Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βλέπει ΠΑΟΚ και... αφηνιάζει ο Άρης - Διπλό Ευρώπης στην Τούμπα

"Ναυάγιο" ο Δικέφαλος

11 Μαΐου 2022 20:51
Βλέπει ΠΑΟΚ και... αφηνιάζει ο Άρης - Διπλό Ευρώπης στην Τούμπα
Πηγή εικόνας: ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / MEGAPRESS
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ΠΑΟΚ Άρης: Τεράστιας, ψυχολογικής αλλά και βαθμολογικής, σημασίας νίκη για τους Κίτρινους που φαίνεται ότι πήραν τον… αέρα του συμπολίτη τους και με το γκολ του Καμαρά πέρασαν από την Τούμπα με 0-1. Με αυτό το αποτέλεσμα οι παίκτες του Μπούργκος δείχνουν να έχουν… σφυγμό όσον αφορά την πρόκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν και πάνε με φουλ… γκάζια στον «τελικό» με την ΑΕΚ το Σάββατο (14/5) στο Κλ. Βικελίδης. Από την άλλη ο Δικέφαλος του Βορρά συνεχίζει να προβληματίζει με την εικόνα του, φτάνοντας στα 10 παιχνίδια χωρίς νίκη και κάνοντας πολλές φορές τους φίλους της ομάδας τους να γιουχάρουν κατά τη διάρκεια του ντέρμπι.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ πόσα εισιτήρια παίρνουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Το ματς

Το ντέρμπι της Τούμπας ξεκίνησε με την πρώτη φάση να έρχεται από τους γηπεδούχους στο 6’, όταν ο Μουργκ θα κάνει ένα καλό γύρισμα στον Τέιλορ, όμως πιο πίσω από εκεί ήταν ο Βραζιλιάνος με την άμυνα του Άρη να προλαβαίνει να διώξει, με τους Κίτρινους να απαντάνε στο 9’ με σουτ από τον Σούντγκρεν που πέρασε άουτ. Παρά τις δύο φάσεις τα πρώτα λεπτά ο αγώνας δεν συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό, οι αντίπαλες ομάδες προσπαθούσαν να πάρουν την κατοχή της μπάλας και να ελέγξουν την αναμέτρηση. Στο 20΄και δύο λεπτά μετά οι Κίτρινοι θα απειλήσουν την εστία του Πασχαλάκη, αρχικά όταν ο Ιτούρμπε θα εκτελέσει απευθείας κόρνερ, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να διώχνει με γροθιές, ενώ λίγο μετά ένα σουτ από τον Μαντσίνι θα περάσει άουτ.

Οι παίκτες του Μπούργκος ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να πιέσουν ψηλά την άμυνα του Δικεφάλου, με στόχο να έχουν την κατοχή της μπάλας, κάτι που δυσκόλευε αρκετά τους γηπεδούχους να επιτεθούν και να απειλήσουν την εστία του Κουέστα. Την ίδια στιγμή οι Κίτρινοι ήταν πολύ απειλητικοί και στην αντεπίθεση, με τον Μαντσίνι δύο φορές να μην μπορεί να τελειώσει σωστά την ομαδική προσπάθεια των συμπαικτών του, αφού την πρώτη κόπηκε από τον Σίντκλεϊ την τελευταία στιγμή, ενώ λίγο μετά το σουτ του θα περάσει αρκετά μακριά από το τέρμα των γηπεδούχων.

Στο 33’ οι παίκτες του Λουτσέσκου θα απειλήσουν με ένα μακρινό σουτ από τον Κούρτιτς, όμως ο Κουέστα θα μπλοκάρει με ευκολία. Εφτά λεπτά μετά και πάλι οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν ακόμα μια καλή προϋπόθεση να απειλήσουν, όταν μετά από βαθιά μπαλιά ο Καμαρά θα έβγαινε απέναντι από τον Πασχαλάκη, όμως θα κάνει τραγικό κοντρόλ, με τον τερματοφύλακα τους ΠΑΟΚ να μπλοκάρει.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους Κίτρινους να μπαίνουν πιο δυνατά και να έχουν δύο ευκαιρίες λίγο μετά την έναρξη. Αρχικά ένα σουτ του Καμαρά θα αποκρουστεί εύκολα από τον Πασχαλάκη, στο 48’, ενώ ένα λεπτό μετά ο Σούντρκεν θα δοκιμάσει το πόδι του από πλάγια θέση, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη!

