Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Τεράστιο διπλό Απόλλωνα στην Κρήτη και... φωτιά στη μάχη της παραμονής - «Αναπνέουν» Ατρόμητος και Ιωνικός!

«Φούντωσε» επικίνδυνα η μάχη των πλέι άουτ

9 Απριλίου 2022 22:54
Super League: Τεράστιο διπλό Απόλλωνα στην Κρήτη και... φωτιά στη μάχη της παραμονής - «Αναπνέουν» Ατρόμητος και Ιωνικός!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Απόλλων Σμύρνης έχει ακόμη σφυγμό... Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έφυγε με τεράστιας σημασίας νίκη (2-1) από το «Θ. Βαρδινογιάννης» απέναντι στον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι άουτ, μείωσε σε 2 βαθμούς τη διαφορά από την προτελευταία Λαμία και είναι «ολοζώντανος» για τη 13η θέση, που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής της Super League.

Δείτε επίσης: Νικήτρια η ειρήνη στο «Γ. Καραϊσκάκης»: Φιλική επικράτηση Ολυμπιακού κόντρα στην ουκρανική Σαχτάρ

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, που δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, κρατά πια την τύχη στα... πόδια της, αφού εκτός από την εξαιρετική ψυχολογία ενόψει της συνέχειας μετά από μια τέτοια νίκη, θα υποδεχθεί τη Λαμία στο «Γ. Καμάρας» στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Μόλις στο πρώτο λεπτό οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Βούρου σε σουτ του Μαρτίνες. Ο διαιτητής Τζοβάρας κλήθηκε στο VAR, είδε τη φάση και αποφάνθηκε ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι στήριξης, δίνοντας συνέχεια στο παιχνίδι.

Αυτή η φάση έδωσε το έναυσμα για να ανοίξει ο ρυθμός, με τους παίκτες του Νιόπλια να χάνουν τρεις ευκαιρίες πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο.

Στο 4΄ και μετά από αντεπίθεση ο Τσιλιανίδης βγήκε απέναντι στον Σόρτσαν, ο οποίος απέκρουσε, στο 7΄ ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έσωσε την εστία του στην κεφαλιά του Πασαλίδη και στο 8΄ νέα κεφαλιά, από τον αμαρκάριστο Τσιλιανίδη στη σέντρα του Νέιρα, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στη συνέχεια η αθηναϊκή ομάδα ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά στο 45΄ χρειάστηκε ξανά τη συνδρομή του Σλοβένου τερματοφύλακά της, που έκανε νέα εντυπωσιακή επέμβαση σε ωραίο σουτ του Λάμπρου.

Κι ενώ το πρώτο ημίχρονο τελείωνε, ενάντια στη ροή του αγώνα ο Απόλλωνας Σμύρνης άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό γκολ του Φατιόν (45΄+3), όταν μετά από σέντρα του Μαρτίνες ο Ντάουντα έκανε την κεφαλιά και ο Φατιόν νίκησε τον Επασί με ψαλιδάκι, αφού πρώτα έκανε κοντρόλ με το στήθος.

Ο Σόρτσαν έβγαλε και το σουτ του Λουίζ Φελίπε στο 51΄, ο Επασί τον μιμήθηκε στο 56΄ αποκρούοντας σωτήρια την προσπάθεια Σλίβκα και στο 70΄ ο ΟΦΗ έφτασε στην ισοφάριση με σκόρερ τον Λουίζ Φελίπε, από «σπάσιμο» του Νέιρα.

Η ισοφάριση ανάγκασε τους παίκτες του Τεννέ να εγκαταλείψουν τη διαχείριση του αγώνα, αφού ο βαθμός δεν τους εξυπηρετούσε. Ο Απόλλωνας βγήκε μπροστά λοιπόν και δικαιώθηκε.

Αφού στο 72΄ μετά την κεφαλιά-πάσα του Μπρούνο Άλβες ο Ιωαννίδης με προβολή είδε τον Επασί να του στερεί το γκολ, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 1-2 έξι λεπτά αργότερα με τον Σλίβκα, που δέχθηκε την πάσα του Μαρτίνες, «άδειασε» τον Βούρο και πλάσαρε τελειώνοντας τη φάση.

"Κηδεία" από τον αδιάφορο Βόλο με τριάρα στη Λαμία - Φοβερό γκολ ο Μπαρτόλο

βολοσ

Στον αγώνα του Βόλου με τη Λαμία στο Πανθεσσαλικό στάδιο, με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής των πλέι άουτ στη Super League, το μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο είχε η φιλοξενούμενη ομάδα, αλλά ηττήθηκε κατά κράτος.

Οι Θεσσαλοί επιβλήθηκαν με 3-0 αφήνοντας σε δυσχερή θέση τους (προτελευταίους) Φθιώτες, τους οποίους χωρίζουν 5 βαθμοί από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης (παίζει αργότερα στο Ηράκλειο), ενώ οι ίδιοι επικύρωσαν και μαθηματικά την παραμονή τους.

Οι Βολιώτες ήταν ανώτεροι στο ξεκίνημα και είχαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν στο 12ο λεπτό, με το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Φερνάντες να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ, στην καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Η Λαμία κατέγραψε την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια στο 50ό λεπτό, με ένα άστοχο γυριστό σουτ του Μανούσου από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στο 53΄ στάθηκε άτυχη, καθώς σουτ του Σιμόν από τη γωνία της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 69΄ ο Τζανδάρης δεν έκανε σωστά την προβολή από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα άουτ και τρία λεπτά αργότερα η θεσσαλική ομάδα άνοιξε το σκορ, με ένα ωραίο γκολ: Ο Άλχο σέντραρε από δεξιά και ο Μπαρτόλο με έξοχο εν κινήσει σουτ «σημάδεψε» το αριστερό «Γ».

