Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Με νίκες Άρη, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού ολοκληρώνονται τα Play off της Super League

Όλες οι πληροφορίες για τα ματς

17 Μαΐου 2022 22:25
Με νίκες Άρη, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού ολοκληρώνονται τα Play off της Super League
Πηγή εικόνας: KLODIAN LATO / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τη φετινή σεζόν με νίκη στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ χάρη στο χατ τρικ του Ελ- Αραμπί. Ο Άρης πέρασε εύκολα από τα Γιάννενα με 3-0 και τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ σταμάτησε το αήττητο σερί του τριφυλλιού επικρατώντας με 2-0 στην Τούμπα.

Παράλληλα, Super League: Το 6/6 ο Ιωνικός, ισοπαλία για Λαμία και "τελικός" στη Βέροια.

ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 0-3

Ο Άρης πέρασε από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, επικρατώντας με 3-0 και τερμάτισε στην τρίτη θέση. Οι παίκτες του Χερμάν Μπούργος σκόραραν με τους Φαμπιάνο, Καμαρά και Εμπακατά. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια πήραν το προβάδισμα στο σκορ.

Μάλιστα οι κίτρινοι έγραψαν ιστορία, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία τους τερματίζουν στην τρίτη θέση για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Υπενθυμίζεται ότι οι Θεσσαλονικείς τσέκαραν το εισιτήριο για την Ευρώπη την προηγούμενο αγωνιστική, για τέταρτη διαδοχική σεζόν, κάτι που επίσης συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Οι παίκτες του Χερμάν Μπούργος άνοιξαν το σκορ μόλις στο όγδοο λεπτό. Ο Ματίγια εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Μαντσίνι έπιασε μια κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλάζοντας ελάχιστα την πορεία της μπάλας και ο Φαμπιάνο με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο γκολ των κίτρινων πέτυχε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 22'. Ο Μαντσίνι με μπαλιά τρύπα έβγαλε τον Μαυριτανό επιθετικό στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, αυτός μπήκε στην περιοχή και από κοντά νίκησε τον Λοντίγκιν για το 2-0.

Με νίκες Άρη, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού ολοκληρώνονται τα Play off της Super League
Πηγή εικόνας: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI

"Ξεμπούκωσε" από νωρίς ο Άρης

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά και κυριάρχησε σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Έφτανε με αξιώσεις δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα στην περιοχή του Λοντίγκιν, ενώ την ίδια στιγμή δεν απειλούνταν από τους παίκτες του Ηρακλή Μεταξά. Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη τελική του ΠΑΣ έγινε στο 38', με μια κεφαλιά του Κύρκου.

Η πρώτη τελική του ΠΑΣ έγινε στο 2', με το σουτ του Ιτούρμπε να περνάει άουτ δίχως να απειλήσει τον Λοντίγκιν, αν και ήταν μια καλή προσπάθεια. Οι παίκτες του Μπούργος στις επόμενες τελικές τους κατάφεραν να βρουν δίχτυα και να καθαρίσουν το παιχνίδι.

Στο 28' ο Πάλμα βρέθηκε κοντά στο να πετύχει και τρίτο γκολ, ωστόσο κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα, ενώ δύο λεπτά μετά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιτούρμπε πέρασε λίγο άουτ. Ο ΠΑΣ απείλησε για πρώτη φορά με μια κεφαλιά του νεαρού Ιάσωνα Κύρκου στο 38', η οποία πέρασε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κάργας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, ωστόσο ο Κουέστα επενέβη.

Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ στάθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, στην προσπάθειά του να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Οι Ηπειρώτες απείλησαν για πρώτη φορά με ένα σουτ του Γκαρντάβσκι εκτός περιοχής, με τον Κουέστα να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Άρης έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ, ωστόσο ο Ματέο Γκαρσία δεν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μαντσίνι και έστειλε την μπάλα άουτ.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον πρώτο από τους δύο τελικούς με τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο «έπαθλο» ήταν η 2η θέση στο πρωτάθλημα, το δεύτερο θα κριθεί σε τέσσερα βράδια στο χορτάρι του ΟΑΚΑ.

Με το μυαλό στον τελικό

Με το μυαλό στον τελικό του Σαββάτου οι δύο προπονητές προχώρησαν σε πολλές αλλαγές και αρκετές δοκιμές. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και τον Λευτέρη Λύρατζη, προκειμένου οι δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να αποκτήσουν ρυθμό, ενώ για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, είχε στον πάγκο τους Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα και Ζαμπά. Εκτός ενδεκάδας έμεινε και ο Γιάσμιν Κούρτιτς, ενώ ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο προτιμήθηκε να μείνει εκτός αποστολής για να πάρει ανάσες ενόψει του τελικού.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια (στο 54ο παιχνίδι της σεζόν!) με τετράδα στην άμυνα τους Λύρατζη, Βαρέλα, Ίνγκασον και Σίντκλεϊ.

