Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μοιράζει χαμόγελα η Εθνική - Πάει για «τελικό» πρωτιάς με το Κόσοβο!

Ελλάδα - Κύπρος 3-0

9 Ιουνίου 2022 23:59
Μοιράζει χαμόγελα η Εθνική - Πάει για «τελικό» πρωτιάς με το Κόσοβο!
Πηγή φωτογραφίας EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Εθνική ήταν εξαιρετική, επικράτησε 3-0 της Κύπρου και έκανε το 3/3 στον όμιλο, παίζοντας σε λίγες ημέρες «τελικό» πρωτιάς με το Κόσοβο στον Βόλο.

Δείτε επίσης: Nations League: Θέλει να γίνει Ελλαδάρα ξανά - Πέρασε νικηφόρα και από το Κόσοβο (photos-video)

Ο Μπακασέτας σκόραρε και στο τρίτο ματς της Ελλάδας για τον 2ο όμιλο του League C, ανοίγοντας τον δρόμο της νίκης, ενώ «έφτιαξε» το 2-0 του Παυλίδη. Ο Λημνιός έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, αλλά αποχώρησε τραυματίας και υπάρχει έντονη ανησυχία.

Κράτησε το μηδέν και στο τρίτο ματς η «γαλανόλευκη» που αν νικήσει το Κόσοβο σε λίγες ημέρες, κλειδώνει και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλό της!

Στο μυαλό του κόουτς

Με το κλασικό 4-3-3 κατέβασε την Ελλάδα ο Γκουστάβο Πογέτ. Ο Βλαχοδήμος στην εστία, με τους Μπάλντοκ, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο, Τσιμίκα στην άμυνα. Σιώπης, Μάνταλος, Μπακασέτας η τριάδα στα χαφ, με τους Λημνιός, Δουβίκα στα εξτρέμ και τον Παυλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Με 3-4-3 παρέταξε την Κύπρο ο Νίκος Κωστένογλου. Στο τέρμα ο Μιχαήλ, με τους Γκόγκιτς, Κατελάρη, Κορρέα στην τριάδα στα στόπερ. Πίττας, Αρτυματάς, Κυριακου, Ν. Ιωάννου στην τετράδα του άξονα και οι Παπουλής, Σωτηρίου, Λοΐζου στην τριπλέτα της επίθεσης.

Το ματς

Η Ελλάδα μπήκε με φόρα από τα αποδυτήρια, καθώς έκανε ένα ιδανικό πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας δυο γκολ μέχρι τα μισά.

Ο Τάσος Μπακασέτας με ένα εκπληκτικό βολέ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για την Εθνική κάνοντας το 1-0. Στην συνέχεια η ομάδα του Πογέτ πίεζε αρκετά την Κύπρο, η οποία έπαιζε κυρίως στις αντεπιθέσεις. Στο 15’ η ομάδα του Κωστένογλου είχε μια καλή στιγμή, όταν ο Λοΐζου έκανε την σέντρα, αλλά η άμυνα της Ελλάδας έδιωξε.

Η Εθνική στο 20’ διπλασίασε τα τέρματά της με ωραίο κοντινό πλασέ του Παυλίδη, ύστερα από ασίστ του Μπακασέτα. Ο Χατζηδιάκος στο 25’ βγήκε αναγκαστική αλλαγή καθώς ένιωσε μια ενόχληση και στη θέση του μπήκε ο Τζαβέλλας.

Στην συνέχεια η Ελλάδα απειλούσε συνεχώς και είχε την κυριαρχία του παιχνιδιού, παρόλα αυτά στο φινάλε του ημιχρόνου χαλάρωσε. Στο 40’ ο Λημνιός έκανε μια ωραία λόμπα, αλλά ο Μιχαήλ του είπε όχι. Δεν πέρασε ούτε ένα λεπτό και η Κύπρος βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά ο Πίττας από θέση τετ-α-τετ δεν κατάφερε να σκοράρει. Λίγο αργότερα, ο Λοΐζος έκανε ένα αδύναμο σουτ που μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με την Εθνική Ελλάδας να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share