Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Το 6/6 ο Ιωνικός, ισοπαλία για Λαμία και "τελικός" στη Βέροια (Βίντεο)

Όλες οι πληροφορίες για τα ματς

15 Μαΐου 2022 22:03
Super League: Το 6/6 ο Ιωνικός, ισοπαλία για Λαμία και
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ιωνικός ολοκλήρωσε αήττητος τα Play outs αφού κέρδισε εύκολα και τον Παναιτωλικό. Στην Τρίπολη, Αστέρας και Απόλλων Σμύρνης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2. Η Λαμία μετά από μία λευκή ισοπαλία με τον Ατρόμητο θα διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία κόντρα στη Βέροια.

Παράλληλα, ο Λεβαδειακός γύρισε στα «μεγάλα σαλόνια».

Iωνικός - Παναιτωλικός 3-1

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε ο Ιωνικός της σεζόν, καθώς κέρδισε 3-1 τον Παναιτωλικό, έμεινε αήττητος σε όλα τα play outs και «σκαρφάλωσε» στην 7η θέση.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Χριστοδούλη στο τέρμα, τους Ρομαό, Σάντσες, Τσιγκρίνσκι στα στόπερ, τον Μύγα σε δεξιά πλευρά, τον Βαλεριάνο στην αριστερή, τους Πογκοσιάν, Κάνιας, Ντάλσιο στον άξονα και τους Λένις, Τουράμ στα φορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ, τους Αποστολάκη, Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Φλόρες, Αντούνες στον άξονα, τους Μόρσεϊ, Νταγκό στα άκρα και τον Ντουάρτε πίσω από τον φορ Βέργο.

Γκολ ο Ιωνικός, ευκαιρίες ο Παναιτωλικός

Οι δύο ομάδες δεν είχαν βαθμολογική πίεση και αυτό το στοιχείο λειτούργησε ώστε να δούμε ένα «ανοικτό» ματς. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και μάλιστα άνοιξαν το σκορ μόλις στο 9' με τον Ντάλσιο σε εξέλιξη στατικής φάσης, όταν η μπάλα του στρώθηκε και εκείνος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Με την πάροδο του χρόνου όμως οι φιλοξενούμενοι πήραν τα «ηνία» και με μπροστάρη τον Μόρσεϊ άρχισαν να φτάνουν στα καρέ του Ιωνικού. Ο 25χρονος ακραίος ήταν πολύ δραστήριος από τη δεξιά πλευρά της ομάδας του, πήγαινε στο 1vs1 και «έφτιαξε» το ακυρωθέν γκολ του Βέργου στο 14' (κεφαλιά, ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος), το δοκάρι του ίδιου λίγο πριν την ανάπαυλα (κοντινό του πλασέ), ενώ εκείνος «φλέρταρε» με το γκολ στο 32' όταν το σουτ του, ύστερα από δική του ενέργεια, πέρασε λίγο άουτ. Για τα «καναρίνια» από μία καλή στιγμή είχαν ακόμη οι Αντούνες (41'), Λάρσον (45΄+1') – κυρίως το δεύτερου – όμως το πρώτο μισό έληξε 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Σέντρα στο δεύτερο μισό και οι «κυανοκίτρινοι» πέρασαν τον Καρέλη στο «9» και τον Βέργο στα άκρα, κάτι που με το «καλημέρα» απέδωσε καρπούς. Στο 47' και στην πρώτη επαφή που έκανε ο πρώτος με την μπάλα με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Αποστολάκη την έστειλε στα δίχτυα και ισοφάρισε. Τα «καναρίνια» συνέχισαν να καλύτερη κυκλοφορία, οι γηπεδούχοι βρήκαν μία πολύ καλή στιγμή με τον Πογκοσιάν (55') και έτσι συμπληρώσαμε μία ώρα παιχνιδιού.

