Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός: Οι 5 υποψήφιοι αντίπαλοι στον 3ο προκριματικό του Champions League - Οι Κύπριοι και οι δύο περσινές γνώριμες

Μίκρυνε η λίστα των ομάδων που ενδέχεται να βρουν μπροστά τους οι «ερυθρόλευκοι»

15 Ιουλίου 2022 22:38
Ολυμπιακός: Οι 5 υποψήφιοι αντίπαλοι στον 3ο προκριματικό του Champions League - Οι Κύπριοι και οι δύο περσινές γνώριμες
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στους πέντε υποψηφίους αντιπάλους του Ολυμπιακού ανακοίνωσε η UEFA, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Ολυμπιακός, αν προκριθεί επί της Μακάμπι Χάιφα, θα αντιμετωπίσει μία εκ των:

  • Απόλλων Λεμεσού
  • Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) ή Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)
  • Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) ή Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)

Ολυμπιακός: Ρίχνει ματιές στον Αντνάν Γιανουζάι!

Ο Ολυμπιακός θέλει να αποκτήσει έναν εξτρέμ με ποιότητα και τσεκάρει την περίπτωση του Αντνάν Γιανουζάι.

Όπως αναφέρεται στην Livesport, οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν την περίπτωση του Βέλγου εξτρέμ, που έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από την Ρεάλ Σοσιεδάδ, μετά από μία «γεμάτη» σεζόν με 42 ματς, 5 γκολ και 3 ασίστ.

Νωρίτερα στην καριέρα του ο Γιανουζάι έπαιξε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και από το 2014 μέχρι σήμερα είναι σταθερά μέλος της Εθνικής Βελγίου, έστω και αν υπολογίζεται ως αναπληρωματικός, αφού μπροστά του υπάρχουν... τέρατα όπως ο Αζάρ και ο Καράσκο.

Η περίπτωσή του είναι πολύ δύσκολη για τον Ολυμπιακό, αφού η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο φτάνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο... παιχνίδι για την απόκτησή του βρίσκεται η Γουέστ Χαμ και ομάδες από το Κατάρ. Όπως και να έχει, είναι δεδομένο πως οι Πειραιώτες ψάχνουν ένα πολύ δυνατό όνομα για τα άκρα της επίθεσης.

ολυμπιακοσ-αντιπαλοι-τσαμπιονσ-λιγκ-προκριματικα-15-7
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Θετική πρόβα και φιλική νίκη με εντυπωσιακό Καμάτσο για Άρη - Χρειάζεται δουλειά ο Ολυμπιακός

Ο Άρης στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Γκόμελ επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στο φιλικό του «Κλ. Βικελίδης». Εντυπωσιακό ντεμπούτο με γκολ για Καμάτσο, σκόρερ και οι Χατζηιωαννίδης και Τικίνιο.

Διαβάστε επίσης: Εξαιρετικός ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του φιλικό! (video)

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές φάσεις, με τις περισσότερες καλές στιγμές να ανήκουν στους γηπεδούχους. Οι «κίτρινοι» έψαχναν τις κάθετες κινήσεις του δραστήριου Γκρέι, με τον Πάλμα να αποτελεί τον κύριο εκφραστή των προσπαθειών τους. Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν εκ νέου πρόβλημα στη δημιουργία, επιχειρώντας κυρίως με αποτυχημένες σέντρες από δεξιά με τον Ανδρούτσο.

Η πρώτη φάση δημιουργήθηκε στο 7'. Ύστερα από γρήγορη ανάπτυξη, ο Ιτούρμπε καθυστέρησε να εκτελέσει σε πρώτο χρόνο, με τον Πάλμα να παίρνει το «ριμπάουντ», βλέποντας το σουτ του να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια. Εν συνεχεία, οι Πειραιώτες ανέβηκαν μέτρα, χωρίς όμως να μπορέσουν να απειλήσουν υπό προϋποθέσεις.

Στο 16' ο Γκρέι βγήκε γρήγορα στην κόντρα, με τον Κίτσο να τρέχει και να τον ανακόπτει. Η κεφαλιά του Μπα στο 21', ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 30' ο Καρβάλιο προέβη σε ωραία ατομική ενέργεια αποφεύγοντας δύο αντίπαλούς του, ωστόσο το μακρινό του σουτ πέρασε άουτ. Ο Άρης ανέβασε στροφές έκτοτε απειλώντας δις με τον Πάλμα (31' και 38') κι ενδιάμεσα (37') με την κεφαλιά του Πίρσμαν.

Με μια αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, με τον Άβιλα να περνά στη θέση του Κίτσου παίζοντας στα δεξιά της άμυνας (με τον Ανδρούτσο να περνά στο αριστερό). Οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές, έχοντας την κατοχή της μπάλας και δημιουργώντας αρκετές στιγμές στα πρώτα λεπτά. Τα μακρινά σουτ των Ανδρούτσου (47') και Καμαρά (49') βρήκαν το «στοπ» (εντυπωσιακό του Κουέστα στην πρώτη περίπτωση).

Εν συνεχεία, ο ρυθμός έπεσε λόγω και των αρκετών αλλαγών. Έξι για τον Άρη, με τους Νταμπό, Οντουμπάγιο, Καμάτσο και Μαζικού να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Μπούργος βρήκε δύο γκολ εντός ισάριθμων λεπτών. Αρχικά στο 74' ο Νταμπό έκανε γλυκιά σέντρα, με τον Καμάτσο -σε προσπάθειά του για κεφαλιά- να περνά τον Τζολάκη , στέλνοντας εν συνεχεία την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μανσίνι έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά και ύστερα από κακό διώξιμο του Μπα που μπέρδεψε τον Τζολάκη, ο Χατζηιωάννου σκόραρε προ κενής εστίας.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να μειώσουν στο 80': Λάθος του Φαμπιάνο που δεν έδιωξε σε επικίνδυνο σημείο την μπάλα, με τον Χασάν να την κλέβει. Ο Κουέστα έδιωξε σε πρώτο χρόνο το σουτ του Αιγύπτιου φορ, όμως δεν μπόρεσε να πράξει αναλόγως και σε δεύτερο, με τον Τικίνιο να σκοράρει ανενόχλητος.

Στο 86' ο Καμάτσο πραγματοποίησε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια μπουκάροντας εντυπωσιακά στην αντίπαλη περιοχή, με τον Τζολάκη να αποκρούει το σουτ του. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισοφαρίσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με τον Άρη να φτάνει στη φιλική νίκη.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share