Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Ντέρμπι με πολύ... ξύλο και ανοιχτοί λογαριασμοί ενόψει τελικού (video)

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα λύσουν στον Πειραιά πια τις διαφορές τους για την πρόκριση

21 Απριλίου 2022 21:33
Κύπελλο Ελλάδας: Ντέρμπι με πολύ... ξύλο και ανοιχτοί λογαριασμοί ενόψει τελικού (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός για το Κύπελλο Ελλάδας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς (27/4).

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αλληλοεξουδετερώθηκαν στην Τούμπα, με το τελικό 0-0 να αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει του επαναληπτικού. Λιγοστές οι ευκαιρίες για κάθε ομάδα, Μασούρας και Ζίβκοβιτς τις μεγαλύτερες με όλες να καταγράφονται στο πρώτο μέρος.

Κύπελλο Ελλάδος: Προβάδισμα ΠΑΟ για τελικό με Ιωαννίδη (Βίντεο)

Το ματς

Μέσα σε μία εξαιρετική ατμόσφαιρα από τους φίλους του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου απείλησε πρώτη στον ημιτελικό, όταν ο Λέο Ζαμπά συγκεκριμένα στο 6' έκανε μία εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, πήγε να τσιμπήσει έξυπνα για τον Άκπομ, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού τον έκοψε πριν ο τελευταίος προλάβει να τελειώσει.

Στο 10ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφτασε στο γκολ με τον Μασούρα. με τη φάση να ελέγχεται στο VAR για πιθανό οφσάιντ. Έστω και οριακά, το τέρμα των "ερυθρόλευκων" ακυρώθηκε και έτσι το 0-0 δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ είχε στο πρώτο τέταρτο εκείνος την μπάλα στα πόδια του και τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή.

ολυμπιακοσ-παοκ
ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / MEGAPRESS

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που φαινόταν πιο απειλητικός στην πράξη. Κάτι που αποδείχθηκε άλλωστε και στη φάση του Μασούρα, έστω κι αν το γκολ ακυρώθηκε εν τέλει για μερικά εκατοστά.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό, με αποτέλεσμα Μανωλάς (στο 16') και Άκπομ (στο 27') να έχουν ήδη δεχθεί από μία κίτρινη κάρτα. Η πιο μεγάλη στιγμή για το "Δικέφαλο" στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 32ο λεπτό. Ο Ζίβκοβιτς έπιασε ωραίο σουτ, με τον Βατσλίκ να κάνει μεγάλη απόκρουση και τον Κούρτιτς στο ριμπάουντ να πιάνει ένα μονοκόμματο σουτ που πέρασε άουτ!

Με το τέλος του ημιχρόνου και το 0-0 της ανάπαυλας, ήταν φανερό ότι οι Πειραιώτες θα έψαχναν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση για το γκολ, ενώ ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να διασπάσει μία καλά παραταγμένη άμυνα για να βρει σκορ.

Δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο δίχως αλλαγές, με τον Ολυμπιακό να απειλεί για πρώτη φορά στην επανάληψη με τον Καμαρά στο 64', το σουτ του οποίου πέρασε λίγο έξω. Ο ΠΑΟΚ είχε από πλευράς του μία καλή στιγμή στο 74', με τον Μπίσεσβαρ να σουτάρει καλά και την μπάλα να περνά ξανά για λίγο άουτ.

Η επέμβαση των Λουτσέσκου και Μαρτίνς με τις αλλαγές περισσότερο χάλασε τον όποιο ρυθμό, παρά τον βοήθησε. Όσο περνούσε η ώρα φαινόταν όλο και πιο καθαρά, η πρόθεση των δύο προπονητών να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα.

Άλλωστε μπορεί ο Ολυμπιακός να έφευγε με την ισοπαλία από την Τούμπα, αλλά ένα και μόνο γκολ να σκοράρουν στο Φάληρο οι «ασπρόμαυροι», τους αρκεί για να πάρουν την πρόκριση με κάθε ισόπαλο αποτέλεσμα (βλ. 1-1-, 2-2 κτλ.).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (66' Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (79' Ολιβέιρα).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά (87' Κούντε), Γκάρι Ροντρίγκες (79' Καρβάλιο), Μασούρας (94΄Βρουσάι), Τικίνιο (79' Ελ Αραμπί).

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / MEGAPRESS

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share