Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: Φιλί ζωής για Απόλλωνα, βυθίστηκε κι άλλο η Λαμία (Βίντεο)

Αναλυτικά τα ματς

2 Απριλίου 2022 23:23
Super League: Φιλί ζωής για Απόλλωνα, βυθίστηκε κι άλλο η Λαμία (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΟΦΗ έφυγε με το διπλό (1-2) απ' τη Λαμία και την άφησε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0 αφού γκολκίπερ Γιαννιώτης των Περιστεριωτών πραγματοποίησε μια σειρά από καίριες επεμβάσεις.

Παράλληλα, Super League: Νέα άλωση του ΟΑΚΑ από ΠΑΟΚ.

Την ίδια ώρα που στη Νίκαια, Ιωνικός και Βόλος μοιράστηκαν από 1 βαθμό μετά το ισόπαλο 2-2 σε ένα χορταστικό ματς που επισκιάστηκε από το περιστατικό με τον Ρομέρο του Βόλου, όπου του γύρισε η γλώσσα μετά από εναέρια μονομαχία αλλά ευτυχώς διέφυγε τον κίνδυνο. Στο τελευταίο ματς της ημέρας ο Απόλλωνας επικράτησε του Παναιτωλικού με 1-0 χάρη στο γκολ του Νταουντα και επιμένει στο κυνήγι της παραμονής στην Superleague.

Λαμία - ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ έφυγε με το διπλό από το Αθανάσιος Διάκος επικρατώντας 2-1 της Λαμίας, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη θέση, για την 2η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten. Στάικος (29') και Φελίπε (76') τα γκολ της Λαμίας, ο Λούκας ισοφάρισε στο 51'.

Ο ΟΦΗ πήρε την πρώτη του νίκη στα playouts της Super League Interwetten. Οι Κρητικοί επικράτησαν 2-1 της Λαμίας στο Αθανάσιος Διάκος για την 2η αγωνιστική της διαδικασίας. Πλέον, η ομάδα της Φθιώτιδας βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς είναι στην προτελευταία θέση με 21 πόντους. Οι Κρητικοί βρίσκονται στην 7η, με 40 πόντου.

Η ομάδα του Νιόπλια άνοιξε το σκορ στο 29ο λεπτό με τον Στάικο, ενώ ο Λούκας έφερε το ματς στα ίσα στο 51'. Ο Φελίπε έβαλε ξανά μπροστά τους Κρητικούς στο 76' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ο Στάικος έβαλε τον ΟΦΗ σε θέση οδηγού

Η Λαμία ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες στην άμυνα του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί μπόρεσαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να φτιάξουν και αυτή δικές τους στιγμές. Στο 25ο λεπτό ο Τσιλιανίδης έκανε σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Σαράνοβ.

Στο 29ο λεπτό η ομάδα του Νίκου Νιόπλια μπήκε μπροστά στο σκορ. Οι Κρητικοί κυκλοφόρησαν την μπάλα, ο Στάικος έκανε ωραίο σουτ από τα δεξιά της περιοχής και νίκησε τον Σαράνοβ για το 1-0 του ΟΦΗ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κάνουν δύο τα τέρματά τους με τον Νέιρα στο 35'.

Η Λαμία ανέβασε ρυθμό επιχειρώντας να ισοφαρίσει πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο Σιμόν στο 38' έκανε το σουτ, αλλά δεν απείλησε σημαντικά τον Σωτηρίου. Στο 41ο λεπτό χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Έπειτα από εκτέλεση του Μπεχαράνο από τα αριστερά, ο Σωτηρίου βγήκε χωρίς να απομακρύνει, ο Λούκας δεν μπόρεσε από κοντά να σουτάρει.

Ισοφάρισε εντυπωσιακά η Λαμία, απάντησε ο Φελίπε

Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στο β' μέρος, έχοντας την κατοχή, προσπαθώντας να δημιουργήσει καταστάσεις μπροστά από την εστία του Σωτηρίου. Στο 46' ο Τιρόνε επιχείρησε ένα σουτ, το οποίο δεν βρήκε στόχο. Στο 51' οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Μπεχαράνο έκανε το γέμισμα, η άμυνα του ΟΦΗ δεν μπόρεσε να απομακρύνει, ο Νούνιες με κεφαλιά τροφοδότησε τον Λούκας, ο οποίος ισοφάρισε με ένα εντυπωσιακό γυριστό.

