Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euroleague: «Έπνιξε» την Μπάρτσα και... κλείδωσε την 3η θέση ο Ολυμπιακός

O Ολυμπιακός «έπνιξε» με την άμυνά του την Μπαρτσελόνα και επικρατώντας 73-66

1 Απριλίου 2022 23:21
Euroleague: «Έπνιξε» την Μπάρτσα και... κλείδωσε την 3η θέση ο Ολυμπιακός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euroleague: «Έπνιξε» την Μπαρτσελόνα και... κλείδωσε την 3η θέση ο Ολυμπιακός .Μπορεί οι απουσίες Σλούκα και Φαλ να φαινόντουσαν τεράστιες και μπορεί για ένα ημίχρονο να έδειχναν εκτός ρυθμού, οι Ερυθρόλευκοι με κλειδί, για ακόμα μια φορά, την άμυνά τους νίκησαν τους Μπαουγκράνα στο ΣΕΦ με 73-66 και κλείδωσαν την τρίτη θέση στη βαθμολογία της Euroleague. Παράλληλα, αποχαιρέτησε με… χαμόγελο το ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία νίκησαν 87-86, στο τελευταίο παιχνίδι στο «σπίτι» τους στη φετινή Ευρωλίγκα.

Μάλιστα με το αποτέλεσμα αυτό οι Πειραιώτες, που είχαν σε μεγάλη μέρα τους ΜακΚίσικ, Χασάν Μάρτιν και Ντόρσεϊ, μπορούν να βγουν και δεύτεροι, αν η Μπάγερν που καίγεται καταφέρει να περάσει από την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το ματς:

Ο αγώνας στο ΣΕΦ ξεκίνησε με τους Καταλανούς, με τον Καλάθη να οργανώνει άριστα την επίθεση των φιλοξενούμενων θα προηγηθούν αρχικά με 0-4 και στη συνέχεια 2-10, με τους Ερυθρόλευκους να μην δείχνουν την κατάλληλη ενέργεια στην άμυνά τους, αλλά παράλληλα να κάνουν λάθος επιλογές και στην επίθεση. Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους έδειχναν να έχουν διαβάσει καλά τους αντιπάλους τους, ενώ παράλληλα η έλλειψη του Φαλ έδειχνε να είναι πολύ σημαντική, μιας και ο Ζαν Σαρλ δεν μπορούσε να τον καλύψει.

Το συγκεκριμένο γεγονός έκανε τον Σάνλι να κυριαρχεί τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Οι Πειραιώτες θα αντιδράσουν και με δύο τρίποντα, από Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ, θα τους κάνει να τρέξουν ένα 6-0 και να μειώσουν σε 10-12. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι θα ξεκινήσουν εκ νέου τα λάθη στην επίθεση και παρά τις καλές άμυνες θα δώσει το δικαίωμα στους Μπλαουγκράνα να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +6 (13-19).

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν καταφέρει σε 10 λεπτά να έχουν πέντε λάθη και 8 λιγότερα ριμπάουντ από τους Καταλανούς, πράγμα που έδινε δυνατότητα στην Μπαρτσελόνα να ελέγχει το παιχνίδι παρά το γεγονός ότι ο Γιασικεβίτσιους έκανε αρκετά μεγάλο ροτέισον στους παίκτες του. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν και με καλάθι του ΜακΚίσικ θα μειώσουν τη διαφορά στους 4 (19-23).

Δύο εύστοχες βολές από τον Γιώργο Πρίντεζη θα φέρει τους Πειραιώτες ακόμα πιο κοντά (23-25), όμως ο Αμπρίνες με τρίποντο θα δώσει αέρα πέντε πόντων στους φιλοξενούμενους (23-28). Οι Ερυθρόλευκοι παρά το εμφανές πρόβλημα στο ριμπάουντ, στην δεύτερη περίοδο έδειχναν να έχουν βρει ρυθμό στην επίθεση και παρά το γεγονός της ευστοχίας των Καταλανών έμεναν κοντά στο σκορ, όμως ένα τρίποντο του Καλάθι με το τέλος του δεκαλέπτου θα στείλει στα αποδυτήρια την Μπαρτσελόνα με +7 (33-40).

To δεύτερο ημίχρονο θα φέρει τους Μπλαουγκράνα να συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό και επωφελούμενοι τα λάθη των Ερυθρόλευκων επιθετικά, αλλά και το γεγονός ότι ο Ζαν Σαρλ δεν μπορούσε να ματσάρει πάνω στον Σάνλι, είχε σαν αποτέλεσμα οι Μπλαουγκράνα να ανεβάσουν τη διαφορά στο +9 (38-47).

«Έπνιξε» την Μπάρτσα και... κλείδωσε την 3η θέση ο Ολυμπιακός

Οι Πειραιώτες έδειξαν αρχικά ότι είχαν ανεβάσει ρυθμό σε όλες τις ενέργειές τους, όμως αυτό δεν συνεχίστηκε για πολύ και το γεγονός ότι και ο Βεζένκοφ ήταν εκτός αγώνα, δεν έδινε αξιόπιστες επιλογές ούτε κοντά στο καλάθι, αλλά ούτε και στην περιφέρεια, ενώ παράλληλα ήταν πολύ άστοχοι και από την γραμμή των βολών.

Παρόλα αυτά οι παίκτες του Μπαρτζώκα θα σφίξουν αμυντικά και θα μειώσουν σε 46-47, κάνοντας ένα γρήγορο 8-0 σερί. H άμυνα των Ερυθρόλευκων θα είναι εκπληκτική, με τους Καταλανούς να δείχνουν να τα έχουν… χαμένα και τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να περνάνε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 48-47, ενώ μετά το buzzer beater του ΜακΚίσικ θα προηγηθούν στο τέλος του δεκαλέπτου με 51-48.

Το τελευταίο μέρος του αγώνα θα ξεκινήσει με τους Μπλαουγκράνα να μπαίνουν δυνατά και να καταφέρνουν να προηγηθούν με 51-52, κάνοντας ένα γρήγορο 4-0 και να δείχνουν ότι ο αγώνας θα πάει... φάση, φάση μέχρι το τέλος. Το πρόβλημα των αμυντικών ριμπάουντ για τους Ερυθρόλευκους θα συνεχιστεί, κάτι που έδινε δεύτερες επιθέσεις στους Καταλανούς, που παρά το ότι δεν μπορούσαν να νικήσουν αρχικά την άμυνα των γηπεδούχων, έβρισκαν πόντους με δεύτερες επιθέσεις.

Οι δύο ομάδες θα συμβαδίζουν στο σκορ, χωρίς κάποια να μπορεί να πάρει διαφορά, με τον Βεζένκοφ να είναι αυτός που με φόλου θα ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό σε 60-60, ενώ ο ΜακΚίσικ θα είναι εντυπωσιακός και με δικό του κάρφωμα θα δώσει ξανά προβάδισμα στην ομάδα του με 62-60, περίπου δυόμισι λεπτά για το τέλος.

Ένα τρίποντο του Ουόκαπ θα φέρει τους Πειραιώτες στο +4 (67-63), ενώ ο Παπανικολάου μετά από καλή άμυνα θα φέρει το +6 (69-63) ένα λεπτό πριν το φινάλε, με τους Ερυθρόλευκους τελικά να αντέχουν και να είναι αυτοί οι τελικοί νικητές με 73-66

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share