Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέα και ωραία η ΑΕΚ: Άρεσε πολύ η «Ένωση» στο πρώτο τεστ με τον Αλμέιδα στον πάγκο! (video)

Ανεπίσημο ντεμπούτο για Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα

16 Ιουλίου 2022 19:27
Νέα και ωραία η ΑΕΚ: Άρεσε πολύ η «Ένωση» στο πρώτο τεστ με τον Αλμέιδα στον πάγκο! (video)
Πηγή: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρώτο δείγμα άκρως θετικό για την ΑΕΚ, που επιβλήθηκε 2-0 της πολύ πιο έτοιμης Γκενκ μέσα στο γήπεδό της.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από το πρώτο μέρος χάρη σε αυτογκόλ του Μουνιός και γκολ του Μήτογλου, με τους Πινέδα, Γιόνσον και Γκατσίνοβιτς να κάνουν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους – όπως φυσικά και ο Ματίας Αλμέιδα.

Η Ένωση είχε μαζί της αρκετούς φιλάθλους της στη “CegekA Arena”, όπου την τιμητική του είχε ο Πιερ Ντενιέ, που εργάστηκε επί 48 χρόνια στον βελγικό σύλλογο και αποσύρθηκε.

Δείτε επίσης: Αρέσει ο ανέτοιμος Παναθηναϊκός, έκανε σεφτέ στις φιλικές νίκες! (video)

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ένωση, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Μετά από φάουλ του Μάνταλου από τα αριστερά, η κεφαλιά του Μήτογλου κατέληξε στον Μουνιός και εκείνος στην προσπάθειά του να απομακρύνει, πέτυχε αυτογκόλ!

Δέκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με πέναλτι που παραχώρησε ο Σιμάνσκι, ωστόσο ο Αθανασιάδης μάντεψε σωστά και απέκρουσε το σουτ του Ντέσερς, κρατώντας το 1-0.

Στο 23’, ο Έλληνας τερματοφύλακας σταμάτησε ξανά τον Νιγηριανό σε τετ α τετ, με τους «κιτρινόμαυρους» να φτάνουν εντέλει σε δεύτερο γκολ δέκα λεπτά αργότερα! Σκόρερ ο Μήτογλου, που πάλι βρέθηκε εκεί που έπρεπε μετά από εκτέλεση στημένου (κόρνερ αυτή τη φορά) και έπειτα από αναμπουμπούλα, σκόραρε με κοντινή προσπάθεια.

Η ομάδα του Αλμέιδα είχε την ευκαιρία και για το 3-0 πριν την ανάπαυλα, όμως ο Γκαρσία είδε το σουτ του από πλάγια θέση να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αργεντινός προπονητής άλλαξε όλη την ενδεκάδα, περνώντας αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά και τον Πινέδα, που έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του.

Παρά τις εκτενείς αλλαγές, η Ένωση εξακολούθησε να στέκεται εξαιρετικά. Μια κεφαλιά του Κουέστα στο 53’ ήταν άστοχη, με τον Μπότο να βγαίνει τετ α τετ πέντε λεπτά αργότερα αλλά να ολιγωρεί και να χάνει την μπάλα. Η εκτέλεση φάουλ του Χέινεν στο 74’ ανάγκασε τον Χατζηεμμανουήλ σε εκτίναξη και διώξιμο σε κόρνερ, με το επικίνδυνο γύρισμα του Πέιντσιλ στο 89’ (που έδιωξε ο Μοχαμάντι) να αποτελεί την τελευταία καλή στιγμή.

Γκενκ (Β. Βράνκεν): Φάντεφορντ, ΜακΚένζι (69’ Λουκούμι), Αρτεάγκα, Ίτο (69’ Μπιλάλ, 87’ Γκέσενς), Χέινεν, Ντέσερς (69’ Νέμεθ), Τρεζόρ (69’ Πέιντσιλ), Χροσόφσκι, Μουνιός, Όιεν (69’ Τζον), Κουέστα.

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Τζαβέλλας, Ρότα, Γιόνσον, Τσούμπερ, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Λ. Γκαρσία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησαν οι Χατζηεμμανουήλ, Μισλέν, Μοχαμάντι, Κορνέζος, Λάτσι, Μουστακόπουλος, Γιούσης (81’ Ραντόνια), Μαχαίρας (77’ Τζ. Γκαρσία), Πινέδα, Μπότος, Κοσίδης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share