Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Βασίλης Σπανούλης: Συμφώνησε και αναλαμβάνει προπονητής στο Περιστέρι!

Το επόμενο μεγάλο βήμα στη σπουδαία καριέρα του παλαίμαχου Έλληνα μπασκετμπολίστα

13 Ιουνίου 2022 17:20
Βασίλης Σπανούλης: Συμφώνησε και αναλαμβάνει προπονητής στο Περιστέρι!
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έτοιμος να επιστρέψει στα παρκέ, από το πόστο του προπονητή είναι ο Βασίλης Σπανούλης! Ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ φέρεται να «έδωσε τα χέρια» με τους ανθρώπους του Περιστερίου και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την προσεχή αγωνιστική περίοδο, θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας των δυτικών προαστίων.

Δείτε επίσης: Σπίτι... σαν γήπεδο μπάσκετ: Το ανάκτορο Βασίλη Σπανούλη και Ολυμπίας Χοψονίδου για τα 6 παιδιά τους

Οι συζητήσεις των δυο πλευρών δείχνουν πως έχουν ήδη καταλήξει σε «γάμο» και ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι ο νέος προπονητής του Περιστερίου. Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού ετοιμάζεται για το επόμενο, μεγάλο βήμα στη σπουδαία του καριέρα. Ένα χρόνο μετά την απόσυρσή του από τα παρκέ και λίγο μετά το πρώτο προπονητικό του εγχείρημα στα Next Generation της Euroleague, o Kill Bill θα καθίσει στην άκρη του πάγκου και σε επαγγελματικό επίπεδο.

βασιλησ-σπανουλησ
EUROKINISSI

Μάλιστα, ο Βασίλης Σπανούλης έχει ήδη κάνει τη σχετική προεργασία, «σκανάροντας» την αγορά για διάφορους μεταγραφικούς στόχους. Ο 39χρονος παλαίμαχος θέλει να εμπιστευτεί παίκτες που γνωρίζει καλά και για αυτόν τον λόγο, το όνομα του Δημήτρη Αγραβάνη βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο «μπλοκάκι» του Έλληνα κόουτς. Ο αρχηγός του Προμηθέα Πάτρας φέρεται να είναι ο Νο.1 στόχος και γύρω από αυτόν επιθυμεί να χτίσει την ομάδα του για νέα σεζόν.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 74-61: Ερυθρόλευκη επίδειξη δύναμης για το 1-0 στους τελικούς

Σαρωτικός στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός έχτισε διαφορά 19 πόντων για να φτάσει εύκολα στο 74-61 και στο 1-0 στη σειρά των τελικών της Stoiximan Basket League. Σλούκας, Βεζένκοβ, Φαλ ξεχώρισαν για τους Πειραιώτες, αδύναμος κρίκος ο Νέντοβιτς για τους πράσινους.

Η σειρά των τελικών της Stoiximan Basket League είχε, πριν από την έναρξή της, ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Και στο Game 1, τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν. Ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 74-61 τον Παναθηναϊκό, τον νίκησε για πέμπτη συνεχόμενη φορά και έχει τέσσερις ευκαιρίες για τα δύο αποτελέσματα που θα τον στέψουν πρωταθλητή Ελλάδας, λίγους μήνες μετά από την επιστροφή του στην Α1 από την οποία έλειψε την προηγούμενη διετία.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχτισε ένα τεράστιο προβάδισμα από την πρώτη κιόλας περίοδο, κράτησε τους αντιπάλους του στους τέσσερις πόντους και δεν κοίταξε ποτέ προς τα πίσω. Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο MVP, οι Σάσα Βεζένκοβ - Μουστάφα Φαλ οι δύο που τον ακολούθησαν, για τον Ολυμπιακό που δεν απειλήθηκε, έκανε μια διαχείριση δυνάμεων εν όψει του Game 2 στο ΟΑΚΑ και συνεχίζει για την επίτευξη αυτού που θεωρήθηκε ως σημαντικότερος στόχος πριν από την έναρξη της περιόδου.

Κακή βραδιά για τον Παναθηναϊκό, που έβαλε τέσσερις πόντους στην πρώτη περίοδο, επτά καλάθια στο πρώτο εικοσάλεπτο, είχε εκτός κλίματος τον Νέμανια Νέντοβιτς και ξέρει ότι η δουλειά του έγινε ακόμη πιο δύσκολη. Ο Γιώργος Βόβορας είχε κάποια θετικά διαστήματα, κυρίως στην άμυνα, ξέρει όμως ότι η διαφορά δυναμικότητας είναι υπαρκτή και ξέρει κι ότι θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια από την ομάδα του για να εμφανιστεί πιο ανταγωνιστική στη συνέχεια της σειράς.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share