Μάντζης και Λιάβας τα «πρόσωπα» στο τελευταίο ημίωρο

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι έφεραν τον Μάντζη στο πλευρό του Τουράμ και θέλησαν να παίξουν με δύο κλασικά «9άρια». Οι παίκτες του Ιωνικού πήραν τον έλεγχο και μάλιστα ο 31χρονος φορ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (62') έστρωσε για τον Βραζιλιάνος παρτενέρ του με σουτ μέσα από τα αντίπαλα καρέ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Αμέσως μετά (68') «έφτιαξε» και τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Κάνιας που έβγαλε δύσκολα ο Ανέστης και στο 86' διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό σκορ, όταν ο Λένις έπαιξε στον κενό χώρο για το Μύγα που σέντραρε και εκείνος βρήκε δίχτυα με κεφαλιά ψαράκι. Τα «καναρίνια» από την πλευρά τους έκαναν ορισμένες «δοκιμές», ενώ στα αξιοσημείωτα η επιστροφή του Λιάβα. Ο νεαρός τους αμυντικός που από τον Γενάρη του 2021 ταλαιπωρείται από τραυματισμούς δείχνει πλέον γερός και έπαιξε ξανά μετά από 469 ημέρες, ενώ πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ιωνικός (Δ. Σπανός): Χριστοδουλής, Μύγας (90’ Γκοτσούλιας), Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος (90’ Κιάκος), Κάνιας, Ντάλσιο, Πογκοσιάν (61’ Μάντζης), Λένις (90’ Καμπράλ), Τουράμ (84’ Πλατέλλας).

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον (89’ Μπακαδήμας), Κορνέλιους, Περέιρα, Ντουάρτε (83’ Μπελεβώνης), Μόρσεϊ (89’ Μπαρμπόσα), Φλόρες (83’ Λιάβας), Αντούνες, Νταγκό (46’ Καρέλης), Βέργος.

Αστέρας - Απόλλων Σμύρνης 2-2

Σε ένα ματς που απουσίαζε η βαθμολογική σκοπιμότητα, από τη στιγμή που ο Αστέρας δεν είχε τη δυνατότητα να κυνηγήσει την πρώτη θέση στα playouts και ο Απόλλωνας είχε αποχαιρετήσει την κατηγορία, οι δύο ομάδες έπαιξαν ελεύθερα ειδικά στο δεύτερο μέρος και το τελευταίο σφύριγμα τους βρήκε να μοιράζονται τις εντυπώσεις μένοντας στο 2-2, στο πλαίσιο της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής για τα playouts της Super League Interwetten.

Ο Αστέρας προηγήθηκε δύο φορές, με τον Μπαράλες στο 49' (κεφαλιά) και τον Ιγκλέσιας στο 73' (σουτ), με τον Απόλλωνα να απαντάει με τη σειρά του με τους Τσιλούλη στο 69' (σουτ) και Ντάουντα στο 90+1' (κεφαλιά), σε ένα ματς που βρήκε στο φινάλε τους γηπεδούχους να έχουν 10 τελικές προσπάθειες (4 εντός εστίας) και τους φιλοξενούμενους 12 (5 εντός εστίας).

Σε χαμηλό τέμπο το πρώτο μέρος
Χωρίς μεγάλες φάσεις κύλησε το πρώτο μέρος στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή πολλές φορές και τους δύο γκολκίπερ να μην αισθάνονται ιδιαίτερη πίεση.

Ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά και στα πρώτα 12 λεπτά είχε δύο καλές στιγμές με τους Ντάουντα (το σουτ του έφυγε ελάχιστα άουτ στο 3') και Φατιόν (η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι σε σουτ του στο 12') ενώ από την πλευρά του ο Αστέρα απείλησε πρώτη φορά στο 17' με το σουτ του Κανελλόπουλου που δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Κότσαρη.

Μετά το 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες έδειχναν να αρκούνται στο 0-0, με μοναδική καλή στιγμή μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια να είναι ένα επικίνδυνο σουτ του Σλίβκα που υποχρέωσε τον Παπαδόπουλο να διώξει σε κόρνερ με γροθιές.

Σε αντίθεση πάντως με το πρώτο 45λεπτο που ήταν άκρως υποτονικό και αναιμικό, το δεύτερο βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν μεγαλύτερη διάθεση και όρεξη για να δημιουργήσουν, με συνέπεια να σημειωθούν τέσσερα γκολ σε αυτό το διάστημα, δύο για κάθε ομάδα.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τους Αρκάδες να πιέζουν και να ξεκλειδώνουν την άμυνα του Απόλλωνα στο 49', με τον Άλβαρες να βγάζει καλοζυγισμένη σέντρα από τα αριστερά και τον Μπαράλες να χρίζεται σκόρερ με κεφαλιά.

