Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euroleague - Final 4: Τέταρτος και... ξενερωμένος ο Ολυμπιακός - «Χάλκινη» Μπαρτσελόνα!

Ηττημένοι, για τρίτη φορά στην ιστορία τους σε μικρό τελικό, οι «ερυθρόλευκοι»

21 Μαΐου 2022 19:05
Euroleague - Final 4: Τέταρτος και... ξενερωμένος ο Ολυμπιακός - «Χάλκινη» Μπαρτσελόνα!
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άδειος από ενέργεια και ψυχολογία, μετά τον αποκλεισμό του στα ημιτελικά από την Αναντολού Εφές, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και στον «μικρό τελικό» του Φάιναλ Φορ της Euroleague, ολοκληρώνοντας τη σεζόν στην τέταρτη θέση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δείτε επίσης: Euroleague: Κατάληψη από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στη Stark Arena

ολυμπιακοσ-μπαρτσελονα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 84-74 από την Μπαρτσελόνα στο Βελιγράδι και πλέον επικεντρώνονται στα πλέι οφ της Α1 Ανδρών/Basket League και στη διεκδίκηση του νταμπλ.

Ο Γιώργος Πρίντεζης βρέθηκε στο επίκεντρο της αποθέωσης από τον κόσμο του Ολυμπιακού, κατά την είσοδο του στο παρκέ ένα λεπτό πριν από τη λήξη. Ο έμπειρος φόργουορντ, για τον οποίο η σημερινή αναμέτρηση πιθανότατα να ήταν και η τελευταία του στην Ευρώπη, αποχώρησε δακρυσμένος στο φινάλε του αγώνα.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Δυναμικά άνοιξε την αναμέτρηση η Μπαρτσελόνα (8 -2). Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με 1/4 σουτ, κυρίως λόγω νευρικότητας αφού οι επιλογές ήταν σωστές.

Κακό ήταν το ξεκίνημα από τους «ερυθρόλευκους» καθώς είχε μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση και στο τελείωμα των φάσεων. Ο Ντόρσεϊ προσπαθούσε να κάνει το ματς που δεν έκανε στον ημιτελικό, την ώρα που οι Ισπανοί σκόραραν εύκολους πόντους κοντά στο καλάθι (15 – 9).

ολυμπιακοσ-μπαρτσελονα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Από το 7’ και ύστερα το παιχνίδι πήρε την κάτω βόλτα για την ισπανική ομάδα, ήταν άστοχη από την περιφέρεια με 1/6 τρίποντα. Ο Σανλί ήταν ο μοναδικός που έχει βρει τον στόχο ( 20 – 16). Η πρώτη περίοδος έκλεισε με 20 – 18.

Στην 2η περίοδο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε με διαφορετική ενέργεια (26 – 20). Ο μικρός τελικός ήταν διαφορετικός , κάτι που αποτυπώθηκε από τον τρόπο που διαχειριζόταν τους παίκτες του ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

To rotation είχε ανοίξει αρκετά, με τον Λαρεντζάκη και τον Ζαν Σαρλ να ρίχνονται στη μάχη από τη δεύτερη περίοδο (28 – 28). Το δεκάλεπτο από το 5’ και ύστερα κυλούσε πόντο – πόντο (35 – 34). Ο Ολυμπιακός είχε ένα καλό διάστημα με ΠρίντεζηΛαρεντζάκη και με τους Ζαν-Σαρλ, Σλούκα, ΜακΚίσικ στο παρκέ, είχε και την ευκαιρία να περάσει και μπροστά. Το παιχνίδι είχε ισορροπήσει, ο Γιασικεβίτσιους γκρίνιαζε συνεχώς στους παίκτες του, σε άμυνα κι επίθεση (37 – 36).

Το ημίχρονο έληξε με 45 – 38. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν περίπου ενάμιση λεπτό πριν από το τέλος, αλλά δέχθηκαν συνεχόμενους πόντους και πάνε στα αποδυτήρια, όντες στο -7 απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Στην 3η περίοδο η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε τον πλήρη έλεγχο (57 – 42). Ο Ολυμπιακός δεν ήταν αξιόπιστος στο πίσω μέρος του γηπέδου και οι Σανλί και Μίροτιτς να πλήγωναν τους πειραιώτες από την περιφέρεια (58 – 44).

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειχνε τρομερά απογοητευμένος, έδειχνε πληγωμένος από το ματς με την Εφές. Ο Παπανικολάου ίσως περισσότερο απογοητευμένος απ’ όλους, καθόταν στον πάγκο με το χέρι στο στόμα, χαμένος στις σκέψεις του (60 – 46). Ο Βεζένκοβ έχει πάρει φωτιά στα τελευταία λεπτά, με 8 σερί πόντους. Ο έμπειρος παίκτης έκανα σπουδαία δουλειά μαζεύοντας την διαφορά από το -15, μετρώντας πλέον 17 πόντους με 5/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 4/5 βολές.

ολυμπιακοσ-μπαρτσελονα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Στα 45.5” για το τέλος της τρίτης περιόδου, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κάλεσε -εν εξάλλω- τάιμ άουτ αφού έβλεπε τον Ολυμπιακό να επιστρέφει δριμύτερος. Μέσα σε τέσσερα λεπτά, οι ερυθρόλευκοι είχαν αλλάξει άρδην την εικόνα, τον ρυθμό και την ψυχολογία της αναμέτρησης. Η 3η περίοδος έληξε με 62 – 56.

Στην 4η περίοδο οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά (64 – 60). Στο 3’ ο Σάσα Βεζένκοβ έφτασε στο νταμπλ νταμπλ (19 πόντοι, 10 ριμπάουντ) στα 7’45” για το τέλος του αγώνα, ήταν κορυφαίος της βραδιάς ως τώρα.

Στη 4’ περίοδο οι δύο ομάδες εξακολουθούσαν να σουτάρουν με άσχημα ποσοστά στο τρίποντο: 6/19 η Μπαρτσελόνα (31.6%), 3/14 ο Ολυμπιακός (21.4%). Στο 6’ ο ΜακΚίσικ τράνταξε την μπασκέτα της Μπαρτσελόνα με δυναμικό κάρφωμα στο ανοιχτό γήπεδο (73 – 66). Η αναμέτρηση είχε πλευρίσει (79 – 70). Η Ισπανοί κατάφεραν να πάρουν την νίκη με και να τερματίζει την EuroLeague ως τρίτη με 84 – 74.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 45-38, 62-56, 84-74

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share