Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Super League: Δικαίωση για Παναιτωλικό - Παραμένει στην κατηγορία και ετοιμάζονται για το μπαράζ Λαμία-Βέροια!

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ τιμώρησε μόνο με βαρύ πρόστιμο την ΠΑΕ

2 Ιουνίου 2022 19:26
Super League: Δικαίωση για Παναιτωλικό - Παραμένει στην κατηγορία και ετοιμάζονται για το μπαράζ Λαμία-Βέροια!
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απαλλακτική σε ό,τι αφορά τον υποβιβασμό είναι η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την ΠΑΕ Παναιτωλικός! Στους «κυανοκίτρινους» επιβλήθηκε, ωστόσο, βαρύτατο πρόστιμο, ύψους 300.000 ευρώ για την υπόθεση Κουτσοσπύρου, αλλά η ομάδα παραμένει κανονικά στη Super League 1!

Διαβάστε επίσης: Ιστορική μέρα για την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τη Διπλή Ανάπλαση σε Βοτανικό και Λ. Αλεξάνδρας!

Την ερχόμενη Δευτέρα, λοιπόν, 6 Ιουνίου, αναμένεται στο συμβούλιο της Λίγκας να επικυρωθεί και η βαθμολογία των playouts και ακολούθως να οριστεί το μπαράζ ανάμεσα σε Λαμία και Βέροια για μια θέση στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου! Βαρύς, από την άλλη, έπεσε ο πέλεκυς στον Χρήστο Κουτσοσπύρο! Tου επιβλήθηκε συγκεκριμένα ποινή 10 χρόνια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, 10 χρόνια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και 40.000 πρόστιμο

Θυμίζουμε, ο Παναιτωλικός κινδύνευε με υποβιβασμό για παράνομο στοιχηματισμό του πρώην γενικού αρχηγού της ομάδας, Χρήστου Κουτσοσπύρου. Ο παλαίμαχος επιθετικός, που έχει φορέσει και τη φανέλα των «κυανοκίτρινων», στοιχημάτισε σε κίτρινη κάρτα στον Ντέρεκ Κορνέλιους στον αγώνα ΟΦΗ-Παναιτωλικός 2-4, με τον Καναδό να έχει μετά τον συγκεκριμένο αγώνα υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα.

Νέα εποχή στην ΕΠΟ: Επίσημα νέος πρόεδρος ο Μπαλτάκος!

τακησ-μπαλτακοσ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο έμπειρος νομικός είναι και με τη... βούλα πλέον πρόεδρος της ΕΠΟ. Ο Τάκης Μπαλτάκος ψηφίστηκε με 59 ψήφους υπέρ του εκ των 65 ψηφισάντων. Οι παρόντες ήταν 69 αλλά ψήφισαν 65 για τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας των Γενικών Συνελεύσεων η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, Διονυσία Μπιτζούνη, έκανε γνωστό πως ο κ. Μποροβήλος που κανονικά θα προήδρευε θα πρέπει να δικαιολογήσει με τα ανάλογα έγγραφα την απουσία του λόγω ασθενείας. Ως γνωστόν ο Γιώργος Μποροβήλος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Επίσης η κ. Μπιτζούνη έκανε γνωστό πως θα προεδρεύει στη διαδικασία των Γ.Σ. ο Δαμιανός Γαβριηλίδης λόγω παλαιότητας.

Πριν την ανάδειξη του Μπαλτάκου ως νέου προέδρου στις δύο Γενικές Συνελεύσεις - που έγιναν παρουσία του Μαρκ Κλάτενμπεργκ ο οποίος είχε και επαφές με εκπροσώπους των μεγάλων στο περιθώριο των Συνελεύσεων - εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι εξής διαδικασίες (στις περισσότερες ψήφισε αρνητικά ο Ολυμπιακός):

  • Έκθεση και έγκριση πεπραγμένων της Εκτελεστικής Επιτροπής της περιόδου από 01.06.2021 έως και 31.5.2022.
  • Έγκριση χρηματοοικονομικών καταστάσεων της περιόδου από 1.1.2021 έως και 31.12.2021.
  • Έγκριση προϋπολογισμού της περιόδου από 1.1.2023 έως και 31.12.2023.
  • Ψήφιση προτάσεων Εκτελεστικής Επιτροπής Ε.Π.Ο. για τροποποίηση του Καταστατικού και του Κανονισμού που διέπει την Εφαρμογή του Καταστατικού και κωδικοποίηση των διατάξεων του.
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share