Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

SUPER LEAGUE: Με διπλό έβαλε τέλος στις ελπίδες ο Ιωνικός - Ικανοποιημένοι με την ισοπαλία Ατρόμητος και ΟΦΗ

Ο Ιωνικός πήρε τη νίκη με 1-0 απέναντι στη Λαμία, ενώ με ισόπαλο 1-1 έληξε το σκορ στο ματς ΟΦΗ - Ατρόμητος

17 Απριλίου 2022 19:33
SUPER LEAGUE: Με διπλό έβαλε τέλος στις ελπίδες ο Ιωνικός - Ικανοποιημένοι με την ισοπαλία Ατρόμητος και ΟΦΗ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ματς στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον ΟΦΗ έληξε ισόπαλο 1-1 με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό που τους φέρνει ποιο κοντά στο στόχο που έχει θέσει η κάθε ομάδα στα playouts. Την ίδια στιγμή, ο Ιωνικός πήρε τη νίκη με 1-0 απέναντι στη Λαμία χάρη στο γκολ του Μάντζη στο 31' για την 4η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten. Πλέον, οι Φθιώτες δεν έχουν καμία ελπίδα για απευθείας παραμονή.

Super League: Πέταξε βαθμούς ο Απόλλων, όλα μηδέν στο Αγρίνιο

Ατρόμητος - ΟΦΗ 1-1

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον ΟΦΗ στο Περιστέρι με τις δύο ομάδες να είναι ικανοποιημένες καθώς πρόσθεσαν έναν βαθμό στο σακούλι τους που τους έφερε ποιο κοντά στο στόχο που έχει θέσει η κάθε ομάδα. Οι γηπεδούχοι για να εξασφαλίσουν την απευθείας παραμονή, βρίσκονται πλέον στο +10 από τη Λαμία που αντιμετωπίζει τον Ιωνικό και οι φιλοξενούμενοι για να είναι αυτοί που θα τερματίσουν έβδομοι.

Ο Ατρόμητος ήταν ομάδα που πέτυχε πρώτη γκολ και πήρε προβάδισμα την ώρα που ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ισοφάρισε και θα μπορούσε να βρει ένα δεύτερο γκολ αλλά βρήκε μπροστά του τον Γιαννιώτη που έκανε κάποιες εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές τελικές προσπάθειες, 10 οι γηπεδούχοι, 12 οι φιλοξενούμενοι με τον ΟΦΗ να είναι αυτός που είχε τις κλασικότερες εξ αυτών και μάλιστα συνολικά 1,55xgoals.

Ο Κλωναρίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Επασί

Ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ κόντρα στον ΟΦΗ στο 10' της αναμέτρησης με τον Κλωναρίδη να εκμεταλλεύεται ένα λάθος του Επασί και να σκοράρει με γυριστό σουτ. Σε σέντρα από τα αριστερά ο Κουλούρης έκανε το γύρισμα, με τον Επασί να προσπαθεί να διώξει τη μπάλα, δεν το κατάφερε και την έστειλε προς τον Κλωναρίδη που έκανε το γυριστό και πέτυχε το δεύτερο φετινό του τέρμα. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να ισοφάρισει αλλά το σουτ του Φελίπε ήταν εύκολη υπόθεση για τον Γιαννιώτη στο 19' της αναμέτρησης.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Κλωναρίδης βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, αυτή τη φορά στα αριστερά της περιοχής, έκανε το πλασέ με τη μπάλα να φεύγει αρκετά έξω από την εστία του Επασί. Ενώ τρία λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση των φιλοξενούμενων με το σουτ του Λάμπρου που έφυγε εκτός εστίας.

Στο 39' του αγώνα ο ΟΦΗ προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Τοράλ να αφήνει τη θέση του στον Μπουζούκη χωρίς να αλλάζει κάτι στον σχηματισμό των Κρητικών.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στο 1-1 στο 41' όταν ο Νέιρα έκανε μια ωραία ενέργεια, έδωσε δεξιά του στον Μαρινάκη, που γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, εκεί ο Φελίπε έκανε την πάσα στον Αργεντινό μέσο που σούταρε όμως αρκετά άστοχα.

Γρήγορη ισοφάριση από τον ΟΦΗ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ΟΦΗ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια μετά από μια αρκετά όμορφη επίθεση από τα αριστερά. Οι Λάμπρου - Μπαλογιάννης άλλαξαν τη μπάλα με τον αριστερό μπακ των Κρητικών να μπαίνει στην περιοχή να κάνει την παράλληλη μπαλιά και τον Φελίπε από κοντά να πλασάρει για το 1-1.