Στο 51’ ο Δικέφαλος του Βορρά θα χάσει τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Σάστρε θα μπει στην περιοχή και θα σουτάρει, με τον Κουέστα να αποκρούει, την μπάλα να φτάνει στον Μουργκ, μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως η προσπάθειά του προ σχεδόν κενής εστίας να φεύγει πολύ ψηλά άουτ. Ο αγώνας όσο περνούσε η ώρα πήγαινε στην δύναμη, με τα μαρκαρίσματα και από τις δύο πλευρές να είναι πολλά και μην αφήνει τους ποδοσφαιριστές να βρουν ρυθμό. Αυτοί όμως που θα βρουν δίχτυα θα είναι οι Κίτρινοι! Στο 63’ ο Μαντσίνι βρει με πολύ ωραία κάθετη πάσα τον Καμαρά, που θα περάσει πολύ ωραία το τάκλιν του Ίνγκασον και θα πλασάρει τον Πασχαλάκη κάνοντας το 0-1.

Βλέπει ΠΑΟΚ και... αφηνιάζει ο Άρης - Διπλό Ευρώπης στην Τούμπα
Πηγή εικόνας: ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / MEGAPRESS - EUROKINISSI

Στην συνέχεια του αγώνα ο Δικέφαλος του Βορρά θα πάρει την κατοχή της μπάλας, όμως οι παίκτες του Μπούργκος θα καταφέρουν να κλείσουν όλους του χώρους και να μην δίνουν τη δυνατότητα στους αντιπάλους του να απειλήσουν. Στο 81' ο ΠΑΟΚ θα απειλήσει μετά από αρκετή ώρα, όταν μετά από σέντρα ο Άκπομ θα πάρει την κεφαλιά, μέσα από την μεγάλη περιοχή, όμως ο Κουέστα θα μπλοκάρει την μπάλα.

Ο Μπούργκος θα θωρακίσει ακόμα περισσότερα την άμυνά του τα τελευταία λεπτά του ντέρμπι, βάζοντας σαν τρίτο αμυντικό τον Δεληζήση και βγάζοντας εκτός τον Ιτούρμπε κάτι που τον έκανε την ομάδα του λιγότερα επιθετική. Τα νεύρα θα είναι τεντωμένα όσο βαδίζουμε για το τέλος, με τις μονομαχίες των ποδοσφαιριστών να είναι συνεχόμενες, όσο και τα σκληρά μαρκαρίσματα, κάτι που δεν βοήθαγε κυρίως τους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να βρουν την φάση που θα τους έκανε να ισοφαρίσουν την αναμέτρηση.

Αντίθετα οι Κίτρινοι θα χάσουν τεράστια ευκαιρία να κάνουν το 0-2 όταν στο 90+2' θα κάνει ατομική ενέργεια στην αντεπίθεση και θα φτάσει σε σημείο βολής, απέναντι στον Πασχαλάκη, με τον Ίνγκασον να κόβει με τάκλιν την τελευταία στιγμή. Στα υπόλοιπα λεπτά οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν θα καταφέρουν να βρουν κάποια καλή στιγμή με αποτέλεσμα το 0-1 να παραμείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μπριχ.

Συνθέσεις

Σκόρερ: 63’ Καμαρά

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχάι (80' Τσόλακ), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (66’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Τέιλορ (66’ Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (66’ Σοάρες), Άκπομ.

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά (68’ Σάκιτς), Ντουκουρέ, Ματίγια, Ιτoύρμπε (84' Δεληζήσης), Μαντσίνι (79' Ματέο Γκαρσία), Καμαρά, Μπερτόγλιο (79' Πάλμα).

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share