Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Euroleague: Εκτός τελικού με ένα buzzer του Μίτσιτς ο Ολυμπιακός

Έχασαν την ευκαιρία οι ερυθρόλευκοι

19 Μαΐου 2022 20:55
Euroleague: Εκτός τελικού με ένα buzzer του Μίτσιτς ο Ολυμπιακός
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετική εμφάνιση στην "Stark Arena" του Βελιγραδίου, σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για να κερδίσει την Εφές, η οποία τελικά επικράτησε με ένα buzzer beater του Μίτσιτς με 77-74, αφήνοντας τους Ερυθρόλευκους εκτός τελικού. Εντυπωσιακή ήταν, ωστόσο, η κατάληψη του Stark Arena από τους οπαδούς των ερυθρόλευκων.

Έπειτα από ματς-θρίλερ στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 74-77 από την Εφές Αναντολού με ένα buzzer beater τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς και έμεινε εκτός τελικού της Ευρωλίγκας.

Το ματς

Με πρωταγωνιστές τους Φαλ και Γουόκαπ ξεκίνησε την αναμέτρηση στην "Stark Arena" o Ολυμπιακός, ξεφεύγοντας γρήγορα στο σκορ με 12-5, ενώ την ίδια ώρα είχε "βραχυκυκλώσει" επιθετικά την Εφές παίζοντας φοβερή άμυνα. Παρόλα αυτά, το 14-7 υπέρ των Πειραιωτών έγινε σε λίγα λεπτά 14-18 για τους Τούρκους, με ένα ξέσπασμα που ήρθε από ένα... τρελό τρίποντο του Ντάνστον και πόντους των Λάρκιν, Μπράιαντ και Μίτσιτς. Σλούκας και Παπανικολάου απάντησαν και έφεραν ξανά τον Ολυμπιακό μπροστά με 21-18 στην λήξη της πρώτης περιόδου.

Οι Ερυθρόλευκοι έπαιζαν μυαλωμένο και στρωτό μπάσκετ, την ώρα που η ομάδα του Αταμάν στηριζόταν περισσότερο στο ατομικό ταλέντο και στις... εξάρσεις του Σέιν Λάρκιν, που σκόραρε και πάλι από παντού. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι, με τον Ολυμπιακό να βάζει στην εξίσωση και τον εξαιρετικό Χασάν Μάρτιν, που με δικό του χουκ έκανε το 29-24, πριν οι Λάρκιν και Πλάις φέρουν το ματς στα ίσια (29-29) με δικά τους καλάθια. Με κάρφωμα του Πρίντεζη το σκορ έγινε 35-32, ενώ ο ΜακΚίσικ έδωσε την μεγαλύτερη διαφορά των Ερυθρόλευκων μέχρι εκείνο το σημείο (39-32). Η Εφές όμως έβγαλε ξανά αντίδραση και έφτασε να προσπεράσει 41-42 με ένα τρίποντο του Μίτσιτς, με τον ΜακΚίσικ να διαμορφώνει με λέι απ το 43-42 του πρώτου ημιχρόνου.

Η τρίποντη εκτέλεση της Εφές, που είχε αρχίσει από το πρώτο ημίχρονο, συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, πληγώνοντας σημαντικά τον Ολυμπιακό. Από τα χέρια του Σίνγκλετον το σκορ έγινε 45-49 για την τουρκική ομάδα και με λέι απ του Λάρκιν 45-51, δείχνοντας πως η Εφές είχε βρει ρυθμό. Τρίποντα του Μπράιαντ εκτίναξαν την διαφορά στους εννιά (48-57), ενώ με ένα κάρφωμα ο Ντάνστον έκανε το 48-59. Τι κι αν ο Ντόρσεϊ πήρε μπρος με ένα τρίποντο, ο Μίτσιτς απάντησε και έγραψε το 51-62, αλλά και πάλι ο Αμερικανός του Ολυμπιακού και ο Βεζένκοφ, που αποφάσισε να... ξυπνήσει, μείωσαν με δικούς τους πόντους σε 56-62. Ο Πλάις έφερε και πάλι την διαφορά στους οκτώ για την Εφές (58-66), όμως ένα λέι απ του Βεζένκοφ και ένα τρίποντο του Ντόρσεϊ έδωσαν ελπίδα στον Ολυμπιακό, με το 63-66 να είναι το σκορ της τρίτης περιόδου.


Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με κάρφωμα του Σίνγκλετον για το 63-68, με τον Λάρκιν να γράφει το 65-70, αλλά τον Ολυμπιακό να μένει... κολλιτσίδα στην Εφές, μειώνοντας σε 69-70 με βολές και λέι απ του ΜακΚίσικ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share