Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Basket League: Σοβαρεύτηκε και έκανε «περίπατο» στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός (video)

Προκρίθηκαν στα ημιτελικά του πρωταθλήματος οι «ερυθρόλευκοι»

27 Μαΐου 2022 21:31
Basket League: Σοβαρεύτηκε και έκανε «περίπατο» στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Περιστέρι - Ολυμπιακός: Την πρόκριση για τα ημιτελικά των πλέι οφ πήρε ο Ολυμπιακός, που έκανε το 2-0 στη σειρά με το Περιστέρι και απέκλεισε την αθηναϊκή ομάδα από τη συνέχεια.

Δείτε επίσης: Προμηθέας-ΑΕΚ 77-75: Πήρε το θρίλερ και... περιμένει Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πήρε το... μάθημα από τα δύσκολα που του έβαλε το Περιστέρι στο Game 1 και παρουσιάστηκε διαφορετικός και πιο συγκεντρωμένος στο δεύτερο ματς. Οι Πειραιώτες έπαιξαν εξαιρετική άμυνα για κάτι παραπάνω από 30', «τιμώρησαν» τη ζώνη με προσαρμογές του Μίλαν Τόμιτς και μετέτρεψαν τον δεύτερο προημιτελικό σε... παράσταση για έναν ρόλο.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν με εμφατικό τρόπο το 2-0, προκρίθηκαν στην τετράδα της Stoiximan.gr Basket League και πλέον ετοιμάζονται για τη σειρά με τον Προμηθέα. Ωστόσο, αυτή η νίκη δεν άφησε μόνο χαμόγελα στον Ολυμπιακό, καθώς υπάρχει ανησυχία για τον Σακίλ ΜακΚίσικ, που ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι στη 2η περίοδο και δεν αγωνίστηκε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Ο Σάσα Βεζένκοφ σημείωσε άλλο ένα double - double (15 πόντοι, 11 ριμπάουντ), ο Κώστας Σλούκας ήταν ορεξάτος (10π., 7ρ. σε 19'), ενώ διψήφιος ήταν και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (13π.). Πρώτος σκόρερ του Περιστερίου ήταν ο Τόμας Γκιέλο (13π.).

Συγκεντρωμένος, αποφασισμένος και εύστοχος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο παρκέ και πολύ διαφορετικός σε σχέση με το Game 1, «τιμώρησε» την άμυνα του Περιστερίου και πήρε διαφορές από νωρίς (2-13 στο 4' και 11-22 στο 8' με «ζεστό» τον Σάσα Βεζένκοφ). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν συγκεντρωμένη και είχε πλουραλισμό, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που επιθετικά δεν ήταν συνεπείς και αμυντικά δεν έπαιρναν πράγματα από τη ζώνη με προσαρμογές (13-29 στο 10' με 5/9 «ερυθρόλευκα» τρίποντα).

Οι Πειραιώτες «άγγιξαν» το +30 με «παράσταση» και στις δύο πλευρές του παρκέ

Το δυσάρεστο... καμπανάκι για τους φιλοξενούμενους ήρθε στην αρχή της 2ης περιόδου με τον Σακίελ ΜακΚίσικ να νιώθει μια ενόχληση και να αποχωρεί. Στο αγωνιστικό σκέλος, οι Πειραιώτες κυκλοφορούσαν άψογα την μπάλα και έφτασαν στο +20 (15-35 στο 12') και συνέχισαν τον περίπατό τους (17-43 στο 16' με 3π. του Τόμας Ουόκαπ. Οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς είχαν 8/28 εντός πεδιάς και 8 λάθη κόντρα στην «ερυθρόλευκη» άμυνα, με το σκορ του ημιχρόνου να... φλερτάρει με τους 30 πόντους διαφοράς (22-51 στο 20').

Η υπεροχή των παικτών του Μπαρτζώκα... γέμισε το γήπεδο

Ο Ολυμπιακός δεν άφηνε το... πόδι από το γκάζι, κράτησε την εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, έψαχνε συνεχώς την έξτρα πάσα και πήρε διαφορές άνω των 30π. (25-59 στο 23' και 32-68 στο 27'), με τον Μπαρτζώκα να είναι ικανοποιημένος από την απόδοση όλων των παικτών του και τους Σλούκα - Βεζένκοφ να ξεχωρίζουν και πάλι. Στην «ερυθρόλευκη»... παράσταση για ένα ρόλο το σύνολο του Τόμιτς δεν είχε απαντήσεις, με τα τρίποντα να βρίσκουν σίδερο (4/17, 23%) και την υπεροχή των φιλοξενούμενων να έχει «γεμίσει» το «Ανδρέας Παπανδρέου» (36-74 στο 30' με διψήφιο και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ).

Άνοιξε το ροτέισιον, δεν άλλαξε το σκηνικό

Το ροτέισιον άνοιξε στο 4ο δεκάλεπτο, καθώς όλα είχαν κριθεί ώρα πριν, με το τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη να φέρνει τη διαφορά σε τιμές άνω των 40π. (36-77 στο 32'), προτού... πέσουν κάπως οι ρυθμοί. Οι φίλοι του Περιστερίου στις εξέδρες δεν σταμάτησαν να τραγουδούν, αποχαιρετώντας με τον τρόπο τους την ομάδα τους, που έδωσε το τελευταίο φετινό της παιχνίδι και ο Ολυμπιακός «σφράγισε» την πρόκριση στην τετράδα με τον πίνακα του σκορ να γράφει 57-92.

Τα Δεκάλεπτα: 13-29, 22-51, 36-74, 57-92.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share