Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

ΓουστΑΡΗ όλη η Ευρώπη!

Πεντάρα πρόκρισης για τον Άρη!

21 Ιουλίου 2022 22:56
ΓουστΑΡΗ όλη η Ευρώπη!
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ / MOTION TEAM - EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Γκόμελ έκανε το λάθος να προηγηθεί στο 11'. Ο Άρης φόρτωσε, της έριξε πεντάρα (5-1) στο γεμάτο «Κλεάνθης Βικελίδης» και με κορυφαίο τον Λουίς Πάλμα έκανε άλμα πρόκρισης στον 3ο προκριματικό του Europa Conference League.

Γεμάτο το ημίωρο της αναμέτρησης, έπεσε ο ρυθμός στο τελευταίο τέταρτο, με τη Γκόμελ που βρισκόταν σε φουλ φόρμα έχοντας ήδη 18 επίσημα παιχνίδια να έχει την κατοχή της μπάλας υπέρ της και να μπαίνει μπροστά στο σκορ όμως ο αποτελεσματικός Άρης απάντησε με τρία τέρματα έχοντας συνολικά 10 τελικές (6 στο στόχο).

Έπεσαν οι ρυθμοί στο δεύτερο ημίχρονο, με τον MVP των Θεσσαλονικέων, Πάλμα και τον Γκρέι να βάζουν το κερασάκι στην τούρτα, κλείνοντας μία εξαιρετική βραδιά στο ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο έχοντας -ο πρώτος- ακόμη πλην του γκολ, κερδισμένο πέναλτι και δύο ασίστ ενώ ο δεύτερος δύο τέρματα.

Σημειώνεται ότι οι «κιτρινόμαυροι» παρατάχθηκαν στο χορτάρι του Χαριλάου με μία εντεκάδα-βαβέλ 11 διαφορετικών εθνικοτήτων ενώ οκτώ έκαναν το επίσημό τους ντεμπούτο (Οντουμπάτζο, Πέερσμαν, Νταμπό, Καμάτσο, Γκρέι, Μαζικού, Ντιόπ και Χατζηϊωάννου) με την ομάδα.

Πεντάρα πρόκρισης για τον Άρη!
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ / MOTION TEAM - EUROKINISSI

Ειδικότερα, το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης είχε δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα. Αρχικά στο 11', μετά από εκτέλεση φάουλ από πλευράς Γκόμελ και γύρισμα, ο Άφι έπιασε κεφαλιά που βρήκε πάνω στον Φαμπιάνο και κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα για το 0-1.

Η απάντηση του Άρη ήταν άμεση καθώς στο 14' ο Πάλμα ανετράπη από τον Κουτσίνσκι εντός περιοχής με τον Γκρέι να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι στο 15' και να ευστοχεί ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο επόμενο διάστημα του αγώνα, οι Λευκορώσοι απείλησαν στο 22' με τον Άφι εκμεταλλεύεται την αδράνεια της «κιτρινόμαυρης» άμυνας και εκτέλεσε άστοχα από πλεονεκτική θέση με τον Καμάτσο να απαντά για τους Θεσσαλονικείς δύο λεπτό αργότερα καθώς έκανε ωραία κίνηση από αριστερά όμως σούταρε εκτός εστίας. Ο Πορτογάλος εξτρέμ επέμεινε και στο 27' υποδέχθηκε την πάσα του Ιτούρμπε εκτελώντας πάνω στον Σαντόφσκι.

Η πίεση για το συγκρότημα του Χερμάν Μπούργος απέφερε καρπούς καθώς στο 28', ο Ιτούρμπε εκτέλεσε υπέροχα φάουλ από τα δεξιά καρφώνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σαντόφσκι για το 2-1. Μάλιστα πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο γεμάτο «Κλεάνθης Βικελίδης», o Πάλμα βρήκε υπέροχα τον Καμάτσο στο 31' και ο τελευταίος ξέφυγε από τον Κουτσίνσκι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου Σαντόφσκι για το 3-1.

Πεντάρα πρόκρισης για τον Άρη!
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ / MOTION TEAM - EUROKINISSI


Το τελευταίο κομμάτι του ημιχρόνου δεν επιφύλαξε κάτι ιδιαίτερο πλην μίας φάσης στο 45+2' όταν ο Νταμπό σημάδεψε με εξαιρετική μπαλιά τον Γκρέι που ξεπέρασε τον Ματβέιτσικ, όμως η εκτέλεση ήταν δυσανάλογη της κλάσης του και απελπιστικά άστοχη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γκόμελ προσπάθησε να επιτεθεί πιο ορθολογικά απέναντι στον Άρη που ελαφρώς έριξε στροφές ωστόσο στο 61' ο Πάλμα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ κάρφωσε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σαντόφσκι για το 4-1 που κλείδωσε τη νίκη βάζοντας τους Θεσσαλονικείς με το 1.5 πόδι στην επόμενη φάση της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Μάλιστα, η ομάδα του Μπούργος, που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ιδανικότερο ντεμπούτο ως πρώτος προπονητής στα κύπελλα Ευρώπης, δεν σταμάτησε εκεί καθώς στο 78', ο Πάλμα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σαντόφσκι και γύρισε προς τον αφύλακτο Γκρέι που έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 5-1.

Οι φιλοξενούμενοι παραδόθηκαν στο έλεος του Άρη που είχε δύο ακόμη ευκαιρίες με τον Γκρέι στο 82' να υποδέχεται την πάσα του Μαντσίνι στο χώρο και να πλασάρει άστοχα και με τον νεαρό Χατζηϊωάννου στο 85' να σουτάρει, υπό την πίεση του Αφί, όμως ο Σαντόφσκι έσωσε την εστία του.

Oι συνθέσεις:

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πέερσμαν (Μαζικού 83'), Ιτούρμπε (Μαντσίνι 70'), Καμάτσο, Ντουκουρέ, Νταμπό (Ντιόπ 70'), Πάλμα, Γκρέι (Χατζηϊωάννου 83').

Γκόμελ (Νεβίνσκι): Σαντόφσκι, Κουτσίνσκι, Ματβέιτσικ, Αφί, Γιουρί, Μπάγκα, Κοστρόβ, Αντεόλα (Γερμακόβιτς 73'), Σέντκο (Ποταπένκο 80'), Αλεκσίεβιτς (Ανιουφρίεφ 43'), Μάκας (Γκογκολασβίλι 73').

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share