Μετά το 60' οι φιλοξενούμενοι ήταν πάντως εκείνοι που ανέλαβαν πρωτοβουλία και μετά από δύο καλές στιγμές που έφτιαξαν στα αντίπαλα καρέ, βρήκαν το γκολ που δικαιούνταν, με υπέροχο βολ πλανέ του Τσιλούλη στο 69', μετά από γύρισμα από τα δεξιά.

Δεν μπόρεσαν ωστόσο οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ να χαρούν για πολύ την ισοφάριση, αφού εκείνοι του Μίλαν Ράσταβατς ανέβασαν και πάλι στροφές, μετέφεραν το παιχνίδι στα αντίπαλα καρέ και έκαναν το 2-1 στο 74', με το δυνατό σουτ του Ιγκλέσιας από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Κότσαρη.

Το γκολ αυτό έδειχνε πως θα χάριζε το τρίποντο στους Αρκάδες αφού στη συνέχεια είχαν τον έλεγχο, όμως ο Απόλλωνας έκανε την ύστατη προσπάθεια για την ισοφάριση, στο τελευταίο του παιχνίδι πριν το οριστικό αντίο στη μεγάλη κατηγορία, για να την βρει μέσα από στημένη φάση.

Συγκεκριμένα από εκτέλεση κόρνερ, με τον Ντάουντα να παίρνει την κεφαλιά και να νικάει τον Παπαδόπουλο, για να γράψει το 2-2 στο 91ο λεπτό που σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων.

Λαμία - Ατρόμητος 0-0

Δεν είχε νικητή το παιχνίδι μεταξύ της Λαμίας και του Ατρομήτου για την τελευταία αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten. Αν και οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι και κάποιες ευκαιρίες, το 0-0 έμεινε έως το φινάλε του παιχνιδιού.

Ο Ατρόμητος τελείωσε τη σεζόν στους 33 βαθμούς, ενώ η Λαμία θα κυνηγήσει τη σωτηρία της στα μπαράζ απέναντι στη Βέροια που θα διεξαχθούν στις 22 και 29 Μαΐου.

Ξεχώρισε το δοκάρι του Κουλούρη στο α' μέρος

Οι φάσεις ήταν λίγες στο α' μέρος της αναμέτρησης στο Αθανάσιος Διάκος. Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 11' έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Κουλούρης με προβολή βρήκε την μπάλα, η οποία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια ο Μαυρομμάτης πήρε το ριμπάουντ με κεφαλιά, μπλόκαρε ο Γκαραβέλης.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού, η Λαμία προσπάθησε να ανέβει και να ισορροπήσει στον αγώνα. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν ήταν ουσιαστικοί απέναντι στην εστία του Ατρομήτου. Ως εκ τούτου το 0-0 έμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους του παιχνιδιού.

Ευκαιρίες και οι δύο ομάδες, δοκάρι η Λαμία

Ο Ατρόμητος μπήκε πάλι πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος. Στο 53ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μπει μπροστά στο σκορ ξανά με τον Ευθύμη Κουλούρη να είναι πρωταγωνιστής. Ωστόσο, η Λαμία ανέβηκε στην συνέχεια και επιχείρησε να πάρει το προβάδισμα.

Στο 54' ο Μαρτίνεθ αστόχησε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, παρά το γεγονός ότι ήταν ολομόναχος χωρίς πίεση. Στο 71ο λεπτό η ομάδα της Φθιώτιδας ισοφάρισε στα δοκάρια, με σουτ του Σιμόν εκτός περιοχής που σταμάτησε στην οριζόντια δοκό του Μάριτς.

Στο 88ο λεπτό οι Περιστεριώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να φύγουν με το τρίποντο, όμως το σουτ του Νταβιώτη απέκρουσε ο Γκαραβέλης. Μέχρι και το τέλος οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες, αλλά το γκολ δεν μπήκε. Έτσι, το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share