Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ο Λουίς Φαν Χάαλ ανακοίνωσε ότι πάσχει από επιθετικής μορφής καρκίνο!

Σοκαριστική ομολογία από τον τεχνικό της Εθνικής Ολλανδίας

4 Απριλίου 2022 08:59
Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ο Λουίς Φαν Χάαλ ανακοίνωσε ότι πάσχει από επιθετικής μορφής καρκίνο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαριστική ομολογία από τον τεχνικό της Εθνικής Ολλανδίας, Λουίς Φαν Χάαλ, ο οποίος σε ζωντανή εκπομπή ενημέρωσε ότι δίνει την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, απέναντι σε επιθετικής μορφής καρκίνο του προστάτη: «Σε πολλές φορές κατά την διάρκεια της θητείας μου στον πάγκο της Εθνικής Ολλανδίας, έπρεπε να φύγω κρυφά τα βράδια για να πάω στο νοσοκομείο, δίχως οι παίκτες μου να το μάθουν. Τότε πίστευα ότι ήμουν υγιής. Αλλά… δεν είμαι».

Παράλληλα, με γκολάρες ο ΠΑΟ έσπασε το αήττητο του ΠΑΟΚ και βλέπει Ευρώπη.

Ο 70χρονος τεχνικός αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα υγείας, λέγοντας πως έχει υποβληθεί ήδη σε 25 θεραπείες ακτινοβολίας και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει την μάχη με όλες του τις δυνάμεις.

Super League: Ισοπαλία στο Φάληρο και βλέψεις για Ευρώπη απ' την ΑΕΚ

ολυμπιακοσ-αεκ

Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Καρβάλιο στο 30' και Σιμάνσκι στο 43' τα γκολ του αγώνα, στον οποίο έγιναν περισσότερες από 20 τελικές από τις δύο ομάδες. Μόνη τρίτη η ΑΕΚ, στο +11 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Βατσλίκ υπερασπίτηκε τα γκολπόστ του Ολυμπιακού. Η άμυνα από δεξιά προς αριστερά συγκροτήθηκε από Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλο και Ρέαμπτσιουκ. Εμβιλά και Μαντί Καμαρά ήταν οι αμυντικοί χαφ. Στα δύο άκρα πήραν θέση οι Αγκιμπού Καμαρά και Μασούρας, ενώ ο Καρβάλιο πήρε θέση πίσω από τον Αραμπί.

Ο Στάνκοβιτς βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ για την ΑΕΚ στο 4-2-3-1. Δεξιά στην άμυνα επελέγη ο Ρότα, αριστερά ο Μοχαμαντί, ενώ ο Βράνιες επέστρεψε στο κέντρο της αμυντικής γραμμής πλάι στον Μήτογλου. Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία ξεκίνησαν στα δύο άκρα της επίθεσης και στην κορυφή φυσικά ο Αραούχο. Κριχόβιακ και Σιμάνσκι ήταν το πολωνικό δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Η κατοχή της ΑΕΚ και η απειλή με Σιμάνσκι και Τσούμπερ

Ο Ολυμπιακός μετά από ένα δεκάλεπτο έντασης είδε την ΑΕΚ να αναλαμβάνει την κατοχή της μπάλας, να απλώνει ωραία το παιχνίδι της στο γήπεδο και να απειλεί για πρώτη φορά στο 13' με τον Σιμάνσκι, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Βατσλίκ. Και η δεύτερη άξια αναφοράς ευκαιρία στην Ένωση ανήκε, όταν ο Μοχαμαντί βρήκε αφύλαχτο τον Τσούμπερ στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά το σουτ του Ελβετού το 'βγαλε ο Τσέχος.

Στο 20λεπτο η κατοχή ήταν στο 63% υπέρ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι σε αυτό το διάστημα πατούσαν καλύτερο στο γήπεδο. Ο Μαρτίνς είχε φέρει τον Αγκιμπού στον άξονα και είχε περάσει τον Καρβάλιο στο αριστερό φτερό, καθώς ο χαφ από τη Γουινέα θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα ανασταλτικά από τον Πορτογάλο. Η πρώτη φορά που έφτασαν απειλητικά οι «ερυθρόλευκοι» στην αντίπαλη περιοχή ήταν στο 22', όταν ο Αραμπί ντρίμπλαρε τον Μήτογλου, αλλά το σουτ κόντραρε πάνω στον Βράνιες.

Το γκολ του Καρβάλιο και το Deja Vu του Μοχαμαντί
Το παιχνίδι είχε ένταση και ρυθμό. Στο 30' ο Βατσλίκ έκανε βολέ, ο Μοχαμαντί απέτυχε να απομακρύνει κι αυτό το επωφλήθηκε ο Μασούρας, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε εξαιρετικό γύρισμα και ο Καρβάλιο με αριστερή προβολή άνοιξε το σκορ (1-0). Ο Ιρανός μπακ φέρει ευθύνη, όπως είχε συμβεί και στην κανονική διάρκεια, όταν από διό του λάθος ο Αραμπί κατόρθωσε να σκοράρει. Έχοντας το μομέντουμ ο Ολυμπιακός βρήκε και δεύτερο τέρμα στο 32' με τον Μασούρα, αλλά ο Αραμπί καταλογίστηκε οφσάιντ. Οι παίκτες του Μαρτίνς έκαναν παιχνίδι από δεξιά με Λαλά και Μασούρα. Στο 38' το 54% των επιθέσεων γινόταν από εκεί. Ο Εμβιλά σε αυτό το διάστημα είχε ανέβει λίγο πιο ψηλά και φόρτωσε τον άξονα των γηπεδούχων, αλλά ο Μαρτίνς του ζητούσε να μην παρασύρεται από τον ρυθμό της αναμέτρησης και να προσέξει.

