαν στα παρκέ του ΝΒΑ δεν ήταν μεγαλύτερος «νικητής» από εκείνον.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share