Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προμηθέας-ΑΕΚ 77-75: Πήρε το θρίλερ και... περιμένει Ολυμπιακό

Το μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε με μια σπουδαία πρόκριση

25 Μαΐου 2022 19:24
Προμηθέας-ΑΕΚ 77-75: Πήρε το θρίλερ και... περιμένει Ολυμπιακό
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ένα θρίλερ 45 λεπτών στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας, ο Προμηθέας νίκησε την ΑΕΚ με 77-75, με τον Μπράιαν Αγκόλα να είναι ο μοιραίος της Ένωσης, αστοχώντας στο τρίποντο της νίκης στην παράταση, με τους Αχαιούς να προκρίνονται μετά το «διπλό» στα Λιόσια και τώρα να περιμένουν με τη σειρά τους τον Ολυμπιακό, που πρέπει απλώς να κάνει τη δουλειά του με το Περιστέρι για να τους συναντήσει στα ημιτελικά της Basket League.

Το ματς

Ο Προμηθέας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι (9-3 στο 4’) όμως η ΑΕΚ είχε γρήγορη απάντηση (13-14 στο 8’) ωστόσο οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 20-15. Ο Προμηθέας σε αυτό το διάστημα βρήκε επτά πόντους από επιθετικά ριμπάουντ. Δύο από αυτούς σημείωσε στην εκπνοή της περιόδου ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Ο Φόστερ αρχικά και ο Σίμπσον στη συνέχεια επέτρεψαν στον Προμηθέα να κλείσει το ημίχρονο με το μέγιστο προβάδισμα του πρώτου ημιχρόνου (39-29) σημειώνοντας συνολικά 17 πόντους. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 11-0 για να πάρουν αυτό το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενοι τις σοβαρές δυσκολίες που είχε η ΑΕΚ στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της. Η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα τελείωσε το πρώτο μέρος έχοντας 3/13 δίποντα και 4/16 τρίποντα.

Ο Προμηθέας μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με πρόθεση να περάσει την μπάλα κοντά στο καλάθι, οπότε ανέλαβαν δράση ο Γκραντ και ο Αγραβάνης. Αυτό προκάλεσε και φθορά με φάουλ στους φιλοξενούμενους (τέσσερα φάουλ ο Μαυροειδής στο 23’) που ωστόσο είχαν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην επίθεση, σημειώνοντας στο πρώτο πεντάλεπτο 14 πόντους. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ωστόσο συνέχισε να έχει τον έλεγχο (53-43 στο 25’). 10 λεπτά πριν το τέλος ο Προμηθέας ήταν μπροστά με εννιά (57-48).

Η ΑΕΚ που δεν είχε χάσει την επαφή με το σκορ, πλησίασε στους έξι στο 34’ (62-56) και σίγουρα δεν επέτρεψε στον Προμηθέα να αισθανθεί ασφαλής. Έγινε ακόμη πιο πιεστική μειώνοντας στους τέσσερις, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος (65-62) με τρίποντο του Μπράιαν Ανγκόλα που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του. Ο Προμηθέας ήταν πια νευρικός και δεν είχε υπομονή για να ακουμπήσει την μπάλα στους ψηλούς στον βαθμό που θα μπορούσε. Από μακριά όμως ήταν άστοχος.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο η ΑΕΚ μείωσε στον πόντο (65-64) με λέι απ του Ανγκόλα αλλά ο Μαυροειδής δεν μπόρεσε στα 1:15 να της δώσει το προβάδισμα. Ο Σίμπσον είχε ένα από τα πολλά άστοχα σουτ του και στα 32’’ ο Ανγκόλα με 1/2 βολές ισοφάρισε στους 65. Ο Κολομβιανός έκανε κλέψιμο αλλά έκανε και λάθος στην προσπάθεια να διεισδύσει. Ο Προμηθέας είχε μία επίθεση 7’’ την οποία μάλιστα σχεδίασε μετά από τάιμ άουτ αλλά δεν πήρε κάτι από αυτήν και το ματς πήγε στην παράταση.

Με την έναρξη της παράτασης η ΑΕΚ κατάφερε μετά από ώρα να προηγηθεί (65-67) ενώ 2,5 λεπτά πριν το τέλος της ήταν στο +3 (70-73). Ρέι με ένα τρίποντο και Γκραντ με «γκολ-φάουλ» έφεραν την ισοπαλία (75-75 στο 1:37). Κολόμ και Ανγκόλα αστόχησαν σε τρίποντα και στα 50’’ ο Σίμπσον με βολές έκανε το 77-75. Ακολούθησε επιθετικό φάουλ του Χάμερ σε σκριν και ο Άντριτς αστόχησε σε τρίποντο όπως όμως και ο Ανγκόλα στην εκπνοή.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share