Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Basket League: Κυρίαρχος Παναθηναϊκός - Πέρασε... αέρα από την ΑΕΚ (Βίντεο)

Tώρα περιμένει Ολυμπιακό

3 Απριλίου 2022 19:44
Basket League: Κυρίαρχος Παναθηναϊκός - Πέρασε... αέρα από την ΑΕΚ (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός είχε πολυφωνία και ποιότητα, πέρασε εμφατικά και με άνεση από τα Λιόσια κόντρα στην ΑΕΚ (83-69) και έδειξε φορτσάτος ενόψει Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

Παράλληλα, νέα άλωση του ΟΑΚΑ από ΠΑΟΚ.

Το ματς

Με αρχική πεντάδα τους Σαντ-Ρος, Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Έβανς και Παπαγιάννη ξεκίνησε το παιχνίδι στα Άνω Λιόσια με την ΑΕΚ ο Δημήτρης Πρίφτης. Οι "πράσινοι" μπήκαν φουριόζοι στο ματς και έφτασαν σε ένα 5-0 από μπάσιμο του Παπαπέτρου και τρίποντο του Νέντοβιτς. Η Ένωση μείωσε προσωρινά με εύστοχο τρίποντο του Ράουτινς, ωστόσο ο Έβανς απάντησε ξανά και με 5 συνεχόμενους δικούς του πόντους έφερε το σκορ στο 6-10.

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να... πυροβολεί έξω από τα 6.75 και με νέο τρίποντο του Παπαπέτρου, ανέβασε τη διαφορά στην υψηλότερη μέχρι εκείνη τη στιγμή τιμή της (+7, 8-15). Από πλευράς ΑΕΚ ήταν εξαιρετικός στη δημιουργία ο Κολόμ και με φοβερές πάσες που πέρασε σε Χάμερ (δις) και Μαυροειδή, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν την απόσταση στον πόντο (14-15). Εν τελεί, το δεκάλεπτο βρήκε το "τριφύλλι" να είναι στο +3 (17-20).

Ο βασικότερος λόγος που η ΑΕΚ βρισκόταν κοντά στο σκορ, ήταν λόγω του εξωπραγματικού 68% από το τρίποντο (3-3 είχε μόνος του ο Ράουτινς)! Στην πρώτη φάση της δεύτερης περιόδου ο Καββαδάς με ωραίο χουκ έκανε το 17-22, με την Ένωση να απαντά αμέσως μετά με τον Φιλιππάκο (19-22). Ο Παπαγιάννης άρχισε κι αυτός να ζεσταίνεται και με 6 συνεχόμενους πόντους ανεβασε τη διαφορά στους 8 (23-31).

Ο Σαντ-Ρος ευστόχησε αμέσως μετά σε νέο σουτ έξω από τα 6.75, δίνοντας στους "πράσινους" για πρώτη φορά στον αγώνα διψήφια διαφορά (+11, 23-34). Το... πάρτι συνεχίστηκε και με τον Νέντοβιτς να εκτελεί ελεύθερος για τρεις, ο Σέρβος εκτόξευσε την απόσταση των δυο ομάδων στους 16 (25-41). Φτάνοντας στο ημίχρονο, το "τριφύλλι" είχε πια αέρα 14 πόντων (31-45)

Με την εκκίνηση στην επανάληψη η ΑΕΚ βρήκε τρίποντο στην πρώτη της επίθεση με τον Χαμέρ. Ο ίδιος μάλιστα με δικό του δίποντο κατέβασε τη διαφορά στους 9 (36-45), για να κόψει το μικρό αυτό σερί της Ένωσης ο Παναθηναϊκός, χάρη σε 1/2 βολές του Γιώργου Παπαγιάννη (36-46).

Ένα τρίποντο του εξαιρετικού Ιωάννη Παπαπέτρου και αμέσως μετά ένα προσωπικό καλάθι του αρχηγού από ποστάρισμά του στον Ράουτινς, εφέραν το "τριφύλλι" στο 38-53 (+15). Σε ένα ακόμα δείγμα της απόλυτης κυριαρχίας των "πράσινων" στο παρκέ. Το φινάλε στην τρίτη περίοδο είχε τον Παναθηναϊκό σε ξεκάθαρη θέση οδηγού, καθώς ήταν μπροστά στο σκορ με 48-62.

Δύο τρίποντα των Χάμερ αρχικά και Κασελάκη κατόπιν (51-65), ήταν το αποτέλεσμα των επιθέσεων για τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός είχε χαλαρώσει αρκέτα πλέον στο ματς, με την ΑΕΚ να το εκμεταλλεύεται και ρίχνει μετά από ώρα τη διαφορά σε μονοψήφιο (-8, 60-68).

Το τάιμ άουτ του Πρίφτη σε εκείνο το χρονικό σημείο αφύπνισε τους "πράσινους", οι οποίοι τρισήμιση περίπου λεπτά πριν το φινάλε είχαν φτάσει πια το προβάδισμά τους στους 14 πόντους (60-74), χάρη σε συνεχόμενα καλάθια του Ντάριλ Μέικον. Η κόρνα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό δίκαια νικητή στο κλειστό των Άνω Λιοσίων με την ΑΕΚ, με το τελικό. Το "τριφύλλι" παραμένει έτσι σταθερά στην πρώτη θέση της Basket League, μια αγωνιστική πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (11/4).

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 31-45, 48-62, 83.69

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share