Οι τριάδα των χαφ αποτελούταν από τους Τσιγγάρα, Σβαμπ και Σοάρες, στις δύο πτέρυγες τοποθετήθηκαν οι Μπίσεσβαρ και Αν. Ζίβκοβιτς, ενώ ο Άκπομ βρισκόταν στην κορυφή της επίθεσης.

Με εννιά αλλαγές ο Παναθηναϊκός

O Παναθηναϊκός κατέβηκε στην Τούμπα με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά αλλά το μυαλό όλων ήταν φυσιολογικά στον τελικό του Σαββάτου. Αυτό φάνηκε και από τις αρχικές επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος άλλαξε κατά 9/11 την ενδεκάδα σε σχέση με το 4-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, επιλέγοντας να επαναφέρει το 3-4-3.

Ο Σωκράτης Διούδης επέστρεψε στην κάτω από τα δοκάρια μετά από δύο μήνες. Τελευταία του παρουσία ήταν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-1) τον περασμένο Μάρτιο. Οι Κουρμπέλης, Σάρλια, Σένκεφελντ αποτελούσαν την τριάδα στο κέντρο της άμυνας, με τον Γκατσίνοβιτς δεξί μπακ-χαφ και τον Χατζηθεοδωρίδη στο απέναντι άκρο. Μπροστά του ήταν ο Βιτάλ, στο δεξί άκρο ο Χατζηγιοβάνης, οι Μαουρίτσιο και Αλεξανδρόπουλος στα χαφ και στην κορυφή της επίθεσης ο Καρλίτος.

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ απ’ την αρχή

Ο ΠΑΟΚ πήρε από το ξεκίνημα του ματς την μπάλα στα πόδια του και έφτασε κοντά στο 1-0 με την κεφαλιά του Άκπομ (ο Διούδης ήταν στη σωστή θέση και του είπε «όχι»), αλλά δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δεν μπορούσε να κάνει κάτι στην κοντινή προβολή του Σβαμπ. Ο «Δικέφαλος» έβγαλε μια εξαιρετική κομπίνα από την εκτέλεση του Ζίβκοβιτς και την κεφαλιά του Ίνγκασον που έφερε τον Αυστριακό χαφ σε θέση για γκολ (1-0).

Οι «ασπρόμαυροι» δεν σταμάτησαν να πιέζουν, έφταναν με χαρακτηριστική ευκολία στην άμυνα του Παναθηναϊκού, με τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να μαρκάρουν πολλές φορές με τα μάτια. Ο ΠΑΟΚ ήθελε και ένα δεύτερο το γκολ. Και το βρήκε πολύ γρήγορα και εύκολα. Στο 21ο λεπτό ήρθε το 2-0 με την κοντινή προβολή του Τσούμπα Άκπομ.

Ο Αγγλονιγηριανός φορ βρήκε για 11η φορά τη φετινή σεζόν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Η κορυφαία προσωπική επίδοσή του. Καλύτερη από τα 10 γκολ που είχε την σεζόν 2019-20 με τη φανέλα του «Δικεφάλου».

Στο 37ο λεπτό ο «Δικέφαλος» άγγιξε το 3-0 με το δυνατό σουτ του Σοάρες, Ο Γιοβάνοβιτς βλέποντας ότι δεν μπορεί να σταθεί με επιτυχία το «3-4-3», γύρισε σε «4-3-3», φέρνοντας τον Κουρμπέλη στη θέση του αμυντικού χαφ, ο Παναθηναϊκός φάνηκε περισσότερο στο γήπεδο και κατέγραψε, έστω στο 40ο λεπτό, την πρώτη τελική προς την εστία του Πασχαλάκη.

Αρχισαν να σκέφτονται τον τελικό

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κυριαρχεί, να είναι η ομάδα που είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της (έκλεισε το πρώτο μισό με 63%), απειλούσε από στατικές μπάλες με τους παίκτες του να κερδίζουν κατά κράτος όλες σχεδόν τις εναέριες μονομαχίες.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας ο Λουτσέσκου άρχισε να λειτουργεί ξεκάθαρα με την προετοιμασία των παικτών του για τον τελικό του Σαββάτου. Η κερκίδα της Τούμπας το έκανε από πολύ νωρίτερα, με τον Ρουμάνο τεχνικό να βγάζει Μπίσεσβαρ, Άκπομ και Ινγκασον, δίνοντας χρόνο συμμετοχής στον Νέλσον Ολιβέιρα, που απείλησε στο 66ο λεπτό, αλλά τον πρόλαβε η (δεύτερη) αλλαγή του Γιοβάνοβιτς, ο νεαρός Βαγιαννίδης.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, το έκανε εξαιρετικά αλλά ο Καρλίτος χάλασε όλη την προσπάθεια, την ώρα που σηκωνόταν το ταμπελάκι του 4ου με το νούμερο του Αντρέ Βιεϊρίνια που μπήκε στο γήπεδο μαζί με τον Ομάρ Ελ Καντουρί. Όλες οι αλλαγές είχαν στόχευση τον τελικό του Σαββάτου.

