Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Με γκολάρες ο ΠΑΟ έσπασε το αήττητο του ΠΑΟΚ και βλέπει Ευρώπη (Βίντεο)

Τον... γκρέμισε στη Λεωφόρο

3 Απριλίου 2022 21:12
Super League: Με γκολάρες ο ΠΑΟ έσπασε το αήττητο του ΠΑΟΚ και βλέπει Ευρώπη (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια τεράστια νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1 μέσα στην Λεωφόρο! Με τη συγκεκριμένη νίκη το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφτασε τον Άρη στους 47 βαθμούς, αλλά και την ΑΕΚ, που εκκρεμεί το ματς με τον Ολυμπιακό! Χάρη στα γκολ των Αϊτόρ και Χουάνκαρ πλέονκάνει τεράστιο βήμα για ένα εισιτήριο στην Ευρώπη, ενώ εάν η ΑΕΚ δεν κερδίσει τον Ολυμπιακό, τότε θα βλέπει για τα καλά και την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, κόλλησαν στο 0-0 - Γκέλα με ΠΑΣ και γιούχα για Άρη.

Ο ΠΑΟΚ θα έχει να θυμάται για το ματς το πρώτο καλό 15 που έκανε στο πρώτο μέρος και το καλό του ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να διατηρήσει και να επεκτείνει το αήττητο σερί των 15 αγώνων που είχε μέχρι το αποψινό ματς. To μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 με τον Ζίβκοβιτς. Πλέον το Τριφύλλι πάει στους Ζωσιμάδες για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Γαλλία για να αντιμετωπίσει την Πέμπτη την Μαρσέιγ στους 8 του European Conference League.

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε με ιδιαίτερη ένταση και από τις δύο ομάδες. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει μόλις στο 2΄, με τον Κώτσιρα να κόβει τον Ζαμπά πριν γίνει επικίνδυνος. Τα αντανακλαστικά του Τριφυλλιού ήταν... άμεσα, μιας και 1΄ αργότερα ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε σέντρα, ωστόσο η κεφαλιά του Αϊτόρ δεν απείλησε τον Πασχαλάκη.

Στο 8΄ του αγώνα ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ιρφάν Πελίτο, αποφάσισε να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, μιας και μετά από γύρισμα του Άκπομ και σουτ του Ζαμπά, η μπάλα πήγε στον αγκώνα του Βέλεθ, στον οποίο έδωσε και κάρτα. Παρόλα αυτά μετά από τη χρήση του VAR ο ρέφερι πήρε πίσω και τις δύο του αποφάσεις, μιας και φαινόταν στην επανάληψη πς ο Βέλεθ είχε μαζεμένο τον αγκώνα του.

Το Τριφύλλι δεν επηρεάστηκε από τη συγκεκριμένη φάση και έγινε απειλητικό από το 15΄ και έπειτα. Αρχικά με την συμπλήρωση του πρώτου 15΄ ο Παλάσιος βγήκε από τα δεξιά, ωστόσο ο Πασχαλάκης παραχώρησε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης ο Χουάνκαρ έκανε ένα σκαστό σουτ με αποδέκτη τον Κώτσιρα, ο οποίος μέχρι να αποφασίσει για το τι θα κάνει, είδε τον Άκπομ να του κλέβει την μπάλα.

Την ώρα που η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα, μετά από το πρώτο 15΄ που ήταν καλύτερος ο ΠΑΟΚ, είδε τον Βιγιαφάνιες να αποχωρεί ως τραυματίας και τον Αλεξανδρόπουλο να παίρνει τη θέση του.

Πάντως την ώρα που ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Ζίβκοβιτς, είδε τον Παναθηναϊκό στο 34΄ να ανοίγει το σκορ, χάρη σε μια εκπληκτική σέντρα του Παλάσιος, με τον Αϊτόρ να σκοράρει με κεφαλιά εξ επαφής κάνοντας το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά μετά το γκολ που δέχθηκε στο 41΄, με τον Άκπομ να κάνει ένα κακό σουτ μέσα στην περιοχή του Μπρινιόλι. To πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη μεγάλη φάση και θα λέγαμε πως χωρίστηκε σε δύο μέρη για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει πιο δυναμικά στο πρώτο 15΄, ωστόσο στη συνέχεια της αναμέτρησης χάθηκε, με τον Παναθηναϊκό να αναλαμβάνιε τα ηνία και να κάνει και το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε με... άγριες διαθέσεις και με σκοπό την άμεση ισοφάριση, χωρίς να το πετύχει! Στο 48΄ ο Κούρτιτς έκανε ένα αρκετά δυνατό σουτ με τον Μπρινιόλι να φωνάζει παρών, ενώ ένα λεπτό αργότερα η σέντρα του Τσιγγάρα πέρασε αναξιοποίητη. Το εκκρηκτινό πρώτο 7΄ του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με τον Άκπομ να κάνει... ότι ήθελε την άμυνα του Παναθηναϊκού και να δίνει πάρε βάλε στον Ελ Καντουρί, ο οποίος έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία εξ επαφής. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ισορροπήσει κάπως το ματς και όχι απλά το κατάφερε, αλλά έκανε και το 2-0 στο 64΄ χάρη στο πρώτο πράσινο γκολ του Χουάνκαρ, ο οποίος έπιασε ένα άπιαστο σουτ.

Στο 70΄ ο Ζίβκοβιτς έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του, μιας και μετά από σέντρα του Κούρτιτς ο Σέρβος εξτρέμ σκόραρε εξ επαφής, με την φάση να ελέγχεται από το VAR για το εάν ήρθε σε επαφή με την μπάλα ή όχι ο Άκπομ.

Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ ήταν κάτι παραπάνω από φανερό πως οι γηπεδούχοι ήθελαν ένα φρεσκάρισμα και αυτός ήταν ο λόγος που στο 77΄ ο Σάρλια μπήκε στη θέση του Ιωαννίδη, με τον Παλάσιος να περνάει στην κορυφή της επίθεσης και τον Γκατσίνοβιτς να γίνεται εξτρέμ για 8΄, μιας και στο 87 έγινε και αυτός αλλαγή.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share