Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Ώρα ημιτελικών - Πότε θα γίνουν τα Παναθηναϊκός-Λαμία και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Έγιναν γνωστές οι ημερομηνίες και οι ώρες από την ΕΠΟ

6 Απριλίου 2022 16:10
Κύπελλο Ελλάδας: Ώρα ημιτελικών - Πότε θα γίνουν τα Παναθηναϊκός-Λαμία και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ορίστηκαν από την ΕΠΟ οι ημερομηνίες για τα πρώτα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Συγκεκριμένα, τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 20 και 21 Απριλίου.

Έτσι, ο αγώνας ΠαναθηναϊκόςΛαμία ορίστηκε για τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 19:00 στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» και ο αγώνας ΠΑΟΚΟλυμπιακός τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου και ώρα 19:00 στην Τούμπα.

Champions League: Ο Ντε Μπρόινε γκρέμισε το... τείχος του Σιμεόνε - «Λύγισε» τον τρομερό Βλαχοδήμο η Λίβερπουλ!

Προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League πήραν οι δύο αγγλικές ομάδες, καθώς Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ επικράτησαν των Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0) και Μπενφίκα (3-1) αντίστοιχα, στα πρώτα παιχνίδια για τα προημιτελικά του θεσμού.

Η Λίβερπουλ έχει μεγάλο αβαντάζ για την πρόκριση στη ρεβάνς του Άνφιλντ, σε αντίθεση με τη Σίτι, που παρά την ξεκάθαρη υπεροχή της σε όλο το παιχνίδι, σκόραρε μόνο μια φορά και έτσι η ρεβάνς της 13ης Απριλίου στη Μαδρίτη αναμένεται συναρπαστική.

Με την ευκαιρία, να θυμίσουμε όλα τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης, όπως προέκυψαν από την κλήρωση.

Στο Μάντσεστερ, η Σίτι χρειάστηκε τις αλλαγές του Πεπ Γκουαρδιόλα στα δεύτερο ημίχρονο και ένα γκολ του Ντε Μπρόινε για να "σπάσει" την άμυνα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε παρατάχθηκε με αμιγώς αμυντικό προσανατολισμό, επιτέθηκε ελάχιστες φορές στο ματς και θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία, καθώς κατάφερε να μπλοκάρει σχεδόν όλα τα ατού της Σίτι.

Η είσοδος του Φόντεν στο δεύτερο ημίχρονο έκανε τη διαφορά, με τον Άγγλο να αποδεικνύεται καταλύτης και να βγάζει εξαιρετική ασίστ για το μοναδικό γκολ του αγώνα, που πέτυχε ο Ντε Μπρόινε με δεξί πλασέ στο 70'.

Στη Λισαβόνα, η Λίβερπουλ φάνηκε να κάνει... περίπατο στο πρώτο ημίχρονο, καθώς προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε γκολ του Κονατέ (17') και του Μανέ (34'), ενώ το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο εάν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν γλίτωνε τη Μπενφίκα με τρεις μεγάλες αποκρούσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ έδειξε να χαλαρώνει και έδωσε την ευκαιρία στη Μπενφίκα να ξαναμπεί στο ματς, με γκολ του Νούνιες στο 51' έπειτα από γκάφα του Κονατέ. Οι Πορτογάλοι πίεσαν και είχαν σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάρισε, αλλά στο 87' ο Ντίας διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και διεύρυνε αποφασιστικά το προβάδισμα πρόκρισης για τους Άγγλους.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share