Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρήνος στον αθλητισμό: Σκοτώθηκε από πυροβολισμούς 21χρονος μπασκετμπολίστας στις ΗΠΑ

Τραγική κατάληξη για τον αθλητή

20 Ιουνίου 2022 22:22
Θρήνος στον αθλητισμό: Σκοτώθηκε από πυροβολισμούς 21χρονος μπασκετμπολίστας στις ΗΠΑ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμη ένα θύμα της τυφλής βίας στις ΗΠΑ με τραγική κατάληξη το θάνατο ενός 21χρονου μπασκετμπολίστα από πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με το «ESPN», έπειτα από πυροβολισμούς που έπεσαν στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, σκοτώθηκε από τα πυρά ο 21 ετών παίκτης των Χιούστον Μπάπτιστ, Ντάριους Λι.

Δείτε επίσης: Θρήνος στον παγκόσμιο αθλητισμό: Πέθανε 22χρονος μπασκετμπολίστας από καρκίνο

ντάριους λι μπασκετμπολίστας

Ο άτυχος νεαρός είχε πάει στη γενέτειρά του για τις καλοκαιρινές του διακοπές, καθώς δεν είχε υποχρεώσεις με το κολέγιό του, αλλά όπως φάνηκε ήταν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Λι διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο στήθος, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο μεταξύ, από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν ακόμη άλλα εννιά άτομα, επτά άνδρες και δύο γυναίκες. Από τις έρευνες της αστυνομίας βρέθηκε το όπλο, ωστόσο μέχρι στιγμής αγνοείται ο δράστης και για την ώρα δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη.

Πέθανε στα 57 του ο Ζόραν Σρετένοβιτς

Πένθος στη Σερβία, αλλά και στην Κροατία, για την είδηση του θανάτου του Ζόραν Σρετένοβιτς στα 57 του χρόνια, έχοντας γράψει τη δική του ιστορία στο μπάσκετ της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, έχοντας στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης πέντε φορές.

Δείτε επίσης: Τα έκανε «θάλασσα»: Το μεγάλο λάθος του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους 50 τραπεζικούς λογαριασμούς!

Ο Σρετένοβιτς είχε μια αξιοσημείωτη καριέρα καθώς αγωνίστηκε για μερικούς από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Σερβίας, όπως ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτιζάν Βελιγραδίου, αλλά τα καλύτερά του χρόνια τα είχε περάσει στη Γιουγκοπλάστικα Σπλιτ, με την οποία είχε κατακτήσει τρεις συνεχόμενες χρονιές (1989-91) το κύπελλο Πρωταθλητριών.

Σε εθνικό επίπεδο είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με την εθνική Γιουγκοσλαβίας και μετέπειτα Σερβίας το 1991 και το 1995, ενώ μετά το τέλος της καριέρας του είχε ασχοληθεί και με την προπονητική, χωρίς όμως να έχει ανάλογες επιτυχίες. Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία της Σερβίας, ο Σρετένοβιτς άφησε την τελευταία του πνοή στο Βελιγράδι, σε ηλικία 57 ετών, έχοντας υποστεί ανακοπή καρδιάς.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share