Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γαλανόλευκος τυφώνας στην Λάρισα!

Στην πρεμιέρα του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο!

30 Ιουνίου 2022 21:56
Γαλανόλευκος τυφώνας στην Λάρισα!
Πηγή φωτογραφίας: ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην πρεμιέρα του Δημήτρη Ιτούδη στον «γαλανόλευκο» πάγκο η Εθνική ήταν καταιγιστική στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Μεγάλη Βρετανία και έφτασε δια περιπάτου στη νίκη (93-71) σε ένα κατάμεστο κλειστό της Νέαπολης και πάει με 3-1 στην επόμενη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο κόσμος γέμισε το κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα και η Εθνική τον «αντάμειψε» με μια επιβλητική εμφάνιση. Κόντρα στους Βρετανούς οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη παρουσιάστηκαν αγχωμένοι στα πρώτα λεπτά, όμως από την στιγμή που βρήκαν ρυθμό τα πάντα πήραν τον... δρόμο τους, με την Εθνική να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ και να φτάνει στη νίκη.

Με το αποτέλεσμα αυτό η «γαλανόλευκη» έκλεισε την πρώτη φάση των προκριματικών των «παραθύρων» με ρεκόρ 3-1 και ετοιμάζεται για την επόμενη φάση, όπου στόχος είναι η πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Εθνική μπήκε μουδιασμένοι στο παιχνίδι και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Βρετανοί που κατάφεραν να χτίσουν διαφορά με μπροστάρηδες του Ουίλαν και Χέσον (1-12, 3'). Η αντίδραση ήταν άμεση. Η ενέργεια στην άμυνα έκανε τη διαφορά, με τους Παπαγιάννη και Αγραβάνη να αλλάζουν τον ρυθμό και να μειώνουν (7-12, 5'). Οι Βρετανοί έμειναν στο πλάνο τους, κρατώντας το προβάδισμα με τον Ουίντλ (11-16, 7'). Τα καλάθια του Ολασένι κράτησαν τους Βρετανούς σε θέση οδηγού, με τους Παπαπέτρου-Αντετοκούνμπο να μειώνουν σε 19-20 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Γαλανόλευκος τυφώνας στην Λάρισα!
Πηγή φωτογραφίας: ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - EUROKINISSI

Οι παίκτες του Ιτούδη συνέχισαν να πιέζουν στην άμυνα και χάρη στον Ντόρσεϊ το παιχνίδι ήρθε στα ίσια (25-25, 14'). Το καλάθι του Κασελάκη έβαλε την «γαλανόλευκη» σε θέση οδηγού για πρώτη φορά (27-25, 15'). Ντόρσεϊ και Παπαπέτρου συνέχισαν να δίνουν λύσεις στην Εθνική, η οποία όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει ρυθμό στην επίθεση (36-34, 18'). Ο Λευτέρης Μποχωρίδης φώναξε παρών και με γκολ-φάουλ έγραψε το 39-38, με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

Τα τρίποντα αποτέλεσαν σύμμαχο της Εθνικής στο δεύτερο μέρος. Παπαπέτρου, Αγραβάνης και Ντόρσεϊ έδωσαν τον τόνο και η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα για πρώτη φορά (51-41, 24'). Ο οίστρος του Ντόρσεϊ στην επίθεση ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (58-44, 26'). Οι παίκτες του Ιτούδη είχαν τον ρυθμό στα δικά τους χέρια και με τους Αντετοκούνμπο-Παπανικολάου να ανεβάζουν τη διαφορά (64-48, 29'). Ο Νίκος Γκίκας έγραψε τον επίλογο της τρίτης περιόδου με εντυπωσιακό τρόπο για το 69-48, μέσα σε αποθέωση!

Η... κατηφόρα συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο. Οι παίκτες του Ιτούδη δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και με τους Μποχωρίδη, Κασελάκη να σκοράρουν η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο (76-52, 32'). Το σκηνικό δεν άλλαξε, με την διαφορά να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και την Εθνική ομάδα να φτάνει εμφατικά στη νίκη, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση των «παραθύρων» με 3-1.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 39-38, 69-48, 93-71.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share