Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η Κύπρος θα διοργανώσει όμιλο στο EuroBasket 2025!

Η μεγάλη έκπληξη από τη FIBA

29 Μαρτίου 2022 13:40
Η Κύπρος θα διοργανώσει όμιλο στο EuroBasket 2025!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όμιλο του Eurobasket 2025 θα διοργανώσει η Κύπρος όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (29/3) η FIBA σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο. Το «παρών» έδωσε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Την διοργάνωση ομίλου στο Eurobasket 2025 ανέλαβε η Κύπρος, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (29/3) από τη FIBA σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο. Το παρών έδωσε τόσο ο ambassador της Κύπρου στη διοργάνωση, Δημήτρης Διαμαντίδης όσο και η Δώρα Παντέλη.

Δείτε επίσης: Θλίψη στο Βέλγιο - Πέθανε από λευχαιμία 28χρονος τερματοφύλακας της Σερκλ Μπριζ

κυπροσ-ευρωμπασκετ

Έτσι η γειτονική χώρα θα αναλάβει την διοργάνωση ενός ομίλου, όπως και η Φινλανδία, ενώ η Λετονία θα διοργανώσει τον τρίτο όμιλο καθώς και την τελική φάση της διοργάνωσης.

Μάλιστα ο πρόεδρος της FIBA Europe, κ. Ντεμιρέλ ανακοίνωσε πως η διοργανώτρια αρχή θα βρίσκεται σε επαφή με την Ουκρανία μέχρι τον Νοέμβριο του 2022 για την διοργάνωση του τελευταίου ομίλου ως ένδειξη στήριξης και αλληλεγγύης.

Θυμίζουμε ότι το EuroBasket 2022 θα διεξαχθεί από τις 1 έως τις 18 Σεπτεμβρίου σε Τσεχία, Γεωργία και Ιταλία, με το Βερολίνο να φιλοξενεί τον αγώνα που θα κρίνει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης.

«Βομβαρδισμός» τριπόντων και άνετη «100άρα» Ολυμπιακού με Περιστέρι!

Ολυμπιακός - Περιστέρι: Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε την αναμέτρηση με το Περιστέρι ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, ελέγχοντας απόλυτα την αναμέτρηση από το πρώτο λεπτό και χωρίς να κινδυνεύσουν έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα.

Χθες (28/3), ωστόσο, η «ερυθρόλευκη» οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος, αφού πέθανε ο «θρυλικός» φίλαθλος της ομάδας, κυρ-Νικήτας.

Οι Πειραιώτες έβαλαν τις βάσεις από το πρώτο μέρος, όταν και προηγήθηκαν με 22 πόντους διαφορά (62-40) και στην επανάληψη συντήρησαν το προβάδισμά τους, ενώ ταυτόχρονα αύξησαν τη διαφορά, φτάνοντας σε μια εύκολη επικράτηση.

Ο Ολυμπιακός είχε πολυφωνία στην επίθεση, με τους Ντόρσεϊ (14π), Βεζένκοφ (14π), ΜακΚίσικ (12π) και Λούντζης (12π) να ξεχωρίζουν για την ομάδα του Μπαρτζώκα. Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός έκανε ρεκόρ σε πόντους στο πρώτο ημίχρονο με τους 62 που πέτυχε. Από πλευράς Περιστερίου, οι 14 πόντοι του Τεράν Πέτεγουεϊ και οι 12 του Τόμας Γκίελο δεν ήταν αρκετοί για να αποτρέψουν την συντριβή για την ομάδα των δυτικών προαστίων.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share