Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μπόρις Μπέκερ: Σε φυλάκιση 2,5 ετών καταδικάστηκε ο «θρύλος» του τένις

Του επιβλήθηκε η ποινή από βρετανικό δικαστήριο

29 Απριλίου 2022 18:27
Μπόρις Μπέκερ: Σε φυλάκιση 2,5 ετών καταδικάστηκε ο «θρύλος» του τένις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο νικητής έξι Grand Slam τίτλων και πρώην προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς, κατηγορείται ότι κράτησε κρυφά από τις αρχές τα τρόπαια που είχε κατακτήσει στα τουρνουά του Wimbledon και του Australian Open καθώς και κάποια ακίνητα μεταξύ Λονδίνου και Γερμανίας και περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ περιουσιακά στοιχεία.

Δείτε επίσης: Πέθανε ο θρύλος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπατής

Ο πρώην τενίστας είχε κριθεί ένοχος πριν από δύο εβδομάδες για τέσσερις κατηγορίες σε δίκη που είχε γίνει στο Λονδίνο. Κινδύνευε μάλιστα με ποινή φυλάκισης επτά ετών. Ο πρώην τενίστας είχε κηρύξει πτώχευση το 2017. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν βρετανικά μέσα θα εκτίσει τη μισή ποινή του.

Ο Μπόρις Μπέκερ κάποτε είχε το παρατσούκλι ο αγαπημένος Γερμανός της Βρετανίας – ο 54χρονος κάποτε αστειευόταν ότι ήταν “πρώτος σε μια σύντομη λίστα” – ο έξι φορές νικητής του γκραν σλαμ άξιζε περίπου 38 εκατομμύρια λίρες στην ακμή του σε χρηματικά έπαθλα και συμφωνίες χορηγίας.

Ακόμα και μετά την αποχώρησή του, το καλό χιούμορ και η πολύχρωμη ιδιωτική ζωή του Μπέκερ τον κράτησαν στα μάτια και την αγάπη του κοινού, παρά την προηγούμενη καταδίκη του για φοροδιαφυγή και απόπειρα φοροαποφυγής στη Γερμανία το 2002.

Η εισαγγελέας Rebecca Chalkley είχε πει στους ενόρκους κατά τη διάρκεια της υπόθεσης ότι ο Μπόρις Μπέκερ είχε δώσει στους υπαλλήλους της πτώχευσης το “παραμικρό”.

Πέθανε σε ηλικία 41 ετών ο Κρίστιαν Σνάιντερ

Ο άτυχος Σνάιντερ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 41 ετών, υπήρξε προπονητής αθλητών τόσο στο WTA όσο και στο ATP tour, όμως έγινε γνωστός για την συνεργασία του με τον Μπόρνα Κόρτιτς, στη διάρκεια της οποίας (το 2019) διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέως εντέρου.

Τότε δεν χρειάστηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στα κορτ σχεδόν έξι μήνες αργότερα. Δυστυχώς, δυο αργότερα υποτροπίασε κάνοντας μετάσταση στο στομάχι και τα πράγματα έκτοτε δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά για την υγεία του.

Ο Σνάιντερ του οποίου το παρατσούκλι ήταν Κίκι δούλευε τον τελευταίο χρόνο με την Άννα Κόνγιουχ υποστηρίζοντας ταυτόχρονα και την ανερχόμενη Πέτρα Μαρτσίνκο, η οποία έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου του Αυστραλιανού Όπεν στα κορίτσια. Μετά την κατάκτηση του τίτλου από την Μαρτσίνκο, ο Σνάιντερ μίλησε με γενναιότητα για τη μάχη που δίνει με την επάρατη νόσο.

κριστιαν-σναιντερ

Η υποστήριξη που είχε από το Τουρ ο Κίκι στη διάρκεια της μάχης που έδωσε ήταν συγκινητική, με τον προπονητή του Ντανίλ Μεντβέντεφ, Ζιλ Σερβαρά να εμφανίζεται με μπλουζάκι με λόγκο «Κίκι γιατί νοιάζομαι», στη διάρκεια του Indian Wells, ενώ ο Ιταλός τενίστας Τόμας Φαμπιάνο δώριζε ένα δολάριο για κάθε λεπτό που έπαιζε στο Μάστερς του Μαϊάμι.

«Ο Κρίστιαν Σνάιντερ πέθανε μετά από μία σοβαρή νοσο. Ένας από τους πιο διάσημους προπονητές, ο αγαπημένος όλων μας Κίκι, έχασε την πιο σκληρή μάχη ενάντια σε μία βάρβαρη ασθένεια», ανέφερε η ανακοίνωση της Κροατικής Ομοσπονδίας τένις και συνέχιζε, «Ήταν προπονητής πολλών σταρ, όπως ο Μπόρνα Κόριτς και η Άννα Κόνγιουχ. Πρόσφατα υποστήριξε και την νικήτρια του Αυστραλιανού Όπεν, Πέτρα Μαρτσίνκο και δούλεψε με τους Μπερνάρ Πέρο Όλγκα Ντανίλοβιτς...

Δυστυχώς, η ζωή του τερματίστηκε πρόωρα στα 41 του. Κίκι σε ευχαριστούμε για όσα έδωσες στο τένις. Εκφράζουμε τα βαθύτερα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του». Ο Μπόρνα Κόριτς σε ανάρτηση του στο twitter έγραψε: «Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε και προπονητή μου. Ήμουν ευλογημένος που σε είχα στη ζωή μου».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share