Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τσιτσιπάς εναντίον Ντιμιτρόφ σε ένα ματς-θρίλερ - Λύγισε τον Βούλγαρο με 2-1 σετ

Έκανε το «3Χ3» μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες

11 Μαΐου 2022 18:52
Τσιτσιπάς εναντίον Ντιμιτρόφ σε ένα ματς-θρίλερ -  Λύγισε τον Βούλγαρο με 2-1 σετ
Πηγή εικόνας: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρότι τα βρήκε... σκούρα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας λύγισε τον Βούλγαρο με 2-1 σετ (3-6, 7-5, 6-7) και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Masters της Ρώμης.

Παράλληλα, Ρούμπλεφ – Τσιτσιπάς 1-2: Στα ημιτελικά της Μαδρίτης ο Έλληνας τενίστας.

Ο Τσιτσιπάς πανηγύρισε την τρίτη νίκη απέναντι στον Ντιμιτρόφ σε ισάριθμα παιχνίδια που έχουν δώσει μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, αφού συναντήθηκαν στα πρόσφατα τουρνουά σε Βαρκελώνη (22/4) και Μαδρίτη (5/5).

Συνολικά, ο Τσιτσιπάς έκανε το 5-1 απέναντι στον σημερινό του αντίπαλο, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι διάρκειας δύο ωρών και 39 λεπτών.

Ο 23χρονος Έλληνας μπήκε στο παιχνίδι δυνατά και με ένα γρήγορο μπρέικ προηγήθηκε 3-0. Ο Ντιμιτρόφ πίεσε μόνο στο έβδομο γκέιμ, όμως ο Τσιτσιπάς άντεξε και έκανε το 1-0 σετ με 6-3 μέσα σε 33 λεπτά.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο, με τον Τσιτσιπά να δείχνει πως έχει το πάνω χέρι και, μάλιστα να κάνει το μπρέικ για το 4-3. Ο Βούλγαρος είχε μπρέικ πόιντ για την ισοφάριση, όμως ο «Στεφ» τον σταμάτησε για το 5-3. Και παρότι είχε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς, έπαθε μπλακ άουτ. Μετά το 0:15 του ένατου γκέιμ, ο Ντιμιτρόφ έτρεξε επιμέρους σερί 12-1 και έφερε «τούμπα» το σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με 7-5.

Η μάχη φούντωσε στο τρίτο σετ. Οι δύο παίκτες κράτησαν το σερβίς τους, με τον Ντιμιτρόφ να φτάνει δύο φορές σε ματς πόιντ και τον Τσιτσιπά να βρίσκει απαντήσεις και να τον σταματάει (5-5 και 6-6). Το ματς πήγε στο τάι μπρέικ, όπου ο Έλληνας προηγήθηκε 5-0. Ο Ντιμιτρόφ απάντησε με σερί τεσσάρων πόντων (5-4), όμως Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του και τελείωσε το παιχνίδι με 7-4.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share