Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Roland Garros: Πόσα χρήματα θα πάρει ο Στέφανος Τσιτσιπάς; - Η αλλαγή στην παγκόσμια κατάταξη

Γρήγορο "αντίο" για τον Έλληνα τενίστα

31 Μαΐου 2022 11:33
Roland Garros: Πόσα χρήματα θα πάρει ο Στέφανος Τσιτσιπάς; - Η αλλαγή στην παγκόσμια κατάταξη
Από Ανθή Κουρεντζή

Η αυλαία έπεσε για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Roland Garros, αφού ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε στον 4ο γύρο από τον 19χρονο Δανό Χόλγκερ Ρούνε με 3-1 στα σετ.

Ο Στέφ ήταν ένα από τα αδιαμφισβήτητα φαβορί της φετινής διοργάνωσης του γαλλικού Γκραν Σλαμ αλλά δυστυχώς η κακή διαχείρηση του παιχνιδιού του τον οδήγησε σε πρόωρο αποκλεισμό στερώντας του την ευκαιρία να αποκτήσει τον πολυπόθητο τίτλο της καριέρας του, κάτι στο οποίο έφτασε πολύ κοντά πέρυσι.

Ο αποκλεισμός Τσιτσιπά και η αλλαγή δεδομένων στην παγκόσμια κατάταξη

Στον τέταρτο γύρο ολοκληρώθηκε η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό Roland Garros αφού ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον εξαιρετικό Ρούνε.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη μπορεί να επηρεάσει και τη θέση του 23χρονου Έλληνα τενίστα στην Παγκόσμια κατάταξη μετά την ολοκλήρωση του γαλλικού όπεν.

Ο Στεφ θα περιμένει από εδώ και πέρα να δει τι θα κάνουν ο Ραφαέλ Ναδάλ με τον Κάρλος Αλκαράθ. Ο Ράφα εάν επικρατήσει απέναντι στον Τζόκοβιτς το βράδυ της Τρίτης (31/05) θα προσπεράσει τον Στεφ και θα ανέβει εκείνος στην τέταρτη θέση.

Υπάρχει και άλλο σενάριο που φέρνει τον 23χρονο Έλληνα στην τέταρτη θέση και αυτό αφορά την περίπτωση που ο Αλκαράθ καταφέρει να κατακτήσει το γαλλικό όπεν.

Μάλιστα, ο Τσιτσιπάς μπορεί να πέσει ακόμα και στο Νο5. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν ο Ναδάλ επικρατήσει του Τζόκοβιτς και ο Κάρλος Αλκαράθ κατακτήσει το Roland Garros.

Roland Garros: Πόσα χρήματα θα πάρει ο Στέφανος Τσιτσιπάς; - Η αλλαγή στην παγκόσμια κατάταξη

Πόσα χρήματα πήρε ο Στεφανός Τσιτσιπάς στη πορεία του στο Roland Garros

Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Roland Garros σταμάτησε στους "16" αφού ο 19χρονος Δανός, Χόλγκερ Ρούνε συνέχισε τις μεγάλες εμφανίσεις, επικράτησε 3-1 σετ και πήρε τη μεγάλη πρόκριση στους "8".

Μπορεί ο 23χρονος Έλληνας να μην προχώρησε όσο θα ήθελε στο τουρνουά, όμως τουλάχιστον στο οικονομικό κομμάτι έβγαλε ένα αρκετά καλό ποσό.

Ο Τσιτσιπάς με την πορεία του μέχρι τον τέταρτο γύρο του δεύτερου Grand Slam της χρονιάς εξασφάλισε 220.000€ κάτι που σημαίνει πώς ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα μέσα στο 2022.

Για την ακρίβεια ο 23χρονος Έλληνας έχει βγάλει μέχρι στιγμής 3,1 εκατομμύρια ευρώ και είναι μέσα στις κορυφαίες θέσεις της χρονιάς. Τη θέση του στη σχετική λίστα θα τη μάθουμε μετά την ολοκλήρωση του Roland Garros.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share