Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ρόμα-Φέγενορντ 1-0: Σήκωσε το πρώτο Conference League, έγραψε μοναδική ιστορία ο Μουρίνιο!

Ήρωας ο Ζανιόλο, κούπα και στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Πορτογάλος

25 Μαΐου 2022 23:59
Ρόμα-Φέγενορντ 1-0: Σήκωσε το πρώτο Conference League, έγραψε μοναδική ιστορία ο Μουρίνιο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι για να σηκώνει ευρωπαϊκές κούπες και η Ρόμα έγραψε ιστορία! Οι «Τζιαλορόσι» νίκησαν με 1-0 την Φέγενορντ στον τελικό και κέρδισαν το πρώτο Europa Conference League στην ιστορία σε έναν υπέροχο τελικό στα Τίρανα, με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει κούπα και στις τρεις διοργανώσεις της UEFA, με τον ΠΑΟΚ να έχει φτάσει αρκετά μακριά στην τρίτη τη τάξει.

Η ομάδα από το Ρότερνταμ είχε τρομερές ευκαιρίες να στείλουν τον αγώνα τουλάχιστον στην παράταση, αλλά δύο φορές τα δοκάρια, όσο και ο Πατρίσιο που ήταν σε εκπληκτική ημέρα χάρισαν το τρόπαιο στους Ρωμαίους.

Το ματς

Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε με τους δύο μονομάχους αρκετά νευρικούς κάτι που δεν βοηθούσε στον ρυθμό του αγώνα, με τους Ρωμαίους πάντα να είναι αυτοί που είχαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους και προσπαθούσαν να βρουν χώρους στην ολλανδική άμυνα. Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα από το Ρότερνταμ άρχισε να ανεβάζει τον ρυθμό της και προσπαθούσε εκείνη να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό στον τελικό, όμως ο αγώνας συνέχισε να μην έχει καμία υποψία φάσης. Η πρώτη καλή στιγμή θα έρθει στο για τους Τζιαλορόσι 24’ όταν ο Πελεγκρίνι θα σουτάρει από καλό σημείο, όμως ο Μπάιλοβ θα μπλοκάρει εύκολα. Οι Ολλανδοί θα προσπαθήσουν να απαντήσουν πέντε λεπτά μετά όμως ένα σουτ από τον Ντέσερς θα κοντράρει με τον Πατρίσιο να μπλοκάρει. Τελικά στην πρώτη πραγματική ευκαιρία του τελικού η ιταλική ομάδα θα πάρει προβάδισμα.

Στο 33’ ο Μαντσίνι θα κάνει την σέντρα από τα δεξιά, με τον Τράουνερ να κάνει λάθος υπολογισμό στην προσπάθεια να διώξει και την μπάλα να φτάνει στον Ζανιόλο που με πολύ ωραίο τρόπο θα ανοίξει το σκορ και θα κάνει το 1-0. Οι Ολλανδοί θα σοκαριστούν από την εξέλιξη, με τους Ρωμαίους μετά το γκολ να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να ψάχνουν και δεύτερο τέρμα με στόχο να… καθαρίσουν τον τελικό. Η Φέγενορντ θα προσπαθήσει να αντιδράσει λίγο πριν το ημίχρονο, όταν ο Κιοκτσού θα κάνει ένα σουτ από μακριά, θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Παρτίσιο, με τον Πορτογάλο τερματοφύλακα όμως να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους Ολλανδούς να χάνουν διπλή τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Στο 47’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και θα γίνει κόντρα πάνω στον Μαντσίνι, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι των Ρωμαίων, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Τιλ θα σουτάρει από πλεονεκτικό σημείο με τον Πατρίσιο να διώχνει εντυπωσιακά. Δύο λεπτά μετά και πάλι η ομάδα του Ρότερνταμ θα έχει τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μαλάσια θα σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Πορτογάλο τερματοφύλακα της Ρόμα να διώχνει και πάλι με απίστευτο τρόπο και η μπάλα αμέσως μετά να σταματάει και πάλι στο δοκάρι. Οι Ερυθρόλευκοι θα συνεχίζουν να πιέζουν και στο 60' ο Ντρέσερς θα βγει απέναντι από τον τερματοφύλακα της Ρόμα, με τον Ιμπάνιεθ όμως την τελευταία στιγμή να πέφτει στα πόδια του και να διώχνει την μπάλα μην αφήνοντάς τον να σουτάρει.

Οι Τζιαλορόσι έδειχναν σημεία πανικού, καθώς όχι μόνο δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου την μπάλα, αλλά προχώραγαν και σε αβίαστα λάθη δίνοντας συνεχώς ευκαιρίες στην Φέγενορντ ώστε να φτάσει στην ισοφάριση. Παράλληλα οι Ιταλοί δεν μπορούσαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, κάτι που έκανε τους Ολλανδούς να ανεβάζουν όλο και περισσότερους παίκτες στα καρέ του Πατρίσιο. Η ομάδα του Μουρίνιο μετά το 60' και με τις αλλαγές του Πορτογάλου θα καταφέρει να κόψει τον ρυθμό των Ιταλών και να παγώσει για λίγο το παιχνίδι και μάλιστα στο 73' θα χάσει την πρώτη καλή ευκαιρία της να κλεισώσει τον τελικό, όταν μετά από κόρνερ ο Βερτούτ θα σουτάρει από πλάγια θέση, με πολλά σώματα μπροστά του, ο Μπάιλοβ όμως θα αποκρούσει δύσκολα. Ο σύλλογος του Ρότερνταμ θα προσπαθήσει το τελευταίο δεκάλεπτο να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με τους Ιταλούς όμως να παίζουν και με τον χρόνο και να μην δίνουν τον χώρο στους αντιπάλους τους να απειλήσουν. Μάλιστα στο 86' αυτοί που θα φτάσουν μια ανάσα από το γκολ θα είναι οι Τζιαλορόσι, όταν μετά από κάθετη ο Πελεγκρίνι θα βρεθεί απέναντι από τον Μπάιλοβ, με τον τερματοφύλακα της Φέγενορντ όμως να αποκρούει το τετ α τετ. Όλες οι προσπάθειες των Ολλανδών στα επόμενα λεπτά δεν θα έχουν ούτε αυτές αποτέλεσμα κάτι που θα δώσει τη νίκη και το πρώτο διεθνές τρόπαιο στην ιστορία της στην Ρόμα.

Σκόρερ: 33’ Ζανιόλο

Ρόμα: Πατρίσιο, Κάρσντορπ (89' Βίνια), Σμόλινγκ, Μαντσίνι, Ιμπάνιεθ, Ζαλέβσκι (67' Σπινατσόλα), Κριστάντε, Πελεγκρίνι, Τζανιόλο (67' Βερτούτ), Μχιταριάν (17' Ολιβέιρα), Έιμπραχαμ (89' Σαμουρόντοβ).

Φέγενορντ: Μπάιλοβ, Μαλάτσια (89' Τζάχανμπάκς), Σενέσι, Τρέουνερ (74' Πέτερσεν), Χεϊρτρούιντα, Τιλ (60' Τόρνστρα), Άουρσνες, Κιοκτσού (89' Βέλεμαρκ), Σινιστέρα, Νέλσον (74' Λίνσεν), Ντέσερς.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share