Η Λαμία επιχειρούσε να χτυπήσει στην κόντρα, με τους Κρητικούς να μην είναι ουσιαστικοί στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Στο 63' η Λαμία απείλησε εκ νέου με ένα άστοχο σουτ του Λούκας. Στο 66' ο Αραμπούλι πέρασε στη θέση του Μπανγκουρά, ενώ ο Νίκος Νίοπλιας πέρασε τους Τοράλ και Λάμπρου. Στο 70ο λεπτό οι γηπεδούχοι έγιναν απειλητικοί. Ο Σαραμαντάς από τα αριστερά γύρισε στον Ρόμανιτς, ο οποίος έκανε ένα κακό σουτ μέσα από την περιοχή.

Στο 76' οι Κρητικοί απέκτησαν εκ νέου προβάδισμα. Έπειτα από κεφαλιά του Λάμπρου σε εκτέλεση φάουλ, ο Αντέτζο βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Λουίζ Φελίπε ανέλαβε την εκτέλεση και με ιδανικό πλασέ έκανε το 2-1 για τον ΟΦΗ. Στο 90+1' η Λαμία είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Αραμπούλι, ωστόσο το 2-1 υπέρ των Κρητικών παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Συνθέσεις

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοβ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Άλβες, Σιμόν, Μπανγκουρά (66' Αραμπούλι), Γκέντσογλου (46' Τιρόνε), Μπεχαράνο (90' Μανούσος), Νούνιες, Καραμάνος (71' Τζανδάρης), Ρόμανιτς

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Πασαλίδης, Βούρος, Γιαννούλης, Μεγιάδο, Μπουζούκης (77' Διαμάντης), Στάικος (66' Τοράλ), Νέιρα, Τσιλιανίδης (66' Λάμπρου), Φελίπε.

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος

Οι Περιστεριώτες «οφείλουν» το βαθμό στον Ανδρέα Γιαννιώτη που πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων κρατώντας απαραβίαστη την εστία του ενώ σε μια περίπτωση, είχε και τη βοήθεια του δοκαριού, στην προσπάθεια του Πίτσου Ατιένζα (52’).

Οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς απέτυχαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα που τους «χάρισε» στο 85’ ο Ντένις Άλιμπεκ με την απευθείας κόκκινη κάρτα που αντίκρισε.

Οι Αρκάδες ήταν οι πρώτοι που έφτασαν κοντά στο γκολ και μάλιστα δις μέσα σε ένα δίλεπτο.

Ο Γιαννιώτης έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα από πολύ νωρίς

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης, όμως, αντέδρασε αποτελεσματικά τόσο στο σουτ του Σίτο (9’) όσο και σε αυτό του Φρανσέσκ Ρίτζι Κρέσπι (10’).

Η απάντηση του Ατρόμητου ήρθε στο 17’ δια ποδός Αντίλ Ναμπί, ωστόσο το δυνατό σουτ του Βρετανού μέσου, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αντώνης Τσιφτσής.

Οι ίδιοι ακριβώς πρωταγωνιστές συμμετείχαν μπροστά στις δυο εστίες στις φάσεις του 26ου και του 29ου λεπτού, αντίστοιχα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την άστοχη κεφαλιά του Άσιερ Μπενίτο από πλεονεκτική θέση.

«Κατηφόρα» προς την εστία του Ατρόμητου στο δεύτερο ημίχρονο
Μονόλογος το δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι στο 52’, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η κεφαλιά του Ατιένζα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη.

Ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου ήταν αυτός που και πάλι κράτησε το «μηδέν» στην εστία του, αποκρούοντας ενστικτωδώς το κοντινό πλασέ του Αντριαν Ριέρα στο 58’ ενώ και στο 69’ δεν επέτρεψε στον Μπενίτο να χριστεί σκόρερ, αποκρούοντας στο τετ-α-τετ.

Στο 84’ ο Σίτο δεν μπόρεσε και πάλι να βρει δίχτυα - ελέω Γιαννιώτη - ενώ στο επόμενο λεπτό ο Αλιμπεκ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα καθώς έσπρωξε βίαια τον Μπενίτο.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τους Αρκάδες να χάνουν την ευκαιρία να κάνουν το 2x2 στη διαδικασία των Play Out, αλλά τον Ατρόμητο, από την άλλη, να παίρνει έναν πολύτιμο βαθμό και να ανεβαίνει στο +6 από την προτελευταία Λαμία που ηττήθηκε από τον ΟΦΗ, κάνοντας βήμα απευθείας παραμονής στα μεγάλα σαλόνια.

