Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός-Περιστέρι 79-67: Ήταν... άδειος, έβγαλε την υποχρέωση

Για 36 λεπτά ανησύχησαν οι Πειραιώτες

25 Μαΐου 2022 21:26
Ολυμπιακός-Περιστέρι 79-67: Ήταν... άδειος, έβγαλε την υποχρέωση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε... άδειος από το Final Four του Βελιγραδίου, όπου κατετάγη 4ος, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί νωθρός απέναντι σε ένα πολύ μαχητικό Περιστέρι στο ΣΕΦ, αλλά στο τέλος έκανε τη δουλειά του και νίκησε με 79-67, κάνοντας το 1-0 στη μεταξύ τους προημιτελική σειρά για την Basket League.

Το ματς

«Μουδιασμένοι» εμφανίστηκαν οι ερυθρόλευκοι στην πρώτη περίοδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι το πρώτο τους εύστοχο τρίποντο, ήρθε στο (9') ης αναμέτρησης. Στον αντίποδα, το Περιστέρι ήταν εντυπωσιακό. Κυκλοφορούσε πολύ ωραία την μπάλα στην επίθεση, ενώ στην άμυνα δυσκόλευε τον Ολυμπιακό με μία ζώνη με προσαρμογές. Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν πέντε τρίποντα, με τον Τέραν Πέτγουει να έχει δώδεκα πόντους, με το σκορ της πρώτης περιόδου να είναι 20-11 υπέρ του Περιστερίου.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και στο μεγαλύτερο προβάδισμα της αναμέτρησης μέχρι εκείνη τη στιγμή, το +13, με το σκορ στο 26-13. Στη συνέχεια ο Ολυμπαικός σοβαρεύτηκε και πραγματοποίησε ένα επιμέρους σερί 15-2 ισοφαρίζοντας σε 28-28 (18'). Το Περιστέρι όμως έκλεισε καλά το δεκάλεπτο και με ένα γρήγορο 7-0 πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενο με 35-28. Ο Πέτγουει ήταν ο πρώτος σκόρερ με 16 πόντους, ενώ για τον Ολυμπιακό ο Σλούκας είχε 8 με 4 τελικές πάσες.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός "ροκάνισε" αυτό το -7 και στο (26') πέρασε μπροστά με 41-40. Παρόλα αυτά το Περιστέρι δεν παρέδωσε τα όπλα και επανήλθε. Οι δύο ομάδες πλέον πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε και πάλι το Περιστέρι μπροστά με 54-51.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share