Το 1-1 με Σιμάνσκι και το δοκάρι του Μασούρα

ολυμπιακοσ-αεκ

Ο Άμραμπατ αστόχησε στο 37', το ίδιο ο Εμβιλά στο 39', ώσπου στο 43' η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση από στατική φάση. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Σιμάνσκι με κεφαλιά δυναμίτη έγραψε το 1-1. Ο Εμβιλά είχε χάσει την κίνηση του Πολωνού και δεν μάρκαρε ως όφειλε. Ήταν το δεύτερο γκολ του Σιμάνσκι και η τέταρτη τελική της Ένωσης στην εστία. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να ολοκληρώσει το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ, αλλά στο 45'+2' το σουτ του Μασούρα πήγε πάνω στον Στάνκοβιτς και ακολούθως στο αριστερό δοκάρι.

Η δυναμική εκκίνηση της ΑΕΚ και οι μαεστρικές μπαλιές του Εμβιλά

Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε σημαντικά τον Ολυμπιακό. Στο 48' το σουτ του Άμραμπατ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ μετά την αδυναμία του Σισέ να απομακρύνει, αυτό του Ρότα πέρασε δίπλα από το αριστερό. Οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να παίρνουν μπρος μετά το 50'. Όλο το παιχνίδι περνούσε από τα πόδια του Εμβιλά, ο οποίος με καταπληκτικές πάσες προκαλούσε προβλήματα στην άμυνα της Ένωσης. Στο 50' το πλασέ του Μασούρα ήταν άστοχο, ενώ στο 53' ο Στάνκοβιτς σταμάτησε το κοντινό σουτ του Αραμπί που είχε αδειάσει τον Ρότα (όλα τα λεφτά νωρίτερα η πάσα του Εμβιλά για τον Καρβάλιο). Στο 55' ο Αγκιμπού απέτυχε να κάνει σουτ στην περιοχή των «κιτρινόμαυρων» (προηγήθηκε υπέροχη πάσα Εμβιλά σε Μασούρα), ενώ στο 60', έχοντας πάλι προηγηθεί πανέμορφη πάσα του Εμβιλά στον Όλεγκ, το σουτ του Αραμπί κόντραρε στον Μήτογλου. Η επόμενη φορά που απείλησε η ΑΕΚ ήταν στο 67', όταν το αριστερό σουτ του Τσούμπερ απέκρουσε ο Βατσλίκ. Η μοναδική κακή πάσα του Εμβιλά στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι το 70' ήταν αυτή που έκοψε ο Λιβάι, με αποτέλεσμα να βγάλει την ομάδα του στην κόντρα, χωρίς εντέλλει αποτέλεσμα.

Η επανεμφάνιση Φορτούνη και η αλλαγή διατάξεων

Η απερισκεψία του Σισέ στο 72' έδωσε το δικαίωμα στον Αραούχο να φύγει στην αντεπίθεση, αλλά ο Παπασταθόπουλος με αρχοντικό τάκλιν έδιωξε τη μπάλα από τον έλεγχο του Αργεντινού. Ο Μάνταλος μπήκε στο 70' αντί του Άμραμπατ και ο Οφρυδόπουλος άλλαξε τη διάταξη της ομάδας του σε 4-3-3. Στο 76' ο Βατσλίκ λειτούργησε σωστά και μπλόκαρε σταθερά, όταν η μπάλα έφτασε πάνω του από το σώμα του Λιβάι. Ο Μαρτίνς στο 78' πέρασε Τικίνιο και Φορτούνη. Πρώτη εμφάνιση του διεθνούς μεσοεπιθετικού μετά από 283 μέρες, μετά από εκείνο το φιλικό με τη Βόλφσμπεργκερ. Το 4-2-3-1 έγινε 4-4-2 από τον Πορτογάλο, με τον Φορτούνη δεξιά, τον Βαλμπουενά αριστερά και φορ τους Τικίνιο - Αραμπί.

Ο Φορτούνης έκανε άμεσα αισθητή την παρουσία του με πολύ ωραία μπαλιά στον Τικίνιο και τελικό αποδέκτη τον Αραμπί, το σουτ του οποίου κόνταρε πάνω στον Ρότα. Στο 85' ο Μαροκινός απέτυχε να κάνει το γυριστό μετά την κεφαλιά πάσα του Τικίνιο, ενώ στο 86' η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου από το φάουλ του Βαλμπουενά πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 89' το σουτ του Γκαρσία κόντραρε και κατέληξε κόρνερ και στο 90'+1' αυτό του Αραούχο πέρασε πάνω από το δοκάρι, καθώς είχε προηγηθεί νέα απερισκεψία του Σισέ.

Η τελευταία ευκαιρία της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 90'+3', όταν ο Τικίνιο από θέση βολής δεν βρήκε καλά τη μπάλα μετά το γύρισμα του Αραμπί, κι αυτή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share