Συνθέσεις

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Τασουλής, Ατιένζα, Αντζουλάς, Καρμόνα (65’ Γκαρσία), Σάνταφε (66’ Κανελλόπουλος), Βαλιέντε (90’ Μπαράλες), Σίτο, Κρέσπι (65’ Τιλίκα), Ριέρα (80’ Σονί), Μπενίτο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Καστελάνο, Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας (46’ Στρούγγης), Μαυρομμάτης, Σάλομον, Χαρίσης (90’ Καρτάλης), Έρλινγκμαρκ, Μουνίθ (77’ Αλιμπεκ), Ναμπί (90’ Ντένιτς), Κουλούρης.

Ιωνικός - Βόλος

Τα είχε όλα εκτός από νικητή το τρομερό ματς ανάμεσα σε Βόλο και Ιωνικό στη Νίκαια, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με δύο γκολ του Μάντζη, ωστόσο οι Βολιώτες επέστρεψαν στα τελευταία 25 λεπτά, με την κατάρρευση του Ρομέρο στο 18’ μετά από άτσαλη πτώση στο έδαφος να παγώνει όσους παρακολουθούσαν την αναμέτρηση.

Ο Ουρουγουανός ανέκτησε τις αισθήσεις του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, με τον αγώνα να συνεχίζεται και τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό και να παραμένουν πολύ μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Στο μυαλό του κόουτς

Με τριάδα στην άμυνα και συγκεκριμένα 5-3-2 πορεύτηκε ο Δημήτρης Σπανός. Στην εστία βρέθηκε ο Χουτεσιώτης, με Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Σάντες τριάδα στην άμυνα και Βαλεριάνο-Μύγα στα άκρα. Στον άξονα έπαιξαν οι Κάνιας, Ντάλσιο και Άοσμαν, με Λένις και Μάντζη μπροστά.
Ο δε Κώστας Μπράτσος παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Στο τέρμα ο Κλέιμαν, με Άλχο, Ρομέρο, Γκιουλέν, Φεράρι στην άμυνα και Νίνη, Μπαριέντος στα χαφ, πίσω από Πουρίτα, Φερνάντες και Μπαρτόλο, με μοναδικό προωθημένο τον Φαν Βέερτ.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 3ο λεπτό, χάρη σε κεφαλιά του Μάντζη μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά. Ένα πλασέ του Ντάλσιο στο 7’ πέρασε λίγο άουτ, με τον Λένις να απειλεί ένα λεπτό αργότερα αλλά να αποτυγχάνει να νικήσει τον Κλέιμαν.

Ο Ισραηλινός τερματοφύλακας έβγαλε και το σουτ του Άοσμαν στο 9’, όπως έκανε και σε συρτό σουτ του Λένις στο 11’. Το εκρηκτικό ξεκίνημα του Ιωνικού σταμάτησε απότομα στο 18’. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Ρομέρο πήδηξε για την κεφαλιά και μετά από εναέρια μονομαχία έπεσε άτσαλα στο έδαφος, χάνοντας τις αισθήσεις του!

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων φώναξαν γρήγορα τα ιατρικά επιτελεία, με τον Ουρουγουανό να επανέρχεται μετά από υπερπροσπάθειες των γιατρών, αφού φέρεται να του είχε γυρίσει η γλώσσα.

Ο αμυντικός του Βόλου συνήλθε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με την... παγωμάρα να περνά αλλά να επηρεάζει σε έναν βαθμό τους παίκτες Ιωνικού και Βόλου.

Στο 38’ είχαμε φάση ξανά, με τον Κλέιμαν να κλείνει τον Λένις που μπήκε επικίνδυνα από τα δεξιά και εν συνεχεία να αποσοβεί τον κίνδυνο σε κεφαλιά του Μύγα (43’).

Τέλος, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Πουρίτα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στην κενή εστία από μακρινή θέση, μετά από κακή έξοδο του Χουτεσιώτη.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο. Με ευκαιρία (48’ σουτ Ντάλσιο) και εν συνεχεία γκολ για τον Ιωνικό! Σκόρερ ξανά ο Μάντζης, που νίκησε για δεύτερη φορά τον Κλέιμαν με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή στο 52’.

Ο Έλληνας επιθετικός άγγιξε τρίτο γκολ στο 55’ αλλά ο τερματοφύλακας του Βόλου μπλόκαρε, με τον Χουτεσιώτη να τον μιμείται στο 58’ (κεφαλιά Γκιουλέν) και στο 64’ (σουτ Φερνάντες). Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Φαν Βέερτ είχε κεφαλιά στο δοκάρι, ωστόσο στο 65’ ήρθε τελικά το γκολ για τους Βολιώτες, χάρη σε καταπληκτικό μακρινό σουτ του Φερνάντες.

