Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Basket League: Ζει το όνειρο η Λάρισα - Φωνάζει έντονα ο Παναθηναϊκός! (photos-video)

Η θεσσαλική ομάδα ισοφάρισε σε 2-2 και η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί στο ΟΑΚΑ

5 Ιουνίου 2022 20:52
Basket League: Ζει το όνειρο η Λάρισα - Φωνάζει έντονα ο Παναθηναϊκός! (photos-video)
Πηγή φωτογραφίας: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όνειρο ζει με την ξυπνάτε! Η φανταστική Λάρισα το έκανε ξανά, νίκησε τον Παναθηναϊκό στην έδρα της (74-62) και ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των ημιτελικών της Stoiximan Basket League. Πλέον, όλα θα κριθούν στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τετάρτη, εκεί όπου θα μάθουμε ποια από τις δύο ομάδες θα διεκδικήσει την κούπα κόντρα στον Ολυμπιακό!

Δείτε επίσης: Basket League: Με τη 10η «κατοστάρα» του έφυγε… φορτσάτος για τους τελικούς ο Ολυμπιακός! (video)

Οι «πράσινοι» για ακόμα ένα παιχνίδι αποδείχθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή εμφάνιση των Θεσσαλών που τρελαίνουν όλη την Ελλάδα, δεν απέφυγαν μια ακόμα οδυνηρή ήττα. Το «τριφύλλι» είχε παράπονα από τη διαιτησία, κάτι που φαινόταν συνεχώς από τις διαμαρτυρίες στον πάγκο του, ενώ μετά το τέλος του ματς υπήρξε ένταση στο παρκέ με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Βόβορα.

λαρισα-παναθηναικοσ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSΙ

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ζάρας ήταν ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, ενώ ο Κρούμπαλι έκανε ξανά «όργια» με 12 πόντους και 16 ριμπάουντ! Από την πλευρά των ηττημένων, Παπαπέτρου (12), Μέικον (12) και Νέντοβιτς (11), ήταν οι μοναδικοί διψήφιοι.

Το ματς

Με τον Σίβα να ανοίγει το σκορ και τον Γουάιτ να ξαναδίνει το +2 (2-4) στον Παναθηναϊκό, η εντυπωσιακή Λάρισα πάτησε γκάζι και έτρεξε ένα 11-0 σερί (13-4)! Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι τον εκνευρισμό των «πρασίνων», που συνοδεύτηκε και με τεχνική ποινή του Παπαπέτρου, έχτισαν μια διαφορά ασφαλείας, απέναντι στον αντίπαλό τους που ήταν κακός στα ποσοστά ευστοχίας. Ο Τσαϊρέλης ανέλαβε το σκοράρισμα και έτσι ήρθε το +11 (17-6), με τον Βόβορα να καλεί σε τάιμ άουτ. Ο Κρουμπάλι διατήρησε το +11 (19-8), όμως ο Μέϊκον ήρθε και με ένα καλάθι και φάουλ από το… πουθενά, μείωσε με το τέλος του πρώτο δεκαλέπτου (19-11).

Ο Σαντ-Ρος παρά το γεγονός ότι έδειξε να έχει ένα μικροπροβληματάκι σε ένα ριμπάουντ, μπήκε δυνατά με σουτ τριών πόντων (19-14), με τον Μούντι να κρατά τη διαφορά (22-14) και τον άχαστο Κασελάκη να μειώνει ξανά (22-16). Ο Μέϊκον έκανε ξανά τα… δικά του (22-18) και ο Τακιανός κάλεσε σε τάιμ άουτ.

Ο Παναθηναϊκός το πάλευε για να επιστρέψει όμως τα ποσοστά στις βολές ήταν τραγικά (2/6) μέχρι εκείνο το σημείο (25-20). Η ποιότητα βγήκε προς τα έξω και το ματς πήγε στον πόντο (25-23), ενώ ο Μάριτς έδωσε ξανά αέρα +6 στους Θεσσαλούς (29-23). Το «τριφύλλι» βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με ένα 7-0 σερί, με πέντε πόντους του Παπαπέτρου, πέρασε μπροστά με +1 (29-30) στο ημίχρονο.

Το hook του Παπαγιάννη σε συνδυασμό με το τρίποντο του Παπαπέτρου, άνοιξαν την ψαλίδα στο +6 (29-35), με τον Ζάρας όμως να απαντά στον αρχηγό του Παναθηναϊκού με τον ίδιο τρόπο (32-35). Ο Μούντι με τον Μάριτς έφεραν το ματς στα ίσα (37-37), με τον Κροάτη να αποβάλλεται με πέντε φάουλ όμως.

Η ομάδα του Βόβορα προηγήθηκε ξανά (37-40), αλλά ο Ζάρας ήταν ξανά εκεί από τα 6,75 (40-40). Το +4 που έχτισαν Μέικον και Παπαπέτρου, «εξαφανίστηκε» με τα τρίποντα τον Κρούμπαλι και τα δύο του Ζάρα (49-45)! Οι βολές είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, με την Λάρισα να κρατά το προβάδισμα (52-50).

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και έβγαζε φωτιές! Τα τρίποντα των Κασελάκη-Νέντοβιτς, σε συνδυασμό με το καλάθι και φάουλ του Σέρβου, έδωσαν προβάδισμα με +5 στην ομάδα του Βόβορα (54-59)! Ο Νέντοβιτς σκόραρε ξανά (54-61), όμως κάπου εκεί η Λάρισα αντέδρασε. Η ένταση ανέβηκε τρομερά όπως και ο εκνευρισμός για τους «πράσινους», ο Παπαπέτρου έγινε έξαλλος και αποβλήθηκε με πέντε φάουλ και ο Ζάρας από το ύψος των βολών ισοφάρισε (61-61)! Από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι έκανα ό,τι ήθελαν και με ένα 13-1 σερί έφτασαν στη νίκη (74-62)!

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share