Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Nations League: Θέλει να γίνει Ελλαδάρα ξανά - Πέρασε νικηφόρα και από το Κόσοβο (photos-video)

Η Εθνική μας ομάδα έκανε το 2/2 και βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου της

5 Ιουνίου 2022 23:47
Nations League: Θέλει να γίνει Ελλαδάρα ξανά - Πέρασε νικηφόρα και από το Κόσοβο (photos-video)
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Εθνική Ελλάδας μπήκε στο Nations League με εκτός έδρας νίκη επί της Βόρειας Ιρλανδίας με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπακασέτα και συνέχισε με εκτός έδρας νίκη επί του Κόσοβου ξανά με 1-0 χάρη σε νέο γκολ του Μπακασέτα, με αποτέλεσμα να είναι στην κορυφή του ομίλου της έχοντας 6 βαθμούς σε δύο αγώνες.

εθνικη-ελλαδασ-γκολ
EUROKINISSI

Το ματς

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει άσχημα για την Εθνική ομάδα, αφού οι γηπεδούχοι είχαν καλή ευκαιρία στο 5 με το πλασέ του Ζένελι που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος, για να συνεχιστεί με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ισορροπεί την κατάσταση και να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα μετά το πρώτο 15λεπτο.

Αυτό, όμως, γινόταν μέχρι ένα σημείο του γηπέδου, γιατί όταν οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ έφταναν μπροστά, αναλώνονταν σε σέντρες. Έτσι, δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί για το Κόσοβο, μέχρι που ανέλαβε ο Μπακασέτας. Στο 36ο λεπτό ο Μάνταλος έδωσε τη μπάλα στον άσο της Τραμπζονσπόρ και αυτός με ωραίο σουτ εκτός περιοχής την έστειλε στα δίχτυα του Μούριτς για το 0-1.

Το πρώτο ημίχρονο, με λίγα λόγια, έκλεισε καλά για την Ελλάδα και το ίδιο καλά θα μπορούσε να αρχίσει και το δεύτερο, αλλά ο Γιακουμάκης… βρήκε αέρα στο 49 μετά τη σέντρα του Λημνιού, ενώ λίγα λεπτά μετά, στο 53, η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά τη σέντρα του Μασούρα.

μπακασετασ-εθνικη-ελλαδασ
EUROKINISSI

Η Εθνική ομάδα, γενικά, ήλεγχε την κατάσταση, δεν ένιωθε τον παραμικρό κίνδυνο και στο 63 είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 με τον Μπάλντοκ, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Μούριτς, ο οποίος απέκρουσε και κράτησε όρθιο το Κόσοβο.

Στο 72, πάντως, τα πράγματα -θεωρητικά- έγιναν πιο εύκολα για την Ελλάδα, αφού ο Αλίτι είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Λημνιό και άφησε με 10 παίκτες τους γηπεδούχους, οι οποίοι λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 83 πλησίασαν στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Ραχμάνι αλλά ο Βλαχοδήμος έκανε εντυπωσιακή απόκρουση και κράτησε το 0-1.

Αυτό που έμεινε ως το τέλος δηλαδή, με το Κόσοβο μάλιστα να τελειώνει τον αγώνα με 9 παίκτες, αφού στο 91 είδε κόκκινη κάρτα και ο τερματοφύλακας Μούριτς επειδή ακούμπησε τη μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής.Κόσοβο: Μούριτς, Λ. Καστράτι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι, Λοσάι (75 Μπερίσα), Φαζλίζι 75 Ντρέσεβιτς), Ζεγκρόβα, Ζενέλι (57 Κολόλι), Ρασίτσα (57 Μπουτίτσι), Μουρίτσι.Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (56 Σιώπης), Μάνταλος (86 Μπουχουλάκης), Μπακασέτας, Λημνιός, Μασούρας (78 Δουβίκας), Γιακουμάκης (56 Παυλίδης).

Τα αποτελέσματα του ομίλου (2η αγωνιστική)

Κύπρος – Βόρεια Ιρλανδία 0-0
Κόσοβο – Ελλάδα 0-1

Η Βαθμολογία

  1. Ελλάδα 6

  2. Κόσοβο 3

  3. Βόρεια Ιρλανδία 1

  4. Κύπρος 1

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share