Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οριστική συμφωνία: Προπονητής του Παναθηναϊκού για την επόμενη διετία ο Ντέγιαν Ράντονιτς!

Νέα εποχή στο τριφύλλι!

29 Ιουνίου 2022 21:08
Οριστική συμφωνία: Προπονητής του Παναθηναϊκού για την επόμενη διετία ο Ντέγιαν Ράντονιτς!
Πηγή φωτογραφίας: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ - EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός έδωσε τα χέρια με τον Ντέγιαν Ράντονιτς και γυρίζει σελίδα με τον Μαυροβούνιο head coach στο «τιμόνι» του για την επόμενη διετία, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA.

Ο 52χρονος προπονητής ύστερα από ένα μικρό «σίριαλ» με τον Ερυθρό Αστέρα και τον Παναθηναϊκό επέλεξε τους «πράσινους» και θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία τους, καθώς συμφώνησε με το πλάνο που του παρουσιάστηκε από τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους συνεργάτες του στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ.

Έτσι, πλέον απομένουν μόνο οι τελευταίες λεπτομέρειες και οι ανακοινώσεις, για να επισημοποιηθεί το deal και να μπουν οι «πράσινοι» στην νέα εποχή τους. Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι πως οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης έδωσαν κλειστό διετές συμβόλαιο στον πρώην -πια- τεχνικό της πρωταθλητών της Αδριατικής Λίγκας και οι υπογραφές θα «πέσουν» την Πέμπτη (30/6).

Ράντοβιτς
Πηγή φωτογραφίας: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ - EUROKINISSI

Ο Ράντονιτς είχε επιστρέψει στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα το 2020, ύστερα από ένα πέρασμα από την Μπάγερν Μονάχου και κατέκτησε την ABA League ισάριθμες φορές την τελευταία διετία. Μάλιστα, το γεγονός πως πήρε το πρωτάθλημα -και την απευθείας είσοδο στην Euroleague- πριν από λίγες εβδομάδες απέναντι στην Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς του έδωσε αρκετούς... πόντους στη Σερβία.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου ήθελαν να τον κρατήσουν στον πάγκο τους, καθώς γνωρίζουν όσα μπορεί να προσφέρει. Γι' αυτό και τον περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή, έχοντας καταθέσει πρόταση ανανέωσης. Ωστόσο, το πρότζεκτ του «τριφυλλιού» ήταν πιο ελκυστικό και ο Ράντονιτς θα... σηκώσει μανίκια για να σχεδιάσει τον Παναθηναϊκό της επόμενης διετίας.

Ο Μαυροβούνιος είχε παίξει ως πόιντ γκαρντ από το 1990 μέχρι το 2004, προτού φορέσει «κοστούμι» και καθίσει στον πάγκο της Μπουντούτσνοστ (2005-2013). Σε οκτώ χρόνια θητείας κατέκτησε επτά φορές το πρωτάθλημα στη χώρα του και στη συνέχεια πήρε την «μεγάλη ευκαιρία» για τον Ερυθρό Αστέρα.

Στο Βελιγράδι αγαπήθηκε και έφερε αποτελέσματα. Στην πρώτη του θητεία (τέσσερα χρόνια, 2013-2017) σήκωσε τρεις φορές το τρόπαιο της Αδριατικής Λίγκας, ενώ στη δεύτερη (2020-2022) έκανε το 2/2. Ταυτόχρονα, το όνομά του ταυτίστηκε με την ανάδειξη πολλών Σέρβων παικτών, τους οποίους εμπιστευόταν και «έπλαθε», μέχρι να γίνουν πρωταγωνιστές της Euroleague.

Ο ενδιάμεσος σταθμός της πορείας του ήταν η Μπάγερν Μονάχου, στην οποία αντικατέστησε τον Σάσα Τζόρτζεβιτς τον Απρίλιο του 2018. Στη Γερμανία πήρε δύο πρωταθλήματα (2018, 2019) και στη συνέχεια αποχώρησε από το Μόναχο στις αρχές του 2020.

Μεταξύ άλλων, ο 52χρονος προπονητής που φημίζεται για το αμυντικό πλάνο του και τη «σκληράδα» που βγάζουν οι ομάδες του, κάθισε στον πάγκο της εθνικής ομάδας της πατρίδας του (2011), ενώ πήρε το βραβείο του κόουτς της χρονιάς στην Αδριατική Λίγκα δύο φορές (2014, 2015).

Προφανώς, ο Παναθηναϊκός είναι ένα «στοίχημα» και για τον ίδιο και η ευκαιρία του να... ανέβει άλλο ένα σκαλοπάτι. Η πίεση για το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο μεγάλη, όπως και ο προϋπολογισμός, που θα έχει στη διάθεσή του για να περάσει τις σκέψεις του στο παρκέ.

Οι «πράσινοι» εκτιμούν πως αρχές του Ράντονιτς ταιριάζουν στα «θέλω» τους και πάνω στις βάσεις στις οποίες θέλουν να «χτίσουν» από εδώ και πέρα και οι δύο πλευρές έφτασαν σε οριστική συμφωνία το απόγευμα της Τετάρτης (29/6), παρουσία τόσο του τεχνικού διευθυντή τους, Αργύρη Πεδουλάκη, όσο και του εκπροσώπου του έμπειρου τεχνικού, Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Πλέον, μένουν μόνο οι τελικές λεπτομέρειες οι επίσημες ανακοινώσεις, για να «σφραγίσουν» το deal μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share