Δεκαπέντε λεπτά πριν το φινάλε η Τούμπα χειροκρότησε τον Ζοσέ Μαουρίσιο την ώρα που έδινε τη θέση του στον Μακέντα, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Βραζιλιάνου χαφ την τριετία 2017-2020, δευτερόλεπτα μετά την πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Οι Καντουρί και Σίντκλεϊ «έκρυψαν την μπάλα», ωστόσο ο Σβαμπ τα χάλασε στην τελική προσπάθεια.

Προς το τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός απείλησε, πρώτα με τον Μακέντα (86’) και στη συνέχεια με τον Βαγιαννίδη (88’) χωρίς πάντως να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2-3

Με διπλό στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-2 της ΑΕΚ κάνοντας μάλιστα την ανατροπή από το 2-1 για την 10η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, ενώ σκόραρε το νικητήριο τέρμα στο 87ο λεπτό. Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 14' με τον Τσούμπερ, με τον Μαροκινό να ισοφαρίζει στο 20'.

Στο β' μέρος η ΑΕΚ έκανε το 2-1 με τον Γκαρσία στο 48', αλλά ο Αραμπί ισοφάρισε εκ νέου στο 69' πριν να δώσει το τελευταίο τρίποντο της σεζόν στον Ολυμπιακό.

Ο Τσούμπερ άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε στο παιχνίδι με 3-4-3. Ο Λε Ταλέκ έπαιξε στην τριάδα των στόπερ, ενώ δεξιός φουλ-μπακ αγωνίστηκε ο Κλεμάν Μισελέν. Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Λιβάι Γκαρσία. Με αρκετές αλλαγές παρατάχθηκαν και οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι είχαν βασικό τον Κώστα Φορτούνη. Αγωνίστηκαν επίσης οι Κρίστινσον, Κούντε, Κίτσος, Βαλμπουενά, Βρουσάι και Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πολύ καλή ευκαιρία στο 2'. Ο Ματιέ Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπουχαλάκης γύρισε στο δεύτερο δοκάρι με το κεφάλι, αλλά ο Αραμπί δεν τελείωσε σωστά. Η ΑΕΚ φρόντισε να ανέβει στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να πιέσει λίγο τους ερυθρόλευκους. Στο 14ο λεπτό η Ένωση άνοιξε το σκορ. Οι παίκτες των γηπεδούχων έκλεψαν. Ο Λιβάι Γκαρσία τροφοδότησε τον Τσούμπερ, ο οποίος έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Άμεση απάντηση από τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πίεσε αμέσως μετά το 1-0 της ΑΕΚ. Στο 16' ο Φορτούνης ήταν άστοχος από κοντά, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Βαλμπουενά πραγματοποίησε ένα σουτ που δεν βρήκε στόχο.

Στο 28' χάθηκε νέα καλή στιγμή με τον Αραμπί, ενώ στο 34' ο Κίτσος δεν βρήκε στόχο με διπλή προσπάθεια. Από την άλλη, η ΑΕΚ πατούσε με δυσκολία την περιοχή του Ολυμπιακού και ως εκ τούτου δεν απειλούσε την εστία του Κρίστινσον.

Η ΑΕΚ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό στις αρχές του β' μέρους

Στο β' μέρος η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός ξεκίνησαν με ενοχλήσεις. Ο Σάκχοφ αντικατέστησε τον Κριχόβιακ που αισθάνθηκε ενοχλήσεις και ο Μασούρας τον Φορτούνη. Η Ένωση φρόντισε να αιφνιδιάσει τους ερυθρόλευκους στο ξεκίνημα του β' μέρους. Έπειτα από σέντρα του Χατζισαφί από τα αριστερά, ο Λιβάι Γκαρσία πήδηξε ψηλότερα από τον Σισέ και έκανε το 2-1 στο 69'.

Στο 58ο λεπτό ο Τσούμπερ βγήκε σε θέση τετ α τετ και ήταν εύστοχος. Ωστόσο ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του για αντικανονική θέση του Ελβετού, όταν έπαιρνε την πάσα. Το VAR δεν άλλαξε την αρχική απόφαση. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει την μπάλα και η ΑΕΚ προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα.

Ο Αραμπί πήρε πάνω του την ανατροπή

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να είναι ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και στο 69ο λεπτό έφτασαν εκ νέου στην ισοφάριση. Ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κούντε πήρε την κεφαλιά, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε σε πρώτη φάση, όμως ο Αραμπί από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση ελέγχθηκε για οφσάιντ του Μαροκινού στο VAR, όμως η αρχική απόφαση δεν άλλαξε.

Στο 78' ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Κρίστινσον απέκρουσε, έχασε την ισορροπία του και ο Σάκχοφ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ του Ουκρανού στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο 87ο λεπτό ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λόπες, ο Σισέ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Αραμπί με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι και το τέλος οι ερυθρόλευκοι είχαν ευκαιρία ξανά με τον Μαροκινό, ο οποίος ήταν άστοχος από θέση τετ α τετ. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει τη νίκη για το φινάλε της σεζόν.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share