Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακός-Άρης 89-67: Έτοιμος... για ΟΑΚΑ

Έστειλαν μήνυμα οι «ερυθρόλευκοι»

7 Απριλίου 2022 21:28
Ολυμπιακός-Άρης 89-67: Έτοιμος... για ΟΑΚΑ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έτοιμος για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, που θα κρίνει το πλεονέκτημα έδρας, είναι ο Ολυμπιακός, που νίκησε άνετα με 89-67 τον Άρη και πάει στο ματς με τον Παναθηναϊκό με... σπασμένα τα φρένα, περνώντας πρώτα από τη Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το ματς

Αρκετά "νωχελικά" ξεκίνησαν τη αναμέτρηση οι δύο ομάδες. Προς τα μέσα του δεκαλέπτου όμως ο Άρης έδωσε ρυθμό και κατάφερε στο (8') να προηγηθεί με 8-10 και λέι απ του Νετζίπογλου. Κάποια συνεχόμενα λάθη από την πλευρά των φιλοξενούμενων όμως, έδωσαν την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να πραγματοποιήσουν ένα σερί 8-0 και προηγηθούν με 20-13. Με το σκορ της πρώτης περιόδου να λήγει με 21-16.

Ντόρσεϊ και Νετζίπογλου οι πρώτοι σκόρερ, με έξι πόντους αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο με στόχο να μεγαλώσουν τη διαφορά. Το κατάφεραν αρχικά, καθώς προηγήθηκαν με τη μεγαλύτερη διαφορά,το +11 στο (12'). Οι «κιτρινόμαυροι» όμως δεν παραδόθηκαν. Με τους Κάουαν και Νετζίπογλου μείωσαν (38-31) μετά και το αντιαθλητικό του Ουόκαπ, στον Αμερικανό του Άρη. Με 3/4 βολές του Φαλ οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό στο +8 και το σκορ 41-33. Αρκετά τα λάθη για τον Άρη (13), γεγονός που δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να είναι πιο κοντά στο σκορ, παρόλο που σούταρε με καλά ποσοστά. Στον αντίποδα οι «ερυθρόλευκοι» δεν έβγαζαν ενέργεια στην άμυνα, ενώ είχαν 13/18 βολές.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό στην άμυνα και παράλληλα στην επίθεση «έβρεξε» τρίποντα. Με τρίποντο του Ουόκαπ στο (27') η διαφορά πήγε στο +16. Ο Άρης με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Σχίζα προσπάθησαν να μείνουν κοντά, αλλά κάπου εκεί μπήκε στην εξίσωση και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο Αμερικανός σημείωσε 8 πόντους εκτινάσσοντας τη διαφορά, με το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου να λήγει 66-45.

Πλέον το τέταρτο δεκάλεπτο έμοιαζε ως τυπική διαδικασία. Ο Ολυμπιακός έκανε συντήρηση δυνάμεων έφτασε τη διαφορά μέχρι και το +27 φτάνοντας στην εύκολη επικράτηση. Συνεπώς, μοιράστηκε ο χρόνος ανάμεσα στους παίχτες των δύο ομάδων και φτάσαμε στο τελικό 89-67.

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ: Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο διεθνής φόργουορντ ήταν σταθερός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 18 πόντους. Είχε (5/9) σουτ εκ των οποίων 4 τρίποντα, ενώ είχε 2 τελικές πάσες,ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: «Φωτιά» από τα 6.75 πήραν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο. Σημείωσαν (12/24) στο δεύτερο μέρος,ενώ είχαν 16/37 συνολικά. Μεγάλη διαφορά στις βολές 24 έναντι μόλις 5 του Άρη. Επίσης οι φιλοξενούμενοι είχαν 19 λάθη, ίσως λόγω και της κούρασης από την έλλειψη παραπάνω λύσεων, με τον Κάουαν να έχει 6.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share