Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Βάφτηκε πράσινος ο μεγάλος τελικός - Επέστρεψε στους τίτλους ο Παναθηναϊκός! (photos-video)

Το "Τριφύλλι" στον θρόνο του Κυπελλούχου για το 2022

21 Μαΐου 2022 23:11
Κύπελλο Ελλάδας: Βάφτηκε πράσινος ο μεγάλος τελικός - Επέστρεψε στους τίτλους ο Παναθηναϊκός! (photos-video)
Πηγή φωτογραφίας: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, με το «τριφύλλι» να επιστρέφει στους τίτλους μετά από 8 χρόνια.

Ο Αϊτόρ με πέναλτι το μοναδικό τέρμα του αγώνα, το οποίο χάρισε την κούπα στο «τριφύλλι» που δείχνει ότι… επιστρέφει! Μια χρονιά που κλείνει με ιδανικό τρόπο για τους «πράσινους», με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς (που αποθεώθηκε από τον κόσμο) να φτιάχνει μια ομάδα-μοντέλο που έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο σε μεγάλη διάρκεια της σεζόν.

Με άδεια χέρια μένει ο ΠΑΟΚ, που είχε κατακτήσει και τους τέσσερις τελευταίους τελικούς που είχε δώσει αλλά έχασε αυτόν κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Δείτε επίσης: Euroleague - Final 4: «Μίλησε» η καρδιά του πρωταθλητή στην Εφές με Back-to-back κούπα!

παναθηναικοσ-παοκ
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI

Το ματς

Νευρικό ξεκίνημα από τις δύο ομάδες. Πολλά λάθη, αρκετές μονομαχίες, αλλά και διάθεση για να παιχτεί ποδόσφαιρο. Ο Αουγκούστο «κιτρινίστηκε» μόλις στο 8’ και έπαιζε στα όρια από εκεί και έπειτα, με το ματς να πηγαίνει γενικότερα στη δύναμη και να έχει ένταση. Οι «πράσινοι» φώναξαν στο 18’ για αποβολή του Βραζιλιάνου χαφ με δεύτερη κίτρινη, με τον Λαόθ να μην συμμερίζεται τις… φωνές και τον Σοάρες να «κιτρινίζεται» και αυτός στο 20΄.

Σιγά-σιγά ο ρυθμός άρχισε να ανεβαίνει, ο Παναθηναϊκός να παίρνει τον έλεγχο και να πατάει καλύτερα. Έφτιαξε, μάλιστα, και την πρώτη μεγάλη φάση του ματς στο 28’ αλλά Ιωαννίδης και Γκατσίνοβιτς δεν κατάφεραν να σκοράρουν, ωστόσο τελικά ο Λαόθ κλήθηκε από το VAR για να εξετάσει τη φάση, διότι ο Σέρβος δέχτηκε κλωτσιά από τον Βιεϊρίνια στο κεφάλι.

Ο Ισπανός ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα και ο Αϊτόρ νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0. Μόνο που οι πανηγυρισμοί κόπηκαν άμεσα, αφού από την κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ πετάχτηκε μια πέτρα που χτύπησε τον σκόρερ, με τον Λαόθ να παίρνει τις ομάδες και να φεύγουν για τα αποδυτήρια.

Αφού πέρασε πάνω από μισή ώρα, ο Λαόθ επέστρεψε, το ματς συνεχίστηκε για ένα τέταρτο ακόμα με τον Παναθηναϊκό να έχει δύο καλές στιγμές με Αϊτόρ (37’), Παλάσιος (39’) και τον ΠΑΟΚ να φτιάχνει την πρώτη αλλά πολύ μεγάλη ευκαιρία του στο φινάλε του ημιχρόνου. Ήταν το 44ο λεπτό όταν ο αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή Άκπομ έπιασε την κεφαλιά, ο οποίος πάντως είχε καλή θέση και μπλόκαρε στη δεξιά του γωνιά για να κρατήσει το σκορ ως είχε.

παναθηναικοσ-παοκ
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Με φάση για τον Παναθηναϊκό (47’) ξεκίνησε το δεύτερο μέρος όταν ο Παλάσιος έσπασε στον επερχόμενο Γκατσίνοβιτς, ο οποίος έκανε το πλασέ στην κίνηση αλλά η μπάλα κόντρα στον Ίνγκασον και πέρασε δίπλα στην εστία, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» φώναξαν ξανά για αποβολή του Αουγκούστο με δεύτερη κίτρινη αλλά πάλι ο Λαόθ δεν του την έδειξε. Αυτή τη φορά βέβαια σήκωσε το πόδι πολύ ψηλά, στο ύψος του κεφαλιού του Βιγιαφάνιες, αλλά δεν τιμωρήθηκε από τον Ισπανό διαιτητή.

παναθηναικοσ-παοκ
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI

Ο Λουτσέσκου πήρε το… δώρο από τον Λαόθ, έβγαλε τον Αουγκούστο άμεσα γιατί φλέρταρε με την αποβολή και πέρασε στο ματς τον Σβαμπ, ενώ φρέσκαρε γενικότερα τον ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά και στα «καπάκια» η ομάδα του άγγιξε την ισοφάριση. Ήταν το 58ο λεπτό όταν ο Πέρεθ έκανε το λάθος στον άξονα, με τον Μπίσεσβαρ να κλέβει, να κάνει το σόλο και να σουτάρει λίγο μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ!

παναθηναικοσ-παοκ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Όσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΟΚ έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσε να βρει τη φάση για την ισοφάριση. Την άγγιξε στο 79ο λεπτό με τον Μπρινιόλι να κάνει κακή εκτίμηση μετά την εκτέλεση του κόρνερ, τον Σβαμπ να παίρνει την κεφαλιά αλλά ο Κώτσιρας ως από μηχανής Θεός απομάκρυνε την μπάλα πριν τη γραμμή του τέρματος.

Για να έρθει ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Σβαμπ αρχικά και ο προωθημένος Ίγνκασον στη συνέχεια δεν κατάφερε να νικήσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Παναθηναϊκού. Τα λεπτά περνούσαν, άπαντες στην πλευρά του Παναθηναϊκού ήταν έτοιμοι να… μπουκάρουν για να πανηγυρίσουν και το έκαναν, αφού πρώτα ο Λαόθ έδειξε σωστά «παίζετε» στο πέσιμο του Μιτρίτσα στην περιοχή και στη συνέχεια σφύριξε τη λήξη, δίνοντας το σύνθημα για να στηθεί το «πράσινο» πάρτι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες (68’ Κουρμπέλης), Πέρεθ, Παλάσιος (93’ Σάρλια), Γκατσίνοβιτς (76’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (75’ Καρλίτος).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46’ Σίντλεϊ), Αουγκούστο (52’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Σοάρες (46’ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (62’ Μίτριτσα), Άκπομ (67’ Τσόλακ).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share