Παρά το 1-1 η ομάδα του Κόουλμαν προσπάθησε να πάρει ξανά τα ηνία στην αναμέτρηση. Στο 63' ο Κουλούρης έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής από τα αριστερά, έκανε το σουτ αλλά ο Επασί αυτή τη φορά μπλόκαρε σωτήρια και κράτησε το 1-1.

Δύο καλές στιγμές με τον Φελίπε

Ο ΟΦΗ προσπαθούσε να απειλήσει με σουτ από μακριά αλλά κανένα εξ αυτών δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Γιαννιώτη. Παρά μόνο δύο εκτελέσεις φάουλ από τον Φελίπε, η πρώτη στο 79' και η δεύτερη στο 86' με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να είναι εκεί και να μπλοκάρει τη μπάλα.

Το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς επιπλέον φάσεις για τις δύο ομάδες και με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης στο Περιστέρι.

 SUPER LEAGUE: Με διπλό έβαλε τέλος στις ελπίδες ο Ιωνικός - Ικανοποιημένοι με την ισοπαλία Ατρόμητος και ΟΦΗ

Λαμία - Ιωνικός 0-1

Ο Ιωνικός πήρε το διπλό απέναντι στη Λαμία για την 4η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten. Oι Νικαιώτες επικράτησαν 1-0 και έβαλαν τέλος στις ελπίδες της ομάδας Φθιώτιδας για απευθείας παραμονή.

Η Λαμία είναι στην 13η θέση με 21 πόντους στο +1 από τον ουραγό Απόλλωνα και οι δύο τους θα μονομαχήσουν για να αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό. Αυτό σημαίνει πως και μαθηματικά σώθηκαν Ατρόμητος, αλλά και ο Ιωνικός.

Ο Μάντζης έβαλε μπροστά τους Νικαιώτες

Το παιχνίδι ξεκίνησε με δυνατές μονομαχίες και τη Λαμία να έχει μπει με στόχο να κρατήσει την κατοχή και να γίνει απειλητική. Μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο δεν υπήρχε. Οι Φθιώτες είχαν αδυναμία στην τελική ενέργεια, ενώ οι Νικαιώτες έψαχναν την στιγμή τους στην κόντρα.

Στο 31ο λεπτό ο Ιωνικός ευτύχησε να μπει μπροστά στο σκορ. Ο Λένις έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα στα όρια της περιοχής, ο Μάντζης πήρε την κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής και σκόραρε.

Οι φιλοξενούμενοι έως και το φινάλε του πρώτου μέρους εξακολουθούσαν να βρίσκουν κενούς χώρους. Στο 35' ο Άοσμαν σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε πάνω στον Τζανετόπουλο, άλλαξε πορεία και έφυγε κόρνερ. Στο 39' την τύχη τους δοκίμασαν επίσης Ντάλσιο (39') και Λένις (45+1').

Με ρυθμό, αλλά χωρίς γκολ το β' μέρος

Η Λαμία, η οποία "καιγόταν" μπήκε πιο δυνατά στο β' μέρος. Στο 48' ο Λούκας σούταρε με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Αργότερα, μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μπεχαράνο έβαλε το πόδι σε κίνησή του στο δεύτερο δοκάρι, αλλά αστόχησε για λίγο. Στο 56ο λεπτό η Λαμία απείλησε ξανά, με σουτ του Τζανδάρη που πέρασε για λίγο άουτ.

Ο Ιωνικός από την πλευρά του θέλησε να ανεβάσει ρυθμό. Στο 62' ο Κιάκος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ, ο Σαράνοβ απέκρουσε με το πόδι. Ο κίπερ της Λαμίας ήταν σωτήριος και στο 66' όταν απέκρουσε την κεφαλιά του Λένις, με την μπάλα να φεύγει μακριά και με τη βοήθεια του δοκαριού.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ξανά ρυθμό, όσο το παιχνίδι όδευε προς τη λήξη του, χωρίς βέβαια να έχει τη μεγάλη ευκαιρία. Ο Ιωνικός ήταν εκείνος μάλιστα που είχε την καλή στιγμή. Ο Τουράμ άφησε την μπάλα στον Άοσμαν, βρέθηκε απέναντι από τον Σαράνοβ στα δεξιά της περιοχής, όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Η Λαμία έως το φινάλε προσπάθησε να αρπάξει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι, το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα με τον Ιωνικό να "καταδικάζει" τους Φθιώτες.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share