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου όμως δεν έμεινε εκεί. Πέντε λεπτά αργότερα, μία μονομαχία του Μύγα με τον Μπαρτόλο έφερε τον πρώτο στο έδαφος, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του και τον διαιτητή να δίνει πέναλτι.

Το VAR συμφώνησε και ο Φαν Βέερτ ευστόχησε από τη λευκή βούλα, κάνοντας το 2-2 στο 71’.
Ο Ολλανδός είχε μεγάλη ευκαιρία και για την απόλυτη ανατροπή στο 85', όμως νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη, με το σκορ να μην αλλάζει.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Ιωνικός (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Άοσμαν (76’ Πλατέλλας), Σάντσες, Κάνιας, Ρομαό, Ντάλσιο (76’ Κιάκος), Λένις (84’ Βαλέντε, 90+3’ Τσιριγώτης), Μάντζης (76‘ Τουράμ).

Στον πάγκο: Βίντμαρ, Γκοτσούλιας, Καμπράλ, Μαχαίρας.

Βόλος (Κ. Μπράτσος): Κλέιμαν, Γκιουλέν, Άλχο, Φεράρι, Ρομέρο (25’ Ρίνερ), Πουρίτα (54’ Ρεγκατέν), Φερνάντες, Νίνης (54’ Μεταξάς), Μπαριέντος, Μπαρτόλο (78’ Ροσέρο), Φαν Βέερτ.

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Λογαράς, Τριανταφύλλου, Σιελής, Κορέα.

Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός

Στο κόλπο της παραμονής συνεχίζει να βρίσκεται ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού, στη 2η αγωνιστική των play out της Super League. Το «χρυσό» γκολ για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» πέτυχε ο Ντάουντα, το οποίο ήταν μόλις το δεύτερο φέτος, αλλά το πλέον πολύτιμο.

Οι Αγρινιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά απείλησαν σε λιγοστές περιπτώσεις, ενώ για ένα ακόμη παιχνίδι δέχτηκαν γκολ.

Ο Απόλλων βρίσκεται πλέον στο -5 από τη Λαμία και έχει ελπίδες να αποφύγει την τελευταία θέση.

Λύση με Ντάουντα

Καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι στη Ριζούπολη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όχι πολλές φάσεις. Ο Παναιτωλικός είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή του, αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει. Κι αυτό γιατί ο Απόλλων Σμύρνης αμυνόταν σωστά. Ούτε και η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ μπορούσε να γίνει επικίνδυνη.

Στο 34’ όμως ο Ντεντάκης έκανε μια ωραία σέντρα για τον Ντάουντα, ο οποίος με δύο κεφαλιές κατάφερε να νικήσει τον Ανέστη και να σκοράρει για το 1-0.

Ο Παναιτωλικός απάντησε στο 41’ με ένα σουτ του Μεντόσα, με τον Σόρτσαν να διώχνει σε κόρνερ.

Φλύαρος ο Παναιτωλικός

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Αγρινιώτες προσπαθούσαν να αντιδράσουν, αλλά ο Απόλλων έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Ιωαννίδη στο 53’ να σουτάρει, αλλά τον Ανέστη να αποκρούει.

Ο Παναιτωλικός είχε τη μπάλα στα πόδια του περισσότερη ώρα και έψαχνε το γκολ, όμως οι γηπεδούχοι γίνονταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, σε ένα παιχνίδι που τους βόλευε.

Στο 79’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ της ισοφάρισης, καθώς μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Βέργος έκανε το σουτ, αλλά ο Σόρτσαν απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 88’ μια εκτέλεση φάουλ του Φλόρες πέρασε άουτ.

Συνθέσεις

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Σόρτσαν, Ντεντάκης, Βιτλής, Μπρούνο Άλβες, Ντομίνγκες, Κάστρο, Μαρτίνες (64’ Τσίμπσαχ), Φατιόν, Σλίβκα, Ντάουντα (70’ Τσιλούλης / 86’ Φερνάντες), Ιωαννίδης (85’ Εμπακόγκου).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Κορνέλιους, Αντούνιες, Λάρσον (46’ Μπακαδήμας), Αποστολάκης, Βαρόνε (63’ Νταγκό), Μάρτεσον, Ντουάρτε (76’ Μόρσεϊ), Ντίαζ, Μεντόσα (76’ Φλόρες), Καρέλης (63’ Βέργος).

Πηγή: sport24.gr, sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share