Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο γυναικών ο Εθνικός με 14-9 της Ντουναϊσβάρος

Κατέκτησε το Len Trophy με δύο νίκες

30 Μαρτίου 2022 21:45
Πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο γυναικών ο Εθνικός με 14-9 της Ντουναϊσβάρος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ήταν όλες υπεροχές. Ο Εθνικός μετά τη νίκη του με 14-8 στον πρώτο τελικό της Ουγγαρίας ήθελε απλά να διαχειριστεί το προβάδισμα αυτό για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Η ομάδα του Πειραιά το κατάφερε παίρνοντας τη νίκη και μέσα στην έδρα του σε ένα υποδειγματικό ματς.

Είναι η δικαίωση του Δημήτρη Κολοβού που δαπάνησε πολλά χρήματα για να δει την ομάδα του να φτάνει σε αυτή την κατάκτηση. Μιλάμε για την ομάδα που έχει στις τάξεις της τις χρυσές Ολυμπιονίκες, Άσλεϊ Τζόνσον και Στεφανία Χαραλαμπίδη και την Ρεμπέκα Πάρκες που είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο.

Η ομάδα της Αντιγόνης Ρουμπέση κυριάρχησε απόλυτα σε όλο το ματς και έφτασε στο δεύτερο ευρωπαϊκό της ιστορίας της. Ο Εθνικός είχε κατακτήσει το Len Trophy το 2010 και πάλι στον Πειραιά.

Ο Εθνικός μπήκε στο ματς με το πόδι στο γκάζι. Με υποδειγματικές επιθέσεις στην παίκτρια παραπάνω και άμυνα για σεμινάριο στο ξεκίνημα, η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 4-0 με δύο τέρματα της Ιωάννου και από ένα της Μπενέκου και της Κοντονή. Η ομάδα του Μίχοκ μείωσε με πέναλτι της Ζίλαγκι με την Πάρκες να διαμορφώνει το 5-1 που ήταν το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

 Πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο γυναικών ο Εθνικός

Με γκολ της Γκάρντα στην παίκτρια παραπάνω οι Μαγυάρες μείωσαν σε 5-2 στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου. Η Ντουναϊσβάρος μείωσε σε 6-4 με νέο τέρμα της Ζίλαγκι στην παίκτρια παραπάνω. Ο Εθνικός όμως πάτησε γκάζι στο φινάλε της περιόδου και έφτασε στο 8-4 με τέρματα της Ιωάννας Χαραλαμπίδη και της Ιωάννου.

O Εθνικός συνέχισε με καλή άμυνα και στο τρίτο οκτάλεπτο. Με γκολ της Ιωάννας Χαραλαμπίδης και της Ελληνιάδη, η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 10-4 με την Γκουρισάτι να μειώνει σε 10-5 στην παίκτρια παραπάνω. Η Άλκηστη Μπενέκου διαμόρφωσε το 11-5 με τη Μούκσου να κάνει το 11-6 που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Με τη διαφορά να είναι μεγάλη, το τελευταίο οκτάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Εθνικός διαχειρίστηκε το προβάδισμά και έφτασε σε δεύτερη νίκη μέσα σε αποθέωση.

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΝΤΟΥΝΑΪΣΒΑΡΟΣ 14-9

Οκτάλεπτα: 5-1, 3-3, 3-2, 3-3

Εθνικός (Αντιγόνη Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου 3, Ιωάννα Χαραλαμπίδη 2, Ελληνιάδη 2, Κοντονή 1, Πάρκες 2, Χατζηκυριακάκη, Άλκηστη Μπενέκου 3, Ρακιντζή, Στεφανία Χαραλαμπίδη 1, Ιόλη Μπενέκου, Μπάκοτς, Τζόνσον.

Ντουναϊσβάρος (Ατίλα Μίχοκ): Μάτσκο, Ζίλαγκι 3, Σάιμπεν, Γκουρισάτι 2, Χόρβατ, Μαγιού 1, Σάμπο, Γκάρντα 2, Μούσκι 1, Σομογκιβάρι, Παλ, Ζέλακ, Μπούις.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share