Αμέσως ύστερα (73΄) ο Βόλος είχε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει, όταν ο Φαν Βέερτ βγήκε σε τετ α τετ με τον Σαράνοφ, τον πέρασε και πλάσαρε στο αριστερό δοκάρι.

Και αφού στο 87΄ από λάθος του Κορέα, ο Σιμόν πήρε την μπάλα εντός περιοχής αλλά αστόχησε σε τεράστια ευκαιρίας για την Λαμία, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με το γκολ του Ροσέρο κι έδωσαν εύρος στη νίκη τους φτάνοντας στο 3-0 με τον Φεράρι, στο 90΄+5.

Super League: «Διπλό» παραμονής ο Ατρόμητος στο Αγρίνιο

ατρομητοσ

Με πρωταγωνιστή σε ένα ακόμη ματς τον Ευθύμη Κουλούρη (ασίστ και νικητήριο γκολ), ο Ατρόμητος έφυγε νικητής από το Αγρίνιο με 3-2 επί του Παναιτωλικού και ουσιαστικά "σφράγισε" την παραμονή του στην Super League και για την επόμενη περίοδο.

Το συγκρότημα του Κρις Κόουλμαν πήρε απόλυτα δίκαια τη νίκη, προηγήθηκε δύο φορές με τους Έρλινγκμαρκ και Μουνίθ και παρότι ισοφαρίστηκε ισάριθμες από τον αρχηγό των γηπεδούχων, Χόρχε Ντίας, βρήκε τον τρόπο στο δεύτερο μέρος να πετύχει και τρίτο γκολ με τον… μετρ του είδους, Ευθύμη Κουλούρη, ο οποίος έφτασε… αισίως τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα.

Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού και συγκεκριμένα στο 48ο δευτερόλεπτο ο Ατρόμητος προηγήθηκε με τον Κουλούρη να δίνει την πάσα στον Έρλινγκμαρκ κι ο Σουηδός μέσος με ωραίο σουτ νίκησε τον Ανέστη (1-0).

Με τη ψυχολογία στα ύψη από το πολύ γρήγορο γκολ που πέτυχε η ομάδα του Κρις Κόουλμαν κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά και απείλησε με δεύτερο τέρμα στο 5΄. Ο Μουνίθ σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Ανέστης απέκρουσε προσωρινά και στη συνέχεια ο Ισπανός πιχείρησε ένα ακόμα σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Μετά το 15΄ οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και στο 22΄ έφτασαν στην ισοφάριση με τον Χόρχε Ντίας. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε, αλλά η φάση εξετάστηκε από τον VAR, όπου διαπιστώθηκε ότι ο σκόρερ δεν ήταν εκτεθειμένος, ούτε υπήρξε χέρι του Κρονέλιους κι έτσι “γράφτηκε” το 1-1.

Πριν κωπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων οι Περιστεριώτες “χτύπησαν” για δεύτερη φορά. Ο Μουνίθ έκλεψε την μπάλα στο 28΄ στη μεσαία γραμμή και με ένα πανέμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη για το 2-1.

Ο Παναιτωλικός, όμως, είχε και πάλι την “απάντηση” στο 36΄, ξανά με τον ίδιο σκόρερ, τον Χόρχε Ντίας. Ο Ουρουγουανός μέσος έπειτα από κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του Αντούνες πετάχτηκε κι από κοντά έκανε το 2-2.

Και στο δεύτερο ημίχρονο παίχτηκε ανοιχτό ποδόσφαιρο, με τις δύο ομάδες να “κυνηγούν” το γκολ και τον Ατρόμητο να το πετυχαίνει στο 72΄ με το “μόνιμο” σκόρερ του τον τελευταίο καιρό, Ευθύμη Κουλούρη.

Διπλό παραμονής για τον Ιωνικό στη ματσάρα της Τρίπολης - Σκόραρε ο Τσιγκρίνσκι

ιωνικοσ

Αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από γκολ του Ριέρα (5΄), ο Ιωνικός επικράτησε στην Τρίπολη 3-2 του Αστέρα, για την 3η αγωνιστική των play-out της Super League, και «επισφράγισε» την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Τσιγκρίνσκι ισοφάρισε για τους Νικαιώτες στο 29΄ και Μάντζης με δύο γκολ (41΄ και 52΄) ολοκλήρωσε την ανατροπή, πριν διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 87΄ ο Μουνάφο.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν μόλις στο 5ο λεπτό, με τον Ριέρα να «χτυπά» στην αντεπίθεση και με πλασέ να ανοίγει το σκορ. Ο Ιωνικός όμως αντέδρασε, απείλησε στο 16΄ με κεφαλιά του Μύγα που έδιωξε δύσκολα ο Τσιφτσής και τελικά ισοφάρισε στο 29΄.

Ο Αοσμαν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μύγας πήρε την κεφαλιά και ο Τσιγκρίνσκι με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ δυνατοί στις «στημένες» φάσεις και σε άλλη μία περίπτωση, από φάουλ του Αοσμαν στο 41΄, ο Μάντζης αυτή τη φορά σκόραρε με κεφαλιά και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Ιωνικός ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 52΄, με τον Μάντζη να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, μετά από κλέψιμο και ασίστ του νεοεισελθόντα Τουράμ. Ο επί της ουσίας αδιάφορος βαθμολογικά Αστέρας κατάφερε απλά να μειώσει στο 87΄ με τον Μουνάφο μετά από πάσα του Ρούμπεν Γκαρσία, γνώρισε την πρώτη ήττα του στα play-out και έχασε την ευκαιρία να ξεπεράσει τον ΟΦΗ στην κορυφή της